dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 http://gizmodo.com/5312045/bill-gates-patent-could-save-us-from-another-hurricane-katrina Not content with being the world's richest man, Bill Gates is planning on extending his power to control the weather. More specifically, he has filed a patent for a system that he hopes will prevent the next Katrina. Along with ex-Microsoft CTO Nathan Myhrvold, Gates has applied for five patents that call for a fleet of specially equipped vessels to be deployed in a hurricane's path—vessels that are capable of reducing the surface temperature of the ocean by mixing in colder water from greater depths. This would reduce the heat-driven condensation that fuels hurricanes. Of course, significantly altering the surface temperature of a large body of water is going to require many, many ships...a reality that is not lost on Gates. In the patent filings, there are a few proposals on how an endeavor like this one could be financed—including selling insurance policies in areas that are prone to major storms. While I seriously doubt the plausibility of such a scheme, if anyone can pull it off it would be Bill Gates. Besides, even if this doesn't work out he always has his important work with high tech kegs to fall back on. [Patent via Tech Flash via Slashdot via PopSci] hmm ilk yorum da aslında farklı bir görüşü yansıtıyor. said: And as usual, Bill doesn't think about the future consequences of his actions. Hurricanes are the Earth's way of dispersing energy. Wipe out another Katrina and that energy is going to go somewhere else. No one knows where, but it will hopefully be over his house. yalnız bayağı ilginç bir proje.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 atmosferle bu ölceklerde oynaşmanın mantıklı acıklaması nedir merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 ciddi değildir bu herhalde hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 harp vardı bi, ona nooldu sfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 doğal afetleri kontrol ederek dünyayı ele geçirmeye çalışıyo, ama yemezler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Ardeth said: ciddi değildir bu herhalde hehe öküz gibi gerçek lan... http://appft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PG01&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.html&r=1&f=G&l=50&s1=%2220090173386%22.PGNR.&OS=DN/20090173386&RS=DN/20090173386 ...bir öküz gibi! hem de 13kişi çalışmış procede.. patent için uzunca bi inventors listesi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 lololololol baktı internet alanında google ile yarışmanın manası yok başka sektörlere yatırım yapıyor demek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 bu herif ms'i bıraktı bırakalı başka başka dallara el atıyor. gerçi google'da gen projesine falan dadanmıştı. manyak bu adamlar cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 internetle vs ile alakası yok, bill gates ezelden beri bu vb özel projelerin içinde.. adamlar insan vücuduna bilgisayar sistemleri çip vs bağlama, vücutta program ve donanım uygulama patenti aldılar 4 yıl önce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 para amaçlı yapmıyor gates bu tarz işleri. sosyal sorumluluk olayı, kendi başına destek veriyor (kendi tabiriyle) "daha iyi bir dünya için" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 tüh be ben de gerçekten internetle alakalı olduğunu sanmıştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 simdi ilk olarak gates cok hayirli isler yapiyor. adam parasinin cok buyuk bir kismini hayir islerine harciyor, eger para kazanmak gibi bir beklentisi olsa bir bunu yapmaz iki microsoft'tan ayrilmazdi zaten (su anda sadece chairman, sirketi ballmer yonetiyor) sirketten de para almiyor ayrica, hisselerinin kazanci var sadece. bir yandan diger kurucu paul allen'a bakiyorsun, seattle'da muzik muzeleri, bir futbol takimi bir nba takimi falan var adamin, eglenceye harciyo parasini. bence gates'inki cok daha soylu bir is. (bu arada gates'in ayrilmasi microsoft icin de cok hayirli oldu, ballmer delidir melidir de vizyonu cok genis bir adam, ondan sonra toplarladi zaten kendini ms) kasirga bazi bolgelerde cok buyuk bir dert, belli ki adam birseyler yapmaya calisiyor. o enerji muhabbeti de ne kadar bilimsel tartisilir yani, paganizme kaymis biraz o yorum sanki. eminim gerekli testi zarti zurtu yapilir zaten boyle bir projeye para ve zaman dokmeden once. bu konularda gosterisci degil microsoft kesinlikle, mesela her calisaninin yaptigi 1 saat gonullu is icin (microsoft icin degil de iste hayir kurulusu zartta zurtta falan) 17 dolar bagisliyor istediginiz yere. ve sizin bagislariniz kadarini da o bagisliyor mesela eger bagis yaparsaniz bir vakifa. cuma gunu caring day vardi mesela isteyenler izinliydi 1 gun boyunca hayir isi yaptilar (ben gittim ise calistim tabi ki, bilgisayarlari insanlardan daha cok seviyorum :P ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 sonuçları konusunda bilimsel araştırma yapmak lazım orda ki yorum gerçekten de tırt hehe ayrıca microsoft değil miydi bilgisayar programlarını patentlemeye çalışan :p adam patent-happy olacak böyle giderse, olmuş da olabilir tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 adam misyoner olmuş gelmiş sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 ilke, abi resmen misyoner olmuşsun sen de =( FOR THE GREATER GOOD falan diye bağırıyorsunuzdur belli periyotlarda ofis içinde heralde. yoruma +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Penthesilea said: simdi ilk olarak gates cok hayirli isler yapiyor. adam parasinin cok buyuk bir kismini hayir islerine harciyor, eger para kazanmak gibi bir beklentisi olsa bir bunu yapmaz iki microsoft'tan ayrilmazdi zaten (su anda sadece chairman, sirketi ballmer yonetiyor) sirketten de para almiyor ayrica, hisselerinin kazanci var sadece. bir yandan diger kurucu paul allen'a bakiyorsun, seattle'da muzik muzeleri, bir futbol takimi bir nba takimi falan var adamin, eglenceye harciyo parasini. bence gates'inki cok daha soylu bir is. (bu arada gates'in ayrilmasi microsoft icin de cok hayirli oldu, ballmer delidir melidir de vizyonu cok genis bir adam, ondan sonra toplarladi zaten kendini ms) kasirga bazi bolgelerde cok buyuk bir dert, belli ki adam birseyler yapmaya calisiyor. o enerji muhabbeti de ne kadar bilimsel tartisilir yani, paganizme kaymis biraz o yorum sanki. eminim gerekli testi zarti zurtu yapilir zaten boyle bir projeye para ve zaman dokmeden once. bu konularda gosterisci degil microsoft kesinlikle, mesela her calisaninin yaptigi 1 saat gonullu is icin (microsoft icin degil de iste hayir kurulusu zartta zurtta falan) 17 dolar bagisliyor istediginiz yere. ve sizin bagislariniz kadarini da o bagisliyor mesela eger bagis yaparsaniz bir vakifa. cuma gunu caring day vardi mesela isteyenler izinliydi 1 gun boyunca hayir isi yaptilar (ben gittim ise calistim tabi ki, bilgisayarlari insanlardan daha cok seviyorum :P ) Babasinin hayrina yapmiyo, vergiden dusuyo o bagislarin hepsi. Tum buyuk firmalar aynisini sagliyor. Google'da da benzer uygulama var, Deutsche'de de. Yalniz kazanilan paranin paylasilmasi konusunda TR'deki anlayisla tamamen zit tabi, bunu kabul ediyorum. TR'de "kazandigim para benimdir, onlar da calissin kazansin" mantigi yururken, orada daha bir paylasimci olunuyor. Bireysel bagislarda bile vergi indirimi mevcut. Tabi bir taraftan da TR'de, "hii bagislanacak para mi var? sen ver onu bize (devlete) biz bakariz caresine" mantigi yurudugunden isler pek de olmasi gerektigi gibi degil. ---- Adam emekli olduktan sonra weekend warrior oldugu icin boyle seyler yapmasi normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 hatalısın rig, bağışlar vergiden düşülmez, sadece duty-free'dir. yani hayır için yaptığın işlerden vergi alınmaz. yoksa bağışlar vergiden düşülse bir allahın kulu vergi ödemez, herkes bağış yapardı. o "bağışları 100% vergiden düşüyoruz" hikayesi hükümetlerimizin ayakçılığıdır. öyle birşey yok, olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 aslında var, yanı belli bir miktarı gider olarak osterip vergiden düşebiliyorsun sonucta. bir sürü buyuk holding bağışla veya sanat eserlerine yataırımla vergilerinidüşürüyor işte. yoksa microsoft 2340923482934 milyar dolar veri vermek yerine kasırma makinesi falanyapmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 benim babam mali müşavir yok öle bişi vergiden falan düşemezsin onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 d'scoveryde vardi buna benzer bir sistemin seysi kuresel isinmaya karsi dusunulen. deniz suyunu buhar yapip saliyorlar havaya kocaman bacasi olan gemilerle ama cok ciddi endiseler de var konuyla ilgili. havanin tirt bir modellemesini yapmak icin super bilgisayarlarin yillarca calismasi gerekirken biraz fazla curetkar bir hareket deniyor. o firtinalar sonucta dogal bir olay, bugun birsekilde engellesen yarin nerde nasil patlar kim bilebilir ki bi de hayir islerine harcadigin paranini vergisini vermezsin. 100 lira kazandin, 20 sini hayir hasenata harcadin. o 20 liranin vergisini vermezsin 80 ninkini verirsin. yani adam hayir isiyle odeyecegi vergiden fazlasini harciyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 her eve bir adet katrina.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mum_Chamber said: hatalısın rig, bağışlar vergiden düşülmez, sadece duty-free'dir. yani hayır için yaptığın işlerden vergi alınmaz. yoksa bağışlar vergiden düşülse bir allahın kulu vergi ödemez, herkes bağış yapardı. o "bağışları 100% vergiden düşüyoruz" hikayesi hükümetlerimizin ayakçılığıdır. öyle birşey yok, olamaz. Chaotic said: benim babam mali müşavir yok öle bişi vergiden falan düşemezsin onu ABD'de dusuyo. Yaptim, ordan biliyorum. Ayrica 100% geri donus ben de demek istemedim. "Hepsi dusuyor" derken, soylemek istedigim, verdigin her kurusun belli bir yuzdesi senin verginden dusuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Tam olarak bilmediğimden soruyorum hayır işinin vergiden düşülebilmesiyle herhangi bir harcamayla vergiden düşmesi arasında ne fark var? Ben mesela 10bin TL (yada türkiyede olmuyosa abd de dolar olsun) bağış yapmam yada o parayla gidip televizyon falan alıp gider olarak göstermem aynı şekilde vergiden düşülmüyo mu? Eğer aynıysa devlet hayır işini vergiden düşülebilir yaparak nasıl insanları hayır işine özendirmiş oluyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 aynı oran olmıyabilir, bide seın hayır işine yatırdığın paranın bir sonraki adımda gider olarak gosterilmesine gerek yok, başka bir deyişle "vergisi odenecek para" olmaktan cıkıyo. diğer butun para transferlerinin vergisi alınıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Larva said: Tam olarak bilmediğimden soruyorum hayır işinin vergiden düşülebilmesiyle herhangi bir harcamayla vergiden düşmesi arasında ne fark var? Ben mesela 10bin TL (yada türkiyede olmuyosa abd de dolar olsun) bağış yapmam yada o parayla gidip televizyon falan alıp gider olarak göstermem aynı şekilde vergiden düşülmüyo mu? Eğer aynıysa devlet hayır işini vergiden düşülebilir yaparak nasıl insanları hayır işine özendirmiş oluyo? 100 lira kazancın var sene sonunda, diyelim ki. ülkeden ülkeye değişir, %40'i kadar sene sonuda vergi vereceksin. bu 100 liranın 20 lirasını hayır işlerine harcadın. sonuç ne olur: hayır işi yapmadın 100 liranın %40, 40 lira vergi verdin. hayır işi yaptın, 80 liranın %40 32 lira verirsin; ama 20 lirasını zaten vermişsin, 52 lira kaybın! olur. 100 lirayı önce vergilendirip, sonra adama hayır işi burdan yap yapacaksan demek; insanları hayır işi yapmaya özendirmez pek. yani hayır işini vergiden düşmezsin, hayır işine harcadığın para vergiden muaftır ve bu noktada dediğin konudan farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar