Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Internship

sinad

Öne çıkan mesajlar

internship diye açılan bir başlıkta ne dememizi bekliyorsun ben de onu anlıyamadım?

Yurtdışında Staj diye açsan en azından biraz anlarımda, "staj?" sorusuna cevap ne verilir bilemiyorum. Yani ne üzerine, hangi şirket, ne kadar para veriyor? Bir dolu soru var şimdi sen "staj..Nedir ne değildir? " diyosun. Staj aynı stajdır yurtdışında da olsa.

More Details plz?:)

edit - ps: Wat demişsin, wat ile alakası olamaz zaten mantıklı düşününce. Wat'da insanlar ne yapıyor gidiyo dondurma balon satıyor yada yemek pişiriyor. Amele gücü yani. Sen staj da okuduğun dal konusunda experience kasıyosun. Hiç staj yaptınmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben wat gibi bir program olduğunu düşünüyordum.

Internship programları var. Onlardan birine katılmayı düşünüyorum. İş ve şirkete aslında çokta önem vermiyor. Sadece 6 ay hem buralardan uzaklaşmak hem de ingilizceyi daha iyi oturtmak istiyorum.

Yani bu programla gidenler var mı onu merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi ki iyi bisey, cv'nde iyi duracak bir yer olmasi ve iyi tecrube kazandiracak olmasi onemli tabi.

universitede yaparsan para alamazsin veya az birsey alirsin. ama yuksek lisans basvurunda falan cok ise yarar iyi bi uniden alacagin referans.

guzel bi sirkete girersen de iyi de para alirsin ve is basvurularinda cok ise yarar

ben ilkinin faydasini cok gordum su an ikinciyi yapiyorum onu da direk okul bitince basla derlerse veya is basvurulari sirasinda gorucem insallah :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışını bilmem ama ben Türkiye 1.sınıftan beri her yaz staj yaptım. Maaş olarak her yer vermez helle zorunlu değilse, staja bile kabul edilmeyebilirsin, genelde angarya işler yaptırılır eğer çok zorlarsan iş öğrenmeye heves edersen ciddi ufak işler yaptırabilirler.Ha yazın tatil yapıp,eğlenmek mi staj mı dersen açıkçası bölümüne göre değişir bence staj yapmak yararlı ama unutma mezun olduktan sonra işe girince (eğer bulabilirsen) bir daha belli sektörler hariç 3 ay tatilin olmayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

bende bu yaz Maltaya gelmeden diyodum ki,kaçıcam buradan avrupada yaşıcam,bide yabancı kızla evlenirim,bıktım istanbulan falan filan feşmekan

nitekim 2.gün dönmek için kavgalara başladım, 1 ay öyle geçti,dönemedim. kaldı son 3 haftam öyle böyle geçiyo,bana kazandırdığı bi sürü şey var ama öğrendiim temel şeylerden bitanesi,genelleme yapmak doğru diil ama,yabancı kızlarla evlenmemek,yaşamak için İstanbul'dan başka yer seçmemek :d gibi bi sürü sonuç elde ettim ...
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

bende bu yaz Maltaya gelmeden diyodum ki,kaçıcam buradan avrupada yaşıcam,bide yabancı kızla evlenirim,bıktım istanbulan falan filan feşmekan

nitekim 2.gün dönmek için kavgalara başladım, 1 ay öyle geçti,dönemedim. kaldı son 3 haftam öyle böyle geçiyo,bana kazandırdığı bi sürü şey var ama öğrendiim temel şeylerden bitanesi,genelleme yapmak doğru diil ama,yabancı kızlarla evlenmemek,yaşamak için İstanbul'dan başka yer seçmemek :d gibi bi sürü sonuç elde ettim ...

abi o zaman sende annesi yabancı babası Türk olan çift vatandışlığı olan ve istanbulda yaşan bir tane yabancı bul :)
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle mezun musun? 6 ay sure istedigine gore mezunsun. ne zaman mezun oldugunun onemi var. internship ve traineeship adında 2 program var cunku. intership icin mezuniyetinin uzerinden en fazla 1 yıl gecmis olması gerek. traineeship icin ise boyle bir sınırlama yok ama eger yeni mezun değilsen senden sektorunde belirli bir sure is deneyiminin olmasını istiyorlar.

amerika'da falan bol sayıda var, tabi bu senin hangi bransta staj yapacagına gore de degisir. maaslı bulma sansın cok az. eger turizm stajı yapacaksan maaslı bulabilirsin. ancak her isyeri sanki yeni birini ise alır gibi senden bazı nitelikler istiyor.

soyle bi site veriyim mesela arastır sen buralardan. turkiye'deki sirketlere para dokmeden isini halletmeye calıs.

http://www.internshipprograms.com/

ha bi de ingilizcemi gelistireyim demissin, en azından belirli bir seviyede olması gerekiyo calısabilmen icin, bazıları toefl bile istiyo yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...