Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Selamlar. Lise'den eşit ağırlık çıkışlı biri olarak 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesine başladım. Açıkçası çok da yanlış bir tercih yaptığımın farkına vardım sonraları. Zaten 2 yılda 1. sınıfı yeni bitirebilmem de bunu gösteriyor. (Okula doğru düzgün gittiğim bile söylenemez) Bu 2 yıllık süreçte kendi çabalarımla, ve part time çalışarak gittiğim kurslar ile yazılımcılık ile uğraştım. Java, C# gibi dillerle boğuştum, elimden geldiğince de kendimi ilerlettim. Bu arada html, ccs, php öğrenerek 3-5 kuruş para kazanacak kadar siteler yaptım. Gayet memnunum ben bu hayattan, kendimi sürekli geliştirmeye kasıyorum yani. Ancak ilerisi için karamsarım. Sonuçta akademik bir eğitimim yok. Kariyer & İş hayatına atılınca bunun acısını çekeceğim besbelli ortada. Yani ben bu yaptığım işte en iyisi olmaya çalışıyorum, bunun için de yurtdışında öğrenim görmeyi istiyorum. Sıkıcı hikayemle kafanızı şişirdikten sonra asıl soruma geliyorum. 2010 yılında ÖSS yeni bir sistem getiriyor bildiğiniz üzere. Sınav sanırım 5 aşama üzerinden yapılacak ve bölümler arası geçişler yumuşatılacak. EA çıkışlı biri olarak en azından orta karar okullarda CS eğitimi almak istiyorum. Bu yeni sistemle şansım var mıdır? Eski sistemde ÖSS'den hayvani netler yapılsa bile 0.3 nedeni ile patlıyorduk. Eğer böyle bir imkan varsa hemen okulumu dondurup dershaneye yazılıyorum ve 2010 için deli gibi kasıyorum. :) Bıkmadan okuduğunuz için teşekkürler. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Aslında, Sabancı'nın sistemi sayesinde EA dan dahi yapabilirsin eğer yeterince çalışırsan, afaik. diğer yandan, yeni sistemde okul puanın kırılacak sanırım bir nebze, diğer sınavlarda -fizik,math- puan kırılması söz konusu olmamalı, EA dahi olsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 var öyle bir imkan tabi. artık bölümün fark etmiyor, fen tercihi yapacaksan fen testine girip soru çözeceksin o kadar. (edit: okul puanı çok az etkileyecekmiş. tam bir bilgi açıklanmadı bu konuda) ekim'de başlıyordu mezunlar için d.haneler, sakin ol şimdilik :P kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Ya tabi gönül ister Sabancıya girip yapmak ama burslu kazanacak puanı çıkarma göz istiyor eheh. Paralı da okuyacak durumum yok malesef Sabancı'da. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Electronic Arts mezunu olarak Counter-Strike okumak istiyosun demek. CV'ni gönder bana halledelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 yav'ın dediği gibi halledersin zaten, ama almadığın derslerle alakalı birşeyler vardır, araştırırsan iyi olur onu. okul puanından kırabilirler mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 -Dark_Angel- said: Electronic Arts mezunu olarak Counter-Strike okumak istiyosun demek. CV'ni gönder bana halledelim. /facepalm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Yok mu bilen eden, akıl verecek başka birileri yav? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 çözüm istiyorsan yakın bi dershaneye gidip sorabilirsin. kimsenin tam bilgi sahibi olduğunu sanmıyorum forumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Yeni sistem net olarak açıklanmadı çünkü ondan olabilir mi? :D Yok sana yardım edecek kimse. Dersaneye gitsen onlar da varsayımlardan konuşacak. Oturup beklemekten başka yapabilceğin bişey yok. anca fen çalışabilirsin yararlı bişey yapmak istiyorsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Pazartesi günü gidip sorayım eski rehberlik servisime. Ama katsayı 0.6 ile falan çarpılacaksa çok iyi yerleri kazanma şansım yine yok. Bu halde İstanbul'da ki Sabancı ve Koç dışında diğer özel ünilerde ya da daha düşük puan ile öğrenci alan Anadolu illerinin üniversitelerine gireceğim. ODTU'nun Kıbrıs Kampüsünün puan, eğitim ve ücretleri nedir bu arada? Oraya da gidebilirim iyise. Mümkün olduğunca iyi bir yere gitmek istiyorum ki en iyi akademik eğitimi alabileyim. Bu doğrultuda forumda varsa Bilgisayar Mühendisliği okuyanlar fikirlerini bekliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 sabancı değilde diğer özel okulları düşünebilirsin. şu son zamla devlet özel arasında pek fiyat farkı kalmadı zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 odtü kıbrıs hakkında da, odtü kıbrıs diplamsı veriyor orası, odtü diploması değil not olarak düşeyim. benim bazı arklar vardı abii odtü diploması alırmıyız fln diyen de öyle bişi olmaz. Kanımca da türkiyedeki özel ünivleri tercih etmek daha iyi olur odtü kıbrısa göre. Kıbrısın pahalılığı zaten önemli bir sebeb gitmemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 senko said: sabancı değilde diğer özel okulları düşünebilirsin. şu son zamla devlet özel arasında pek fiyat farkı kalmadı zaten :) Doğru valla. Harçlar geçmiş 2 bin lirayı, ayıptır. Peki İstanbul'da birçok özel üniversite var. Hangilerini önerirsiniz siz? Bilgi, Maltepe, Kadir Has vs uzayıp gidiyor bu liste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Bilgi - Bilgisayar Bilimleri benim gözümde güzel bi imaj bırakmıştı. Durumunu bilmiyorum, Fen - Edebiyat fakültesinde yalnız bilgide, bilgin olsun. Ha ne farkı var dersen, mühendis "titr"in olmuyor ama taş gibi bölüm işte. Gerçi bu düşüncelerimde vakti zamanındaki(hala öyle mi bilmediğimden dedim) bilgideki cs bölüm başkanı sayın "CS" Chris Stephenson'ın etkisi büyük. Bilgi iyidir bilgi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Devletteki mühendislik harçları ile özel okul fiyatlarını karşılaştırmak abes gayet. I HAS MONEY diyorsanız zaten durmayın, özel direk tabii de, pek az bir fark yok arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Bilginin Ders İçeriği Açıkçası ilk sene azmedip ki seviyorum bu işi :P iyi bir ortalama tutturup burs bile alabilirim heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 0.8-0.6-0.3 gibi oranlar kalkıyor anlatamadım bir türlü :D eskisi gibi 70-80 diye puan gelmeyecek okuldan. çok farklı bişi olcak ve etkisi çok az olacak. bunu biliyorum sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 keske sabancida olsaydin bak. yakin bi arkadasim isletmeye girdi sabanciya. sevmedi, cs cok hosuna gitti, cs'e gecti. uzerine matematik yan dalla beraber 3.93 ortalamayla mi ne bitirdi. basvurdugu tum okullardan doktoraya kabul aldi su an harvard'da cs doktorasi yapiyor. baska bi okulda olsaydi mutsuz bi isletmeci olacakti. hosuna gidiyorsa CS kesinlikle tekrar gir derim oss ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Sabancı'da o geçiş olayı nasıl oluyor? 345 Puan imiş Başarı Bursu ile İİBF. İnanıyorum o puanı EA'dan kasıp çıkaracağıma. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 o puanı yapana kadar kascağından fazlasını da sabancı'da kasman gerekecektir bir de muhtemelen. boşver en iyisi. ben olsam büyük şehirlerden birinde okumaya çalışırdım işte bir şekilde fen kasıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 geçiş olayı şöyle oluyo, F in olmuyo, bölüm bildirme döneminde (dönem sonunda 58 krediyi dolduruyosan- ki bu 2. sınıfın sonu filan, ya da ikinci sınıf ilk dönem sonu) CS bildiriyosun, bi de bi form var onu dolduruyosun. Sonraki dönem bi bakıyosun aaaaaaaaaa CS öğrencisi olmuşsun. geçişten öte doğal bi durum yani, bölüm bildiriyorsun herkes gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 seviyosan kasarsın ayrıca sabancının kasışlığı göz korkutmasın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 seviyorsan kasarsından çok, çalışkansan kasarsın. bende seviyorum yazılım müh. ama ortalamam 1.50 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Aile ile de girilen uzun münakaşalar sonucu bir karara vardık. Önümüzdeki sene okuluma devam edip ön lisans alabilme hakkını kazanıcam. En kötü ihtimal ile açıköğretim'den lisans tamamlarsın dediler. Hem bu arada yeni sınav sistemi neymiş görücem. Alanlar arası geçiş mümkün ise ön lisansımı alarak ayrılıcam ve 2011 Öss'ye giricem. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar