Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kader Keita Galatasaray'da

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

ehu sza bana dedi heralde fenerli diye.
yahu adam isterse 3 babel'i cebinden çıkarsın, gelsin fener'e 5 gol atsın, niye korkalım ya. çocuk muyuz ? MAMA Mİ KEİTA ! diye arkamıza bakmadan koşacak yaşı geçtik artık biz.

ayrıca, biraz seviye.

hayır sana demedim fizban, tatar ramazan,zegna vs... için konuştum

şimdi bütün sayfaları teker teker inceleyip isim listesi çıkartırma bana :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu sizin hiç mi okumanız yok. Adam FORVET değil. Bir sezon çok gol atmış Lille'de o yüzden adam forvet de oynayabiliyor deniyor. Video izledik diyorsunuz o video'da ortasahanın ilerisinden top almışlığı mı var adamın? Forvet oyuncusu öyle mi oynar zeki arkadaşlar?

Diğer konuya gelelim Babel ile karşılaştırıyorsunuz O.Lyon'daki son 2 yılını çıkarırsanız adamın istatistikleri Babel'dan daha iyi.

Adam 2 sene önce Fransa'nın flaş transferi olarak Lyon'un rekor transfer ücretlerinden birini vererek 16M Euroya transfer ettiği bir futbolcu.

"2007 yılının Ocak ayında ülkesinde yılın oyuncusu ödülüne Kolo Toure ve Aruma Dindane gibi isimlerle birlikte aday gösterildi, fakat ödülü Chelsea'nin yıldız oyuncusu Didier Drogba elde etti. Keita, sıralamada Drogba'nın ardından ikinciliği elde etti.

Milli takım formasıyla 2006 Dünya Kupası'nda da mücadele eden Keita, bu formayla çıktığı 33 maçta 7 gol atma başarısını gösterdi."

Videodan oyuncu yorumlanmaz.Sadece genel bi fikir verebilir.Ama siz bu videodan bu adamı Sabrinin zencisi diye bir sonuca varıyorsanız hakikaten futbola çok uzaksınız diye düşünüyorum.
2 sezon önce fransa ligi'ni toz duman eden, avrupa piyasasında zirvelere çıkan abdul kader keita, 16 milyon euro bonservisle lyon'a transfer olurken aynı sezon seydou keita lens'den 4 milyon euro'ya sevilla'nın yolunu tutmuştu sessiz sedasız.
Sosyal ağlarda paylaş

bu adama şimdi bu kadar borç varken 9 milyon euro vermemizi haklı mı çıkarıyor?
Lyon 16 ya aldı diye biz kar etmiş mi oluyoruz?
Bizde Jardele zamanında 16 milyon euro ödemiştik altın ayakkabısıda vardı sonrası malum :)

Niye transferi kendi takımımız yaptı diye illa övmek zorundayız anlamış değilim. Kaçınız bu adamın adını almadan önce biliyordu? Madem avrupayı sallamış kendisi ?

bomba falan değil gayet sıradan bir transfer kendisi benim gözümde...

Fenerede gelse eleştirirdim hadi o zaman fenerli arkadaşlar GSlisin nan sen diyebilirdi :)

Ama gayet futbol bilgim dahilinde fuzuli bir transfer olarak görüyorum o parayı etmez. Umarım yanılırım. Umarım başarılı olur. Çok beklenen patlamasını gerçekleştirir.

Senenin en iyi transferi muameleside yapmayın adama :)
Sosyal ağlarda paylaş

raistftw said:

Birde verilen para hakkında hangi kaynağa dayanarak kesin konuşuyorsunuz arkadaşlar.Düne kadar bu transferden haberi olmayan basında herkes farklı bir rakam atmış ortaya Hurriyet'de bugün 5M yazıyor mesela.

Lyonun resmi sitesi :D

http://www.olweb.fr/fr/Accueil/100007/Article/50478/OFFICIEL-Kader-KEITA-a-Galatasaray

bakınız burada :D
fransızca bilmesekde 8,5 yazısını tanıyabiliyoruz. Ahh 3 sene vade nerde onu bilmiyorum kim söyledi :)
Hani gayet o kısmı uydurma türkiyede yazan tıpkı rakam gibi...

said:
L’Olympique Lyonnais informe du transfert de l’attaquant international ivoirien Abdul Kader KEITA au club de Galatasaray pour un montant net minimum de 8,5 M€ équivalent à la valeur résiduelle du contrat, auxquels pourront s’ajouter 500 000 € en fonction des performances sportives du club d’Istanbul.
Sosyal ağlarda paylaş

4 dakikalık video izliyorsunuz ve bu adam Sabri diyorsunuz. Sonra da biz bişi demiyoruz ki transfere diyorsunuz.

Yahu bir açıp bakın kariyerine. Lille performansı şu an bazılarının çok istediği Babel'den iyi idi. Drogba'nın arkasından 2. sırada seçilen bir oyuncu Afrika'da. Ek olarak Fransa'nın en çok kazanan oyuncularından biriydi.

Evet, Lyon'da performansı düşüştü. Son sezon 20 maça çıkmış sadece. Zaten Lyon bu sezon genel bir düşüş içinde. O da takımla beraber düşüşe geçmiş.

Zaten Lille'de ki performansını aynen devam ettirse şu an Benzema yerine o gidiyor olurdu Real Madrid'e 35 Milyon Euro ile.

Siz çıkıp bu adama "Sabriymiş işte zua" diye etiket koyuyorsunuz sonra da laf eden adama fanatik diye damgalayıp, "biz iyi kötü demiyoruz ki" gibi anlam kargaşası yaratacak cümlecikler kuruyorsunuz.

Ayrıca Mecidiyeköy'den öte Avrupa'ya geçememiş Topuz'a 10 Milyon Euro verenler, yukardaki ünvanlara ve cv'ye sahip topçuya 7/8 milyon euro verilmesine gıkını çıkarmaması lazım. Futbol tanrıları çarpar adamı.

Ayrıca 8 milyon keita'ya vereceğimize babel'i alalım diyenler var. Demek ki o paraya alınamıyormuş. Mazoşist falan mı yöneticiler de daha genç ve şu anki mevcut performansı daha iyi olan bir oyuncuyu almasın aynı ya da yaklaşık fiyatlara?

Keita Lille'den Bodmer ile birlikte 2007 senesinin en pahalı transferi olarak gelmişti Lyon'a,

Aynı sene Malouda'yı Chelsea'ye, Abidal'i Barça'ya, Thiago'yu da Juve'ye satmışlar. Bir önceki senede Diarra'yı Madrid'e, ondanda önceki sene Essien'i Chelsea'ye

Her sene çok ciddi bonsevis paraları ile adam satarken Keita'ya kadar ortalama 5-8 milyon euroluk adamlarla gidenlerin yerlerini doldurmuşlar, arada tek istisna 15 milyonluk Fred.

Keita ise 18 milyon ile bu hızlı alışveriş döneminin en pahalı alışı olmuş Lyon için, sonraki sene yine Lille'den alınan Makoun bile 14 milyon tutmuş.

Kısacası Lyon'un son senelerdeki en pahalı transferini/hayal kırıklığını aldık. Lyon'a geldiğinde biraz küçük takımdan büyüğe gelme stresleri yaşamış bir oyuncu, yeteneğine diyecek birşey yok, bence Süper Ligin Ribery'den beri gördüğü en etkili kanat oyuncusunu aldık. Neticede Fransa ligi-Lyon-CL'den Türkiye Ligi-Galatasaray-UEFA'ya geçişi kariyerinde bir düşüş noktası olarak görebilir. Tekrar yükselmek gibi bi amacı varsa yine Lille'deki Keita'yı izleriz. Bu bize zevk, rakibede büyük acı verir.
Sosyal ağlarda paylaş

Szasstam said:

Bizde Jardele zamanında 16 milyon euro ödemiştik altın ayakkabısıda vardı sonrası malum :)

Niye transferi kendi takımımız yaptı diye illa övmek zorundayız anlamış değilim. Kaçınız bu adamın adını almadan önce biliyordu? Madem avrupayı sallamış kendisi ?

Fenerede gelse eleştirirdim hadi o zaman fenerli arkadaşlar GSlisin nan sen diyebilirdi :)

Ama gayet futbol bilgim dahilinde fuzuli bir transfer olarak görüyorum o parayı etmez. Umarım yanılırım. Umarım başarılı olur. Çok beklenen patlamasını gerçekleştirir.

en fanatik fenerli barış ertül bile bu adam lille takımında oynarken harikalar yaratıyordu derken seni böyle boş beleş konuşmaya iten duyguları merak ediyorum gerçekten
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

Szasstam said:

en fanatik fenerli barış ertül bile bu adam lille takımında oynarken harikalar yaratıyordu derken seni böyle boş beleş konuşmaya iten duyguları merak ediyorum gerçekten

Boş beleş konuşmamı sağlayan yıllardır bir çok süper denen transferin sonra fos çıktığını görmek.

Bu adamında galatasaray tarihinin en büyük paraya alınan 2. adamı olmayı hak etmediğini düşünmek. 9 milyon çok bu adama,

Bu arada Mehmet topuza bişi demedimde o komedi zaten :D
bu adama verilen çok ama bunu değiştirmiyor.
X takımda harikalar yaratıyor olmasıda değil benim kast ettiğim.
Galatasaray bu kadar büyük meblayı riske etmemeli,
başarısı daha garanti birine verilse anlayabilirdim ama açıkcası biz ya tutarsaya 9 milyon verecek klup değiliz. Turkiyede böyle bir klupde olmaması lazım.

Niye inatla diğerlerinin verdiği paraları falan göz önünde tutuyorsunuz ki, benim gözümde Barosun bonservisi 5 milyonken bu adamınkini 9 a almak fail.
Sosyal ağlarda paylaş

raistftw said:

Bizim sözlerimize değer vermiyosanız Mehmet Demirkol'da bugün Keita'yı yazmış zahmet edip 2 satır okuyuverin.

Çıkan tüm yazıları hergün okurum, umarım havasında ve ben bu konuda aceto ya katılıyorum. Barosdan ucuza alsaydık süper transfer derdim ama onun 2 katı parasına getirilecek adam değil.
Kumar oynanacak rakam var rakam var klup tarihinin en pahalı 2. transferini yapıyorsun bunun kumarı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

COla Turka yeni sırt reklamı için para vermiş size sanırım oraya güvendiler.

Aslına bakarsak ekonomik olarak bir strateji uyguluyor gs.

Şampiyonlar ligine kesin katılmak üzerine kurulu bir strateji.Bu yolda yapılacak harcamaları şampiyonlar ligine katılarak gelecek parayla karşılamak amaç.

Geçen sezon ellerinde patladı bu sezon ne olur bilemeyiz.Ama bence büyük kumar oynuyorlar.Bu şekilde geçecek 3 başarısız sezon gsnin 10 yılına daha mal olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu seneki gibi sakatlıklarla boğuşmazsak başarısız olmamız için mucize gerekiyor bence.

@masq:
Daha da yabancı transferi yapmadılar(bilica dışında) Maldonado elden çıkarıldı daha eduyla Lugano gidicek deniyor. Josico gönderilicek Deivid hakkında hoş şeyler söylenmiyor hayırlısı ya :D
Şimdi baktım daha Volkan ile de anlaşamamışlar. Fenerbahçe kaç yıldır uçuk rakamlar döküyor henüz batmadılar. Galatasaray'ın toplam borcuna göre bunlar küçük rakamlar korkmayın :D
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Başarısı daha garanti bir adam kim ya?

Kastın daha parlak sezon geçiren, daha üstün meziyetlere sahip olan bir oyuncu ise zaten 20 liracıktan başlıyor onların fiyatı Avrupa'da.

4-5 ede bu kadar riskli transfer yapılabilirdi.
Bakınız Baros - Bakınız Kewell

9 çok büyük bir rakam, neden 9 milyon euro nun Galatasaray tarihinin en büyük 2. transferi olduğunu görmezden geliyorsunuz?

Bu adam bu kadar iyi mi? Bence değil bu paraya adam alıyorsan bence bugün forma satışını patlatmalı vb. Kimse gidip keita forması almaz. Gayet sıradan bir transfer ne yazık ki (kötü adam değil başarısız olur değil, sıradan transferden kasıt flash flash değil. Barosun geldiğinde ki etkiyi yapmadı üzerimde yada kewellın yada lincolnun )

Avrupa liglerinde orta sıralara oynayan her takımda oynayabilecek bir adam kendisi bencede ama galatasaray bu kadar riskli bir transfere 9 milyon euro verebilecek klup değil.

Bence yanlış transfer hani bunu neden eleştiriyorsunuz onuda anlamak güç. Sizce yapılacak en iyi transferde olabilir. Kim haklı lig başlayınca görülür.
Sosyal ağlarda paylaş

@szas...
Baroş geldiğinde daha kötüydü durumu bilmiyorum avrupa futbolunu takip ediyor musun.
Kewell tamam hepimiz çok seviyoruz ama 1 yıldır ayağına top almamıştı. Eğer bu transferlerdeki riskleri ölçebiliyor olsak emin ol o 2 transfer çok daha riskliydi.
Bir de Linderoth var mesela banko süper oyuncu diye aldık elimizde patladı 2 senedir sakatlıktan çıkmadı.
Lincoln'e daha fazlasını verdik anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdi şerefsiz.
Bütün bunları gözönüne aldığında Keita'nın ciddi bir sakatlığı yok geçmişte hızı,ve gücü özel bi durum olmadıkça kaybediceği şeyler değil. Zibidilik yapmaz adam gibi futbolunu oynarsa zaten sezon ortasında gider alırsın formayı.
L1 bize uzak bi lig takip etmiyoruz pek ama dışardan bakınca Türkiye liginden daha üstte görünen bi lig.
Keita'nın tek soru işareti Lyon'daki 2 yılı yoksa Lille'den alan biz olsak herşey farklı görünürdü.( Nereye alıyoruz ya)
Ama şöyle de bakarsan zaten Lyon'da iyi oynasa biz nereye alıyoruz yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Nasıl yani?

8 milyon euro bonservis ödeyerek oyuncu almak mı patlatacak?!?

Bunu diyen adamın takımı da gayet büyük bir borç yükünde ve bu sezon transfere toplamda 20 milyon euro'yu harcamış zaten, orası ayrı komik.

Şimdi kimin ne harcadığı bir galatasaraylı olarak beni ilgilendirmiyor. Kimin kimi kaça aldığıda ilgilendirmiyor.

Galatasaray yerli futbolcularının maaşını ödemekte zorlanırken Arda bu takımda 1.5 milyon euroya oynarken sen senede 3 milyon euro verip. 9 milyon bonservise adam alırsan (8 değil 9 1 milyon euro cici bir fark var ve 3 taksit değil öyle bir bilgi yazmıyor hatalı rakamlar veren türk basını dışında )

bu adam ya geldiği gibi tüm takımın kabul edeceği kariyerde olmalı ki, yerliler bağırmasın kızmasın bu ne be demesin.

Yada genç gelecekde çok büyük rakama satabileceğin bir adam olmalı ki , hani aldım satıcam para kazanıcam zaten düşüncen olsun.

Bu adam 6 maç kötü oynadığı anda takımda Arda vb. arkadaşlar ahh lincoln yiyicisi yetmiyordu birde keita geldi şeklinde bir tutum takınmazsa şaşıcam :D
Sosyal ağlarda paylaş

Teknik direktörün isteği ile yapılmış bir transfer.

Ayrıca bu sezon Perez'in başlattığı bir çılgınlık var. Bonservis bedellerindeki artış da ortada. Malesef 4, 5 milyon euroya senin dediğin bir tarz adam yok. Hele her iki kanatta oynayabilen, winger/striker tarzı adam hiç yok.

9m etmez dediğin adam lyonda aynı performansını gösterse şu an 30+ milyon euroya avrupa devlerine gidiyor olurdu. Bunu anlamakta neden diretiyorsunuz?

Her transfer risklidir, hiçbir oyuncunun tutma garantisi yok ama bence de en doğru transferlerden biri yapılmış. Adamın yaptıkları, yapabildikleri ve kazandıkları ortada. Lille'de ki performansına ulaşsın Galatasaray'ın en yüksek bonservis bedeli alarak sattığı adam olur dert etmeyin bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...