Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdil Biret Konserinde Gerilim.

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

suBzer0 said:

Abi nedir bu forumdaki insanları bişeylere yargılama bi sıfat koyma çabası? Siz kendinizi çok yormadan söyliyim ben , her zamanda söyledim bunu bu forumda. Ben MHP yi destekleyen , milliyetçi görüşleri güksek olan fakat hiçbir siyasi organa , derneğe üye olmayan biriyim. Çok kasmayın kendinizi bakın ben söyledim ne olduğumu.

Şunu da söyledim aynı zamanda , Ülkü ocaklarındaki ve MHP deki değişim gözle görülür bir şekilde , kendi bünyesinden bu tip fanatik davranışları temizledi ve temizlemeye devam ediyor.

Kdf ssf mdf fıkf zıpf filan yazmayı bırakında adam gibi konu tartışın..

Hangi siyasi partiye sempati beslediğinin, herhangi bir derneğe veya siyasi partiye üye olup olmadığının benim yaptığım yorumlarla zerre alakası yok, zira konu burada sen değilsin. Ha illa ki kendini olayın merkezine koyacaksan da ona göre konuşalım.

Desteklediğin bir oluşum hakkında herhangi bir eleştiriyi kabullenememek, sürekli optimist düşünmek, ayrılan bir grup hakkında direkt olarak yargıya varmak son derece kolay diye düşünüyorum, zira sen istemesen de bir oluşumun içine koyuyorsun kendini, bakışın taraflı oluyor.

Öte yandan ben tamamen tarafsız olarak bakıyorum konuya, zira benim gözümde CHP-MHP-AKP sizin kafanızdaki kadar farklı değil. O nedenle ben ortaokuldayken, lisedeyken neyse, şimdi de pek bir farkı yok bahsettiğimiz oluşumların. Mentaliteden kaynaklanan pislikler bugüne kadar ortaya çıkan ve bizim tartıştığımız o yüzden sen mentaliteni değiştirmedikçe istediğin kadar "temizle" bir noktada yine üreyeceklerdir mikrop gibi aynı adamlar, olaylar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkü ocakları da, alperenler de artık neyse, şu ülkedeki pis işlerin nerdeyse hepsinde parmağı bulunan, pislik içinde yüzen kurumlardır. Her eylemlerinde, her hareketlerinde görülür bu da. Yok değişimmiş, yok bilmemneymiş. Bunların konusunu bile açmayacaksın. Herkesin ne olduğu, nasıl olduğu falan da ortada. Madem parti ve parti örgütü olarak geçiniyorsunuz, savunduğunuz ideoloji "saf türke kadar adam dövmek" olmayacak ilk önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Tanrı yoktur. O yüzden de ateistler tanrıdan önce vardı. Halada öyleler.

Bir kavrama "yoktur" demek o kavrama "vardır" demekten daha iddialıdır.

"Yoktur" demek için var olduğu durumu algılayabilecek seviyede olmak gerekir. Ancak "vardır" demek için bu gerekmeyebilir.

İnsanın açıklayamadığı zaman, sonsuzluk, ölüm gibi kavramlar varken "tanrı yoktur" demek cahilce bi dogmadan öte geçmez.

Ek olarak Tanrı kavramı ateizm kavramından daha eski. "ateistler Tanrı'dan önce vardı" diyerek yanılmışsın çünkü ateizm bir tepkiden ibarettir ve Tanrı kavramını temel almaya mecburdur. Tanrı olduğu için ateizm var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

İslam sorgulamayı öneriyor. Sorgulanmamış dogmalar herkes de kabul etse bence gerçeklik olmaz, kitlesel halüsinasyondan ibaret olur.

Hiç bir din, dini sorgulamayı öğretmez. Din kabulundür. Yok ben müslümanım ama evrim teorisine inanıyorum diyemezsin. İslam bir kurallar bütünüdür. Bu kurallarda Kur'an da yer almıştır. Bu kurallar uyar kendini müslüman diye adlandırırsın. Ben evrime inanıyorum, ama islamada inanıyorum diyemezsin. Derim diyorsan dinden önce kendini sorgula
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Bir kavrama "yoktur" demek o kavrama "vardır" demekten daha iddialıdır.

"Yoktur" demek için var olduğu durumu algılayabilecek seviyede olmak gerekir. Ancak "vardır" demek için bu gerekmeyebilir.

İnsanın açıklayamadığı zaman, sonsuzluk, ölüm gibi kavramlar varken "tanrı yoktur" demek cahilce bi dogmadan öte geçmez.

Ek olarak Tanrı kavramı ateizm kavramından daha eski. "ateistler Tanrı'dan önce vardı" diyerek yanılmışsın çünkü ateizm bir tepkiden ibarettir ve Tanrı kavramını temel almaya mecburdur. Tanrı olduğu için ateizm var yani.

Ateismi, teismin aksi olarak alıp uyguluyorsan haklısın. Ancak ateismin temel anlamı dinsizliktir. Dine yada tanrıya inanmamaktır. Din insanlarla birlikte doğmadığına/oluşmadığına göre ateism dinlerden ve tanrıdan önce olmuştur. Tabiki bunu çıkıp ateism diye adlandırmadık.

2. olarak masanın üstünde burbu uzun götü kocaman bir hobbit var dediğimde senin buna "yok" demen için masada farklı doku aramana, hobbit kılı aramana yapmana gerek yok. Bakman ve olmadığını görmen yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

Abi nedir bu forumdaki insanları bişeylere yargılama bi sıfat koyma çabası? Siz kendinizi çok yormadan söyliyim ben , her zamanda söyledim bunu bu forumda. Ben MHP yi destekleyen , milliyetçi görüşleri güksek olan fakat hiçbir siyasi organa , derneğe üye olmayan biriyim. Çok kasmayın kendinizi bakın ben söyledim ne olduğumu.

Şunu da söyledim aynı zamanda , Ülkü ocaklarındaki ve MHP deki değişim gözle görülür bir şekilde , kendi bünyesinden bu tip fanatik davranışları temizledi ve temizlemeye devam ediyor.

Kdf ssf mdf fıkf zıpf filan yazmayı bırakında adam gibi konu tartışın..

Evet MHP aşırıları temizledi çünkü başta Bahçeli var. Ama açıkçası Bahçeli'nin de hiçbir gücü yok, son yıllarda MHP'nin ne kadar oy kaybettiğini görebiliyiruz burdan. Çünkü Türk milliyetçiliğinden İslam miliyetçiliğine kaydı. Gerçek Türkler kadın yeri yanımızdır, başı bağlı değildir derken MHP İslam'ı seçti ki bu anlamsız bir yol. Türkeş'in neredeyse tüm destekçileri BBP'ye kaydı, Alperen oldu falan filan. Ülkü ocakları eskiden aşırıydı, taşkınlıkları çoktu, ama onun önünü kapatayım derken AKP'nin yan kuruluşu gibi olmanın da manası yok. MHP kendi kendini bitirdi açıkçası. BBP'de artan bir oy oranı var ama zaten MHP olarak %15 civarı oyu alan bir grup, bölünerek bunu %10'lara geriletti, BBP %3 4 maksimum 5 çıkarabilir hale geldi. Bölünme bu ülkenin her kolunun kaderi gibi. Kimse kimseyle anlaşamıyor. Şimdi Sarıgül CHP'den %5 6 çekse ne olacak? Kim kazanacak?
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

-007- said:

İslam sorgulamayı öneriyor. Sorgulanmamış dogmalar herkes de kabul etse bence gerçeklik olmaz, kitlesel halüsinasyondan ibaret olur.

Hiç bir din, dini sorgulamayı öğretmez. Din kabulundür. Yok ben müslümanım ama evrim teorisine inanıyorum diyemezsin. İslam bir kurallar bütünüdür. Bu kurallarda Kur'an da yer almıştır. Bu kurallar uyar kendini müslüman diye adlandırırsın. Ben evrime inanıyorum, ama islamada inanıyorum diyemezsin. Derim diyorsan dinden önce kendini sorgula

İslam ilk bilgisinde okumayı, ikincisinde yazmayı ve diğer bilgilerinde de düşünmeyi ve sorgulamayı öğretiyor. İslam hakkında bilgin olmadığını düşünüyorum.

"Düşünesiniz diye Allah size âyetlerini böyle açıklamaktadır." (2, 242)

Koşulsuz kabul diye bahsettiğin dinlerle İslam'ın bir alakası yok. Kuran'da "Evrim teorisi yoktur" yazmıyor. İslam hakkında yorum yapmadan önce ne olduğunu öğren.
Sosyal ağlarda paylaş

eskıden uzay kavramıda bıze yabancı hatta ve hatta yasadıgımız dunyanın koskoca bır kıtası bızden uzaktı, depremın neden oldugunu acıklıyamıyor yagmurun neden yagdıgını bılemıyorduk

teknolojı gelsıtıkce bırıkım arttıkca bır bır cevapları alındı saydıgın kavramlarında cevapları er yada gec ınsanoglu tarafından bulunucak

bundan 20 sene evvel tanrının lanetı olarak bılınen dogumdan gelen hastalık ve sakatlıkların sebeplerı DNA cozuldukce ortaya cıkmaya basladı mısal en kanlı canlı ornek
Sosyal ağlarda paylaş

Tanrı kelimesini kavram olarak kullandım, yoksa Allah derdim.

Loxias said:

Ateismi, teismin aksi olarak alıp uyguluyorsan haklısın. Ancak ateismin temel anlamı dinsizliktir. Dine yada tanrıya inanmamaktır. Din insanlarla birlikte doğmadığına/oluşmadığına göre ateism dinlerden ve tanrıdan önce olmuştur. Tabiki bunu çıkıp ateism diye adlandırmadık.

2. olarak masanın üstünde burbu uzun götü kocaman bir hobbit var dediğimde senin buna "yok" demen için masada farklı doku aramana, hobbit kılı aramana yapmana gerek yok. Bakman ve olmadığını görmen yeterli.

Bak en basitinden tanımı yaparken bile dini ve Tanrı kavramını temel alıyorsun. Demeye çalıştığım şey bu.

Dinsizlik de Tanrı kavramından eski falan değildir, bu iddianı ispatlamanı bekliyorum eğer ispatlayamayacaksan böyle iddialı yanlış laflar etmene gerek yok.

Görmek ve hayatını şekillendirmek için kullandığın "bakmak" çok ilkel. Anlamana yetmiyor, sebebini anlaman için temel fizik sana yardım edebilir. Hayatını şwekillendirmek için duyulardan fazlasına ihtiyacın var mesela beyin gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Adem'in ilk insan olduğuna inanan Adem'in dine sahip olduğuna da inanıyor. Fakat din ateizmden önce vardı diyenlerin bir kaynağı ve bilgi birikimi var ancak "ateizm tantrıdan önce vardı" diye iddialı konuşan arkadaşlardan kaynak bekkiyoruz çünkü çok iddialı bi laf. Yanlış ayrıca.

"Dine sahip olmamayı ateizm diye isimlendirmedik" de saçma olmuş.

Viktor said:

eskıden uzay kavramıda bıze yabancı hatta ve hatta yasadıgımız dunyanın koskoca bır kıtası bızden uzaktı, depremın neden oldugunu acıklıyamıyor yagmurun neden yagdıgını bılemıyorduk

teknolojı gelsıtıkce bırıkım arttıkca bır bır cevapları alındı saydıgın kavramlarında cevapları er yada gec ınsanoglu tarafından bulunucak

bundan 20 sene evvel tanrının lanetı olarak bılınen dogumdan gelen hastalık ve sakatlıkların sebeplerı DNA cozuldukce ortaya cıkmaya basladı mısal en kanlı canlı ornek

Kuran bilgi birikimi olarak içindekilerle alakası olmayan bi topluma geldi. İçinde o dönemin teknlojisiyle bilinmeyen bugün bilim ilerledikçe yeni anlaşılabilen ifadeler var. İnsanoğlu bilimsel gerçekleri bulduğu için o kitap var demek yanlış. O kitaptaki bilimsel gerçekler yeni fark ediliyor.

Ayrıca bir hastalığın DNA sebepli olması onun "Tanrının laneti" olmayacağı anlamına mı geliyor? Böyle bir mantık yok.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel +1

-007-, İçki içme hakkında istediğin kadar sorgula kuranda yazan günah olduğudur. Bu açık bir şekilde belirtilmiştir. Kurallar bellidir. Ancak sorgulayarak bunların aslında ne kadar mantıklı olduğunu kanıtlamaya çalışırsın.

Ayrıca Tanrı kavramı üstünde tartışmak geriyorsa, tartışmayalım. Bazı dincileri gerer böyle tartışmalar. Kendilerine kurdukları camdan kalelerin yıkılması kolay olur açıp okumayanların.

Bir canlı oluştuğu zaman nasıl dinsiz ise, insanlarda doğduğunda dinsizdir. Bunun için sana kaynak bulmama gerek yok sanırım? Sen dünyaya adem ve havva ile geldiğimize inanıyorsan, kurandan 2-3 ispat bulup beni mars edebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendimi merkeze filan koymaya çalışmıyorum , bazı arkadaşlar superwiz ile subzero aynılar galiba filan diye konuştular onlara cevap vermek için söylemiştim nasıl bir düşüncede olduğumu ve insanların beni yere koymasını engellemek için yazmıştım.

Haklısın tabiki eleştiriye açık olmak lazım ve devamlı iyi düşünmemek lazım ama sende kabul edersin ki , burda yapılan eleştirilere kendime göre vericek bir cevabım varsa bunuda vermeliyim di mi? sadece isteğim şu tabiki hertürlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama eleştiri yaptığınız şeye argo ve aşşalayıcı sözler söylememeniz , siz bu tip kelimeleri söyleyerek eleştiri yapınca eleştiri yaptığınız şeyi savunan kişinin sinirlenmesine ve agrasif davranmasına yol açıyorsunuz. Forumda her tartışmada olan olay bu aslında. bir tartışma başlıyor ve olayın 2 tarafında insanlar oluyor , sonra bir taraf saldırmaya başlıyor ve kullanılmaması gereken kelimeler kullanıyor ve iş çığrından çıkıyor. Onun için dikkatli olalım mesela siz ülkü ocaklarının davranışları ve düşünce tarzını beğenmiyor olabilirsiniz ama bunu o kuruma pislik , gereksiz , hanzo gibi laflar söylememelisiniz. diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

AMO said:

Kuran'da allah insanları camurdan yarattı diyor ya da hz muhammed allah'ın peygamberidir diyor vs . bu tarz seyleri sorgulıyamazsın mesela eger dindarım diyorsan

Sorgulayabileceğin şeyler bilgiler, evet insan içinde mineraller ve organik maddeler olan bir sıvıdan yaratılıyor=Sperm.
Sosyal ağlarda paylaş

007 said:

yani kafanda varlığına inandığın bir şeyin bütün bu açıklanamayan olayların açıklaması olduğuna inanman "cahilce" bir dogma değilmidir?
Sosyal ağlarda paylaş

ses said:

007 said:

yani kafanda varlığına inandığın bir şeyin bütün bu açıklanamayan olayların açıklaması olduğuna inanman "cahilce" bir dogma değilmidir?

Critical Hit!
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bir konuda aksini iddia edip bu konuda tartısamıyorsam buna sorgulamak denemez. hz muhammed'in peygamber olup olmadıgını sorgulayamazsın cunku bu dinden cıkmak anlamına gelir. Ayrıca olayı batiniliğe getirdigimiz de nostradumus'un yazdıklarını da biraz zorlasak ilahilestirebiliriz bence np
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...