Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Hagii

Öne çıkan mesajlar

bir yaratıcı olması onun büyük dinler tarafından tanımlanan özelliklerde bir varlık olduğu anlamına gelmez.

tanrı'nın eğer varsa insanların mantık ve kavrama kabiliyetlerinin çok üstünde olmasından dolayı onu anlamaya çalışırken her şeyi yanlış yorumlamış olmamız da çok olası. aynen antik çağda ileri fizik ve biyoloji konularını anlamaya çalışan insanların çok büyük hatalar yapmış olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer tanrı varsa ben onun insanların kavrama kabiliyetlerinin çok dışında olacağını ve dolayısıyla onu anlamak için insani analojilere ihtiyaç duymamızdan dolayı o tarz fikirlerin ortaya atılmış olduğunu düşünüyorum. Ama bu durum, tanrı ile ilgili her şeyi yanlış yorumlamış olmamız ihtimalini doğuruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Müslümanlık kendinden önce gelen peygamberleri dogrulamiştir fakat günümüzdeki hirsitiyanların ve yahudilerin bildigi şekilde değil onlar ALLAH(C.C) oğul isnat ederler hz. İSA(A.S) mı öyle kabul ederler fakat islam bunu şirk sayar ve en büyük günah olarak niteler ahirette tek affedilmeyecek kesin günah olarak kabul eder.
ALLAH İHLAS SÜRESİNDE KENDİNİ ANLATIYOR BUYRUN:

De ki; O Allah, bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç; fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir.) Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı.

İŞTE BİZİM İNANDIĞIMIZ ALLAH(C.C)
Sosyal ağlarda paylaş

sizce insanin bu dunyaya uzerine tik diye varolmus olmasi mi daha mantikli, yoksa bu dunya uzerinde, seneler boyunca geliserek, suanda bulundugumuz hale, goz, 4+1 parmak, akciger, karaciger, bobrek, beyin, kafatasi, gelmis olmasi mi?

sahsen yaratan olsam, kafayi boyle komple kemik kaplayacagima daha mantikli birsey yapar kafaya carpabilecek hic birsey yaratmazdim.

ne de olsa komple ben tasarliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fiziksel yasalar veya çerçeveler varlığın bir parçası kendi varlığımız ve etrafımızın varlığını ortaya sermek için gerekli arabulucular. dolayısıyla tanrı var olan, var olduğunu bilen ve var olan şeylerin farkında olan bir canlı yaratacaksa bunu fiziksel bir temele oturtması mantıklı
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...