Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Vidar said:

Torque said:

Gerek tek gerek çift ayetler arası palindromlar,gerek kullanılan kelimelerin sayısı ve bu sayıların ayet-sure-kelime(numara değerleri) ile uyumu.

23

burda yazar demek istemiş ki: bana herhangi bi kitabı getir, o kitaptan yüzlerce denklem çıkarayım sana.
Mesaj tarihi:
para karşılığı yapabilirim belki. gerçi bu işi matematik bilgisi daha üst düzeyde birinin yapması daha mantıklı olur ki okuyanlar etkilensin 'vay anasını adam neler de buldu' desin.
Mesaj tarihi:
Torque said:

1 2 3 4 5 6 R

R ile ne alakası var, argümanı anladın sonuçta. çıkarayımdan kasıt çıkarılabilir yani. tutup biri çıkarsa kurandakiler daha imba diyeceksiniz.
Mesaj tarihi:
Torque said:

İnanmak matematiksel denklemlerin doğruluğunu değiştirir mi ?
Çok saçma bir savunma mekanizmasındasın sen.

Evet deiştirir. İyi bir matematikçi tarafından yapılabilecek şeyleri "aman Allah(c.c.)'ım bu bir mucize insan yazmış olamaz" diye abartmana sebep olur. Var olmayan denklemleri var gibi görmene sebep olur.

Ha Kur'an'ın matematiğiyle ilgilenen son adam Ahmet Çelakıl faillardan fail beğendi :)

Ha ayrıca kitap ulan bu ne matematiksel dengesi, önemli olan içinde ne yazdığıdır üstten çapraz dizilişlerindeki muazzam matematiksel denklemler hede hödöleri falan değildir. İnsan yapmış olamaz evet, her insan kitabın içeriğinin önemli olduğunu bilir ve böyle gereksiz bir şeyle uğraşmaz :P
Mesaj tarihi:
Torque said:

1-2 değil 10larca 100lerce örnek var Kur'an da.

OK Guzel, kitap yazmayi beceren biri yazmis, tamam.

Sevdigim bi yazarin bi sozu var:

"Eger bir seye inaniyorsan ve ben ona inanmiyorsam, senin bana "olmadigini kanitla" demen sacma olur. Bu, herhangi bir insanin evine gidip 'senin evinin altinda mavi bi fare var' diyip, 'Hadi len!' cevabini alinca 'farenin olmadigini kanitla bakalim' demek gibidir. Sonucta evin butun esyalarini disariya cikarsan bile 'Dosemenin altinda', dosemeyi kaldirdiktan sonra 'temelin altinda' denilebilir. O yuzden, 'fare var' diyenin fareyi bulmasi gerekiyor."

Yani neymis, allah yok. Kanitlarsaniz var. K? thx.
PS: Kanitlariniz objektif olsun.
Mesaj tarihi:
ben bilmiyodum olayın kaynağını (olayı biliyorum da adamın cevabını daha haşin sanıyordum) yazık olmuş adama bir halk kahramanı çıkıp çaksaymış tayyibin ağzına
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Abo baya flame dönmüş burda.

Kimkime ne kanıtlamaya çalışıyor onu anlamadım,
ayrıca Kur'an'ın matematiksel denklemi olması saçma
olsa olsa
Matematiğin Kur'an'sal denkelmi olur dimi ama?

Mal gibi birbirimizi yiyeceğimize
Matematik bilgimizi kesin alıp
Kur'an'dan da gelenleri prediction olarak kabul etsek
güzel güzel yol alsak olmaz mı?
Mesaj tarihi:
Hergonan said:

Torque said:

1-2 değil 10larca 100lerce örnek var Kur'an da.

OK Guzel, kitap yazmayi beceren biri yazmis, tamam.

Sevdigim bi yazarin bi sozu var:

"Eger bir seye inaniyorsan ve ben ona inanmiyorsam, senin bana "olmadigini kanitla" demen sacma olur. Bu, herhangi bir insanin evine gidip 'senin evinin altinda mavi bi fare var' diyip, 'Hadi len!' cevabini alinca 'farenin olmadigini kanitla bakalim' demek gibidir. Sonucta evin butun esyalarini disariya cikarsan bile 'Dosemenin altinda', dosemeyi kaldirdiktan sonra 'temelin altinda' denilebilir. O yuzden, 'fare var' diyenin fareyi bulmasi gerekiyor."

Yani neymis, allah yok. Kanitlarsaniz var. K? thx.
PS: Kanitlariniz objektif olsun.

ahah Logic101 den esintilermi bu?
İnanmadığını kanıtlanmanı istemenin saçmalığını iddia ederken. İnanandan inancını kanıtlamasını(Hemde objektif kanıtlarla) istioyorsun.?
Adamın Kuran'dan getirdiği kendince kanıtlara itibar etmenen doğal tabi. "Allah'a inanmıom kardeşim, Sen kitabından kanıt veriosun" desen haklısın,
ama adamda sana "Al sana objektifin kralı ,aha gittim getirdim bu yaratıcının DNA'sı analiz et!" falan mı desin?
yada "aradım allah'ı bugün maniniz yoksa Cebrail,mikail,israfil hep beraber akşam oturmasına gelecekler" mi desin?
Konu olduğunu veya olmadığını kanıtlamak değil varlığına inanmak/inanmamak meselesi.
Sen eğer adama inancını objektif kanıtlarla kanıtla dersen. Seninde olmadığına dair olan inancını objektif kanıtlarla kanıtlaman gerekir.
Yani "Al lan! 7 kat semayı deldim geçtim gittim aradım,baktım, aha buda fotoları yaratıcı melek falan yok!" gibi...

"Yani aslında neymiş?" inanç subjektiftir kanıtlanamaz, kanıtlanamadığı için objektif olarak nitelendirilebilecek Kanıt da bulunamaz.
İnançlar ancak kabul edenler tarafından inanılır,etmeyenlerle ise tartışılır. ok? Hayde tenefüse.
Mesaj tarihi:
Amonn said:

"Yani aslında neymiş?" inanç subjektiftir kanıtlanamaz, kanıtlanamadığı için objektif olarak nitelendirilebilecek Kanıt da bulunamaz.
İnançlar ancak kabul edenler tarafından inanılır,etmeyenlerle ise tartışılır. ok? Hayde tenefüse.

Niye, eğer bazı dinler zamanında dünya düzdür demişse gayette o dinlerin yanlış olduğunu 21. yüzyılda kanıtlayabiliyoruz.
Mesaj tarihi:
Yani dandik tasarim denilen seyin milyar misli kadar olaganustu tasarim varken, gidip serce parmak ne ise yariyor diye dusunen zihniyet gercekten dandik tasarim.

Kuran peygamber vs. bunlara inanirsin/inanmazsin, dini yasamak ayri bisey, herkesin kendi ozelidir.

Ama tum bu olusumu tahayyul etmeye calisirken bir baslangici -yaratan- diyelim kabul edersin.
he bundan sonra ister deist ol ister hrist musluman kendi maneviyatini ne doyuruyorsa onu yasamak en mantiklisi sahsi fikrim.
Mesaj tarihi:
Sylian said:

Amonn said:

Niye, eğer bazı dinler zamanında dünya düzdür demişse gayette o dinlerin yanlış olduğunu 21. yüzyılda kanıtlayabiliyoruz.

Yanlış, çok sağlam salladın.Dinler "dünya düzdür demez".Hangi dinmiş o söyle bakalım öğrenelim?
Ona Orta Çağ'daki klise anlayışı denir,Hristiyanlığın "Şartı" değil. Hristiyanlığın neresinde varmış "dünya düzdür" ibaresi?Ya da hangi dinin kutsal metninde? Madem dediğin gibi o dinlerin yanlış olduğunu kanıtlayabildiyseniz neden hala milyonlarca inananı var bunların?
Demek ki Hrsitiyanlık savı değil bağnazların savıymiş.O zaman yanlışlığı kanıtlanan da bu Kişilerin düz fikirleridir.Dinlerin değil.

Gelelim kanıtlama olayına.
O zaman galieleo dünya yuvarlaktır tezini atarken esasında "Aha yakaladım.!DÜnya yuvarlak Hristiyanlık toptan yalan" iddiasında mı bulundu?. İsa'mı zamanında cıktı İncil yazdırılırken havarisine "Yaz! 1.Dünya Düzdür" yazdırdıda bu tabii olarak hristiyanlığın inanış şartlarından biri olduda, "aha bak yuvarlakmış peygamberi bile yanlış yazdırmış ama helal olsun galileoya ayıktı bizi" die bu dinde yalan mı oldu?.Bir inanışa inanacaksan ancak Galileo gibi biliminsanlarının. bağnazların inanışlar hakkındaki yanlış söylevlerinin "Tahlili" sonrasında "Onaylanmıştır inanılabilir" Logosuylamı inanacaksın.?
İnanmıyacaksan neden inanılamıyacağına dair "deney/gözlem" raporlarına mı bakacaksın?
Mesaj tarihi:
Sylian said:
Madem dediğin gibi o dinlerin yanlış olduğunu kanıtlayabildiyseniz neden hala milyonlarca inananı var bunların?

45.kere aynı cümleyi tekrar eden nerede çokluk orada bokluk deyimini görmezden gelen topicteki, allah'ın takımının üyelerinden biri oldun tebrikler.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...