Hellnar Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Seneye (2010) umarım üniversiteden mezun olucam ve şimdiden ufaktan yurtdışı master programlarını inceliyorum ama kafama bi soru takıldı: Mesela burada "The application period for Master's programmes is open 1 December 2009 until 15 January 2010." diyor ve başvurunun ön koşuluda 4 yıllıktan mezun olmak, e böyle birşey nasıl mümkün olabiliyor ? Daha mezun olmadan başvuru yapmak mı lazım? Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Ben dorduncu sinifin basindaydim master ve doktora basvurularini yaptigimda. Programa baslayabilmen icin mezun olman gerekiyor, basvurulari zaten 4 basinda yapiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Conditional offer alırsın, okulunu bitirince gidersin sorun olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellnar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 ah tamam şimdi oldu, çok teşekkür ederim :) E peki toefl ne zaman almamı tavsiye edersiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Toefl'ı bence ocak-subat dönemlerinde hallet, ben her belgem olmasına rağmen mal gibi bekledim mezun olmayı. Yeni yapıyorum başvurularımı üşengeçliğimden... şubat dönemine kaldık:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 TOEFL'i bence Eylulde al, Ekim sonunda da tum belgelerin toplanmis olsun oyle basvur. Edit: Bana kabul Nisan sonu geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Edit: Duble mesaj. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Prawler said: TOEFL'i bence Eylulde al, Ekim sonunda da tum belgelerin toplanmis olsun oyle basvur. Edit: Bana kabul Nisan sonu geldi. Evet böylesi iyi olur, benim gibi ocakta toefl alırım, sonra gmate girerim okula beleş yollarım puanları mantığın olursa olmuyor. Herşeyi erkenden hallet, varsın 2 kuruş fazla ver gmat ve toefl sonuçlarını okullara yollamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Bircok okulun basvuru deadline'i 15 aralik, ondan en gec kasim basinda toefl ve gre (veya gmat iste artik bolum neyse) 'ye girmis olman gerekiyor ki stres yasama. 2 haftada falan ulasiyorlar cunku. Ha olur da yer bulamazsin gec girersin (Bokunu cikarmadan) adamlar anlayisla karsiliyor genelde eger basvurun zamaninda ulastiysa toefl ve gre'nin sonucu sonradan gelirse laf etmiyorlar. Ama gerek yok yani. Kasim ilk hafta itibariyle ikisine de girmis ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellnar Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Penthesilea said: Bircok okulun basvuru deadline'i 15 aralik, ondan en gec kasim basinda toefl ve gre (veya gmat iste artik bolum neyse) 'ye girmis olman gerekiyor ki stres yasama. 2 haftada falan ulasiyorlar cunku. Ha olur da yer bulamazsin gec girersin (Bokunu cikarmadan) adamlar anlayisla karsiliyor genelde eger basvurun zamaninda ulastiysa toefl ve gre'nin sonucu sonradan gelirse laf etmiyorlar. Ama gerek yok yani. Kasim ilk hafta itibariyle ikisine de girmis ol. Tavsiyen için teşekküler :) Bu Gre ilk kez duyuyorum, iskandinav ülkelerinde yazılım üzerine masterlarda (software engineering gibi) gerekli mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 15 aralık deadline'ı eylül içinmi:? baya erken bitiyomuş yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Hellnar said: Penthesilea said: Bircok okulun basvuru deadline'i 15 aralik, ondan en gec kasim basinda toefl ve gre (veya gmat iste artik bolum neyse) 'ye girmis olman gerekiyor ki stres yasama. 2 haftada falan ulasiyorlar cunku. Ha olur da yer bulamazsin gec girersin (Bokunu cikarmadan) adamlar anlayisla karsiliyor genelde eger basvurun zamaninda ulastiysa toefl ve gre'nin sonucu sonradan gelirse laf etmiyorlar. Ama gerek yok yani. Kasim ilk hafta itibariyle ikisine de girmis ol. Tavsiyen için teşekküler :) Bu Gre ilk kez duyuyorum, iskandinav ülkelerinde yazılım üzerine masterlarda (software engineering gibi) gerekli mi ?Graduate Record Examinations, standart bi test oldugu icin her yerde gecerli olur ama Amerika icin sart. Bir genel test var, bir de konu testleri var. Genel test sart, konu testi opsiyonel olur genelde. Konu testi inanilmaz zor bir sinav, oturup aylarca calismazsan iyi bir puan alman imkansiz, aylarca calisinca da iyi alacaginin garantisi yok tabi :) Genelde subject testinden cok yuksek puan yaparsan her yere girersin, ama teste girip bitisinde sonucu submit etmeden ne yaptigini goremediginden, risk oluyor. Zira sicarsan da gidiyor sonuc :) Yani Computer Science Subject Test'inde mesela CS adi altinda gecen tum derslerden soru gelebiliyor onune, alakan olsun olmasin. Lafi uzattim, sonuc olarak Iskandinavya icin gerekli degil GRE, ama girersen (ve batirmazsan) yollarsin. Iki bolumu var genel testin, biri sayisal, direk ortaokul matematigi, digeri de sozel. Calismadan girdim ben GRE'ye sayisaldan tam cikardim, sozelden 800 uzerinden 330 aldim ehue. TOEFL IBT 113/120 olmasina ragmen boyle yani durum, GRE Verbal'i yabancilar icin bir degerlendirme olarak gormuyorlar zaten, TOEFL'a bakiyorlar. Cunku yuksek yapmanin tek ihtimali eger yabanci ulkede yasayan bir insansan, kucuklugunden beri Ingilizce Shakespeare falan okumak. Tum kelimeler latin kokenli falan, asiri zor. Calismak da fayda etmiyor, eden de gormedim. Karisiklik olmasin bu arada 15 aralik deadline'i Amerika icin, ama hepsi o civarda oluyor genelde. Isvec'in tum basvurulari tek bir web sitesinden yapiliyor, tercihlerini yapiyorsun aynen OSS gibi, genel degerlendirmeye tutarak ayni OSS gibi seni ilk tercihinden baslayarak uydugun yere yerlestiriyorlar. Siteyi hatirlamiyorum ona netten bakman lazim, deadline'i da orda yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Yurtdışında öyle, Türkiye'de de bazı üniversitelerin başvuruları 10 mayıs ales sonuçları açıklanmadan bitti mesela. Gmat veya GRE istemiyor çoğu avrupa üniversitesi özel olarak ama gönderirsen de niye gönderdin demiyorlar anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Of benim de başvurmam lazım. Acaba yurtdışında bir üniversiteden mezun olunca yine TOEFL veya IELTS istiyorlar mı? Bence istemesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 belli olmuyo o da sesu, bazilari istiyo, bazilari istemiyo. ben girmedim mesela tekrar toefla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 sesu said: Of benim de başvurmam lazım. Acaba yurtdışında bir üniversiteden mezun olunca yine TOEFL veya IELTS istiyorlar mı? Bence istemesinler.Inglis as forin lengic, ana dilin degilse abd icin alman lazim. 2 sene gecerli bi sinav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Misal bizim okul adam akilli bir universitede ingilizce bachelor okumus insanlardan toefl istemiyor. Turkiyedeki adam akilli saydigi universitelerse bir tek sabanci ve bilkent sanirim. Bu arada benim avrupadamaster.com diye kicikirik bir sitem var, basvuracak arkadaslara az biraz fayda edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar