Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullarda tek tip kiyafet uygulamasi...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

bence yerinde bir uygulama olmuş keşke 10 sene önce olsaydı da ben de yararlansaydım.

sınıf farkı kadar da saçma bi gösterge olamaz üniforma olmasına. sanki bu çocuklar hep birbirini üniformayla görüolar da hiç bilmiolar kimin ne durumda olduğunu. sanki hiç dersten sonra evlere dağılıp bi duş alıp kadıköye falan gitmiolar.

ayrıca bence saçma bir hayat simülasyonunda olmalarındansa gerçek hayatı görmeleri iyidir. sadece öğretim değil eğitim de var okullarda.

bu sınıf farkının çözümü de zaten üniformayla falan olmaz. sınıf farkı yaratana, yaratmaması gerektiğine dair ya da farkı yaşayana kendine güveni aşılamak, eğitmek gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

b1vRiP said:

bu sınıf farkının çözümü de zaten üniformayla falan olmaz. sınıf farkı yaratana, yaratmaması gerektiğine dair ya da farkı yaşayana kendine güveni aşılamak, eğitmek gerekir.

alınan bir habere göre (haber çok alıngan) akp'nin bu konuda da yoğun çalışmaları varmış, bunların hepsi olucakmış, önce forma bi kalksın da gerisi gelecekmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Okullardaki sınıf farkının göze batması formanın kaldırılmaması için yeterli bir gerekçe değil. Hayatta sınıf farkları indirgenmeye çalışılmazken tam tersine heryerdeyken neden çocuklar böyle saçma bir düzen içinde eğitim görsünler ki? Madem eğitim sistemimizin amacı robot yetiştirmek değil:)

Bir de AKP'nin 47% oy almasıyla birey olmamanın bağdaşlaştırılması hakkaten apayrıymış yahu. Direk asalım keselim nasıl olsa insan değiller sdf.
birey degiller diyerek insan degilleri kastetmiyorum. turkiye'de birey yetisse akp 47% oy alamazdi diyorum. (sadece akp'den degil, dunyanin en iyi partisi bile olsa mumkun degil bu)

sinif farklari her yerde diye neden okullarda da koy gotune gitsin diye bi mantik izlemek zorundayiz ki? hali vakti yerinde cogumuzun, bize konusmak kolay tabi. ben ozel turk lisesi'nde okudum ilkogretimi, gayet fakir insanlar iyi egitim alsin diye cocuklarini yolluyordu yani. sirf formaya dahil olmayan ayakkabi bile kac kisiyi ezmistir acaba, nike'in her yeni cikan ayakkabisi birinde olurdu en azindan yani. ben 8 yasinda mi neyken gidip zamanin parasiyla 45 milyona spor ayakkabi aldirmistim annemlere, gayet de arkadaslarimdan ozenmistim yani. durumu olmayanlar napsin bi de?

tekrar ediyorum su egitim sistemnin milyon tane sorunlu kismi varken formaya takilmak cok komik.
Sosyal ağlarda paylaş

uniforma uygulamasinin amaci sinif farkini kapamaktan once disiplindir

birsuru bilimsel calisma var, kati uniforma kurali olan okullar ile serbest okullar arasindaki disiplin ucurumu ile ilgili

okulda bireysellige yer yoktur, okul eglence yeride degildir birsey ogrenmeye gidersin belli disiplin olmasi gerekir bunun icinde, turkiyedeki ogretmen ogrenci iliskileri zaten malum bide serbest kiyafet ciksin cogu devlet lisesi dizilerin klise zenci mahallesindeki amerikan devlet lisesine doner

kiyafetten once kendine egitimci diyen insanlar ile ogrencilerin arasindaki ucurum kapatilsin, ogrenciler kilik kiyafetiyle degil kisiligi ile bireyler olsunlar, okullarda sosyal aktiviteler arttirilsin ogrencilerin yetenekleri daha bir gozonune alinsin filan

japon egitim sistemide bes para etmez mesela burdan al OSS kolay ya rahat istedigim yere giriyorum denemelerde calismama gerek yok diyen kapasitede bri cocugu al sok 3 ayda kafayi usutur baski ve ders yogunlugundan

ama adamlar ogrenciye moral vermeyi biliyor, sirf muthis uniformali kizlar icin biel deger diyip kliseye girmicem ama adamlarin okullarda her turlu sosyal imkan var, havuzuydu sahasiydi labaratuari idi her turlu imkan verilmis

gerci karsiliginda daha cok sorumluluk var okulun temizligini bile ogrenciler yapiyor, her turlu aktiviteyi ogrenciler duzenlemek zorunda okuldaki rutin islerin ve tesislerin cogu ogrenciler tarafindan isletiliyor filan

ora uc ornek kimin ne halt yaptigi belli olmiyan amerika negitim sistemi baska bir uc ornek

en rahat ogrenciler amerikada ancak haritada iraki isaretle diyince avusturalyayi isaretliyorlar malum egitim cok kalitesiz

japonlar cok disiplinli sinav sinav sinav gidiyor her halti biliyorlar ama ogrenciler kendini sosyal hayattan cekiyor o tempoya dayanamayip gidip abuk subuk isler yapiyorlar bizde guluyoruz linkleyip abov herif legodan death star yapmis lan diye

turkiyede hem disiplin yok hem ogretmenler ogrencilere pislik gibi davraniyor hem egitim vasat hemde sinav yuku cok yuksek

haritada meksikayi buluyor olabilir ama pesinden meksikalilar turkmus hocam piri reisle amerikayi kesfe giden kirim turklerindenmis onlar diyor
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Okullardaki sınıf farkının göze batması formanın kaldırılmaması için yeterli bir gerekçe değil. Hayatta sınıf farkları indirgenmeye çalışılmazken tam tersine heryerdeyken neden çocuklar böyle saçma bir düzen içinde eğitim görsünler ki? Madem eğitim sistemimizin amacı robot yetiştirmek değil:)

Bir de AKP'nin 47% oy almasıyla birey olmamanın bağdaşlaştırılması hakkaten apayrıymış yahu. Direk asalım keselim nasıl olsa insan değiller sdf.

Okullardaki erken yaşta sınıf farkı, çocukların o yaşta psikolojini fazla etkiler. Özenir etkilenir kıskanır vs.

Ülkemizde ekonomik uçurumlar var, gittiğiniz ilkokulu hatırlayın. Benim şahsen öyle bi ortamım vardı bu bi Türkiye gerçeği.

Forma eşitliği sağlamaz evet, ancak sorunlara sebep olacak sınıf farkını az da olsa eksiltir. Bu bile formanın okullarda hayati öneme sahip olması açısından bir neden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...