sakaryali Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Bir insanın kendi kendine var olmasımı akla uygun ve mantıklı yoksa bir yaratıcı tarafından yaratılmasımı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 bir yaratıcı olması onun büyük dinler tarafından tanımlanan özelliklerde bir varlık olduğu anlamına gelmez. tanrı'nın eğer varsa insanların mantık ve kavrama kabiliyetlerinin çok üstünde olmasından dolayı onu anlamaya çalışırken her şeyi yanlış yorumlamış olmamız da çok olası. aynen antik çağda ileri fizik ve biyoloji konularını anlamaya çalışan insanların çok büyük hatalar yapmış olduğu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 ayrıca "yaratıcı"nın insani ihtiyaçlara ve güdülere sahip olması da ayrı mesele :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 sadece ilahi dinler değil, diğer dinlerin savunduklarıda doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 eğer tanrı varsa ben onun insanların kavrama kabiliyetlerinin çok dışında olacağını ve dolayısıyla onu anlamak için insani analojilere ihtiyaç duymamızdan dolayı o tarz fikirlerin ortaya atılmış olduğunu düşünüyorum. Ama bu durum, tanrı ile ilgili her şeyi yanlış yorumlamış olmamız ihtimalini doğuruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 sonuç olarak, tanrı olsa da olmasa da bilemeyiz. spagetti canavarı vardır belki hem sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sakaryali Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Müslümanlık kendinden önce gelen peygamberleri dogrulamiştir fakat günümüzdeki hirsitiyanların ve yahudilerin bildigi şekilde değil onlar ALLAH(C.C) oğul isnat ederler hz. İSA(A.S) mı öyle kabul ederler fakat islam bunu şirk sayar ve en büyük günah olarak niteler ahirette tek affedilmeyecek kesin günah olarak kabul eder. ALLAH İHLAS SÜRESİNDE KENDİNİ ANLATIYOR BUYRUN: De ki; O Allah, bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç; fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir.) Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı. İŞTE BİZİM İNANDIĞIMIZ ALLAH(C.C) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 sakaryali said: ... müthiş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 demek ki dinler zamanla bozulabiliyormuş bunun üstüne ise dünyada hristiyanlığın doğruları söylediğine inanan milyarlarca insan olduğu verisini eklersek enteresan sonuçlar ortaya çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Kendini analtıyorsa hakkaten saygı duyarım Allah'a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 sizce insanin bu dunyaya uzerine tik diye varolmus olmasi mi daha mantikli, yoksa bu dunya uzerinde, seneler boyunca geliserek, suanda bulundugumuz hale, goz, 4+1 parmak, akciger, karaciger, bobrek, beyin, kafatasi, gelmis olmasi mi? sahsen yaratan olsam, kafayi boyle komple kemik kaplayacagima daha mantikli birsey yapar kafaya carpabilecek hic birsey yaratmazdim. ne de olsa komple ben tasarliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 "senin için oruç tuttum, senin adınla başlıyorum" vs. vs. :) biz olmasak tanrı ne yapar yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Kendi orucunu kendi tutsun, biz niye tutuyoruz onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 fiziksel yasalar veya çerçeveler varlığın bir parçası kendi varlığımız ve etrafımızın varlığını ortaya sermek için gerekli arabulucular. dolayısıyla tanrı var olan, var olduğunu bilen ve var olan şeylerin farkında olan bir canlı yaratacaksa bunu fiziksel bir temele oturtması mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sakaryali Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 en basit bir heykel kendi kendine olmazken insanmı kendi kendine oldu buna bir cevap verin bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 @ardeth ama o zaman ona inanacak varlıklar hiç bi zaman doğru şekilde algılayamayacak. ne anlamı kaldı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 sakaryali said: en basit bir heykel kendi kendine olmazken insanmı kendi kendine oldu buna bir cevap verin bakalım haklısın ağabey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Sina adam heykel/insan falan diyo, sen kime ne anlatıyosun hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 ben de onu diyodum sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 butun espri anjlamadan kabul etmelrini sitemesi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 arkadaşlar allah yokmuş =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Cuce said: butun espri anjlamadan kabul etmelrini sitemesi zaten. de işte, arkadaş çok güzel anlamış baksana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Dur ben de soriyim bi soru karışıklık olsun maksat Allah'ın hiçbir şeye ihtiyacı yoksa bizi neden yarattı? İstek olmadan bir eylemin gerçekleşmesi mümkün müdür? Allahın istekleri nasıl olabilir? Hiçbir şeye ihtiyaç duymadan istek nasıl oluşabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 bi de fetva veriyo anladıklarını anlatıyo sdfsfdaf chem araya ne giriyosun evladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Chemical said: Allah'ın hiçbir şeye ihtiyacı yoksa bizi neden yarattı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar