chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Benim merak ettiğim burada kimler yaratılmış olmamızı istiyor? Yaratanın varlığı ile ilgili bir soru değil bu, sadece "Yok ama keşke olsaydı" diyen var mı? Ayrıca daha önce de söylemiştim bence ne evrim, ne tasarım, ne din. Teorilerle bir yere gelemeyiz. sdf
aquila Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 bir yere gelelim diye degil zaten, nerden geldik diye ugrasiyolar.
chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Hayır bilsek ne olacak? tam olarak bilmemneden geldik evrimleştik, burnumuz kıçımızdaydı milyonlarca yıl yukarı doğru hareket etti ve yerini buldu diyebilsek, veya Tanrı bize yüzünü gösterse ve dese "Sizi ben yarattım, sallamadınız madem, alın ben yok ediyorum" İkisi de lose-lose durumu bence. yani evrimleşmiş olmak benim hoşuma gitmiyo, ya da öldükten sonra Yaratanın bana hesap soracak olması. Tesadüflere pek inanan biri değilim, dünyanın tesadüfen güneşe mükemmel uzaklıkta olduğuna inanmıyorum, bence bambaşka etkenler var, bir gün ortaya çıkacak ve açıklanabilecek. Yıllar önce gök gürüldemesi tanrıların kızmasıydı misal, şimdi 20lik dişin işlevsizliği evrim, kim bilir belki 500 yıl sonra bambaşka şeyler tartışılacak, bambaşka geyikler dönecek.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 chagy said: Hayır bilsek ne olacak? tam olarak bilmemneden geldik evrimleştik, burnumuz kıçımızdaydı milyonlarca yıl yukarı doğru hareket etti ve yerini buldu diyebilsek, veya Tanrı bize yüzünü gösterse ve dese "Sizi ben yarattım, sallamadınız madem, alın ben yok ediyorum" İkisi de lose-lose durumu bence. yani evrimleşmiş olmak benim hoşuma gitmiyo, ya da öldükten sonra Yaratanın bana hesap soracak olması. Tesadüflere pek inanan biri değilim, dünyanın tesadüfen güneşe mükemmel uzaklıkta olduğuna inanmıyorum, bence bambaşka etkenler var, bir gün ortaya çıkacak ve açıklanabilecek. Yıllar önce gök gürüldemesi tanrıların kızmasıydı misal, şimdi 20lik dişin işlevsizliği evrim, kim bilir belki 500 yıl sonra bambaşka şeyler tartışılacak, bambaşka geyikler dönecek. yanlız dünya sen varsın diye o uzaklıkta değil o uzaklıkta diye sen varsın
chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 senin kurduğum cümle(ki güzel bir cümle gerçekten) ile alakalı bir şey demedim, ben varım diye dünya bu uzaklıkta falan demedim. Hani güzel cevap vermişsin ama bana olmamış o cevap. An itibari ile ıspatı kesinleşmemiş şeylerle alakalı "bence" diyerek bir şey yazıyorum farkındaysan. ve yineliyorum "BENCE" ne evrimcilerle, ne dincilerle fikir alış- verişi yapılmıyor.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 evrimci diye bir şey yok işte. evrim inanılacak bir şey de değil. Bir fact.
chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 ateist diye düzeltmeliyim zaten orayı. Ama madem buraya yazıyorum editlemiyim. Evrim bir fact olarak kabul ediliyor doğrudur ancak hala teori olarak görülüp tartışmalar olduğu da bir gerçektir, ancak benim için önemlisi insan evrimi, nereden geldik? tek hücreden? meteordan? tesadüfi kimyasal reaksiyonlardan? ortak atamız nedir?
Farinal Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Şimdi şöyle oluyor. Katı dediğimiz şeyler birbirine çooooooook yakın moleküller. O moleküllerin arası birer evren. O evrenlerin içerisinde ki tüm katı cisimlerin moleküllerin aralarında ki boşluklarda birer evren. O bakımdan çooooooooook büyük yaşam. En eski kaynağını bilemiyore
nedanko Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 evrimin gercek olup olmadigi hakkinda bir tartisma yok. bu tartismayi yaratmak isteyen dinciler, zaten dawkins gibi isimlerde o yuzden oturup tartismiyor, cunku tartisilacak bisi yok, tartistigin zaman bu sefer insanlar diyor ki, aa bisi olmasa tartismazlar, tartisiyolar ki bi sorun var bu teoride. o yuzden evrim bilimciler zaten dincilerle oturup tartismiyor. tartisilacak bisi varsa bilimin kendi icindeki kanitlarla ilgili tartismalar var, yer cekimi kanunu ya da baska bilimsel onermelerde ne kadar tartisma varsa bunda da o kadar bir tartisma var, baska bisi yok. evrim teorisinin gercekligi tartisilmiyor yani bilim dunyasinda hic bi sekilde, hic bi zaman.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 "The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully" Dawkins Reis
nedanko Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 zaten unlu bilim adaminin dedigi gibi, bilimsel olarak teori, fact dan daha ustundur, cunku bilimsel olarak teori , collection of facts dir diyor.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 neyse abi sana daha fazla yük olmasın istersen
chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Bir soru o zaman İnsanın evrim yüzünden var olduğu ıspatlandı mı? bakın evrim yoktur demiyorum hatta insan evrim geçirmemiştir de demiyorum, veya şimdi laf etmesin bazıları tanrı yoktur da demiyorum, sorum gayet açık zannedersem. Ya da şunu sorayim ıspatlanabilir mi? Ispatlandıysa, kaçırmışım, bir gazete küpürü, resmi bir bilim dergisi veya açıklama istiyorum. Ispatlanmadıysa, ıspatlama şansımız var mıdır, yoksa ıspatlanamaz bir konu mudur?
nedanko Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 evrim teorisi bunun ispati zaten? teori demek tartisilmak demek degildir, dogru da olabilir yanlisda olabilir demek degildir, bilimsel olarak hipotez oyledir, bilimsel olarak teori zaten kanitlarin toplamidir. yani bi ton ara link var, bi ton bilimsel kanit var zaten toplami evrim teorisini olusturuyor. evrim teorisi lafiyla evrim kanunu lafi arasinda marketing disinda bi fark yok su asamada yani. diger bilimsel gercekler kadar gercek bir teori yani. bilimin kendi icinde evrim teorisini rededen bi kesim yok ki zaten, bu aciklamasidir diye yaklasiyorlar. rededenler harun yahya ve saz arkadaslari cesitli milletlerden ve alanlardan. evet evrim teorisi bir teori ama teori olumsuz birsey degil aksine cok olumlu bir sey bilimsel olarak. teori yuzlerce ispati icinde barindirir. Evrim teorisinin icinde yuzlerce kanit vardir yani zaten. bilimsel teoriye bilim gozlugu ile bakacaksin yani.
chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 - Human evolution is an historical hypothesis, and history cannot be proven without an observer's or witnesses' input. Human evolution has no observer's or witnesses' record, so it cannot be scientifically proven. - Böyle denmiş, hmm, şimdi bu yanlışsa, tekrarlıyorum resmi bilim dergisi, bir site (blog değil lütfen) falan verir misiniz? Peki madem soruma tam cevap alamıyorum iki soru daha sorayim... 1.) Evrim Teorisi, bir yaratanın olup-olmadığını ıspatlar mı? 2.) İnsan ya da canlıyı yaratan ıspatlanabilir mi?
nedanko Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 ya sonra diyosun evrim bilimcilerle fikir alisverisi yapilmaz, e heralde yapilmaz dinci sacmaligi yapistirip bunu curut dersen yapilmaz yani alla alla. kanun demek matematiksel olarak ispatlanabilir seyler demektir , bilimde onlara kanun denir, evrim kanun olmaz yani evrim teori olur. evrim teorisi kanitlarin toplami zaten. yer cekiminide sebep olan etkileri observe edemessin ama etkilerinden ispatlarsin zaten. evrim teorisinin yaratici ile isi yoktur. bilim cadilarada, karabasanlarada, cinlerede, allahada, supermanede ayni uzakliktadir, bilimin bunlarla isi yoktur, bunlari curutmeye calismaz. bilim aciklama getirir, bu aciklamalar supermanin varligi yada cinlerin varligi ile celisebilir, bu bilimin isi degildir, bunlara inananlarin derdidir. evrime inanip yaraticiyada inanabilirsin. bunda da bir sorun yok, sorun evrime inanip, kuran'a yada diger kitaplara oldugu gibi inanmak burada celiski var zaten. bir yaratici herseyi atesledi dersin evrimide o atesledi, ama ibzi topraktan ciniden yaratmadi dersin, bunda bi sorun yok zaten. ama semavi dinlere inanmamis olursun. evrim yaraticiyi curutmez, bunlada isi yoktur, ama evrim dogal olarak dinleri curutur. kitaplari curutur. ama bunuda niyetsel olarak yapmaz isi yoktur bunlarla,
chagy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Dinci saçmalığı? Hiç bir yazımda dinci olduğumu belirtcek birşey yazmadım, keza evrim ile dine aynı uzaklıkta olduğumu belirttim. ancak burada anlaşamadığımız bir konu var, benim sorularım demek ki pek açık değilmiş ki tam anlamamışsın. Bilimin neyle ilgilendiği, neyi açıklamaya çalıştığı falan bu tür konuları açıklamana gerek yoktu. Yine de üşenmemiş yazmışsın teşekkürler. Bilimsel olarak ıspatlanamayacak şeyler vardır. Yani bir yaratanın olup olmadığını bilimsel olarak ıspatlayabilir miyiz? En azından dinlerde bahsi geçen yaratanın? Bilimsel olarak bazı şeyler AÇIKLANMAYA çalışılabilir. Ancak bilimsel olarak ıspatlanmaları pek mümkün değildir. Ve şu an için İnsan Evrimi tam olarak ne açıklanabilir ne de ıspatlanabilir, yarın bulabilecekleri bir fosil ile tüm insan evriminin zaman çizelgesi geçmişte olduğu gibi değişebilir. yani ben insan evrimi var mı yok mu ile değil, insan evrimin tam olarak bilimsel ıspatını soruyorum. Şimdi bir laf atayim ortaya, "Dünya da bulunan bir çok canlılar, bizim uzaylılar diye tabir ettiğimiz bir nevi dünya dışı yaratıklar tarafından labaratuar ortamında yaratılmışlar ve herhangi bir nedenden dolayı(Deneme, yaşam yaratma vs) dünyaya getirilmişlerdir. Bundan sonra da canlılar dünyaya ayak uydurarak evrim geçirmişlerdir" ben yazdım şimdi bunu, "Çok saçma" diye düşünebilirsin, çünkü bence saçmadan da öte, çok çok saçma ama bilimsel olarak aksini ıspatlayabilir miyiz? Yani benim burada sorularım bilimsel ıspat üzerine, var mı yok mu ile alakası yok, bana evrimi açıklamaya gerek yok. Ama farkındaysan hala bana bir kaynak veremiyorsun, ha ben verebilir miyim, doğru-düzgün veremem, resmi bir kaynak veremem burada evrim yok diyene, şu nedenlerden dolayı vardır, al ıspatı burdadır derim, ıspatı budur derim, gösteririm. Ama benim istediğim insan evriminin bilimsel ıspatını gösteremem. Resmi bir kaynak? Umarım bu sefer neyden bahsettiğimi daha iyi anladın.
nedanko Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 anlamadim ne dedigini ama anladigim kadari ile soyle cevapliyim. bilim herseyin aksini ispatlamak zorunda degildir. O zaman herkes bisi atar biri allahi ispatla biri bilmenyi curut der, oyle bisi yok bilimin gorevi degildir zaten o. bilimsel olarak benim allah olup olmadigimida ispatlayamayiz, bu demek degildir ki ben allahim. veya bilim burada gocuyo demek degildir. insan evrimlesmistir, bilimsel olarak bu bir kabuldur, cunku yapilan calismalar bu gercegi gosteriyor, bulunan yuzlerce fosil, yuzlerce kanit sorunsuz bir sekilde buna isaret ediyor. daha ne isteniyor ki anlamadim. Matematiksel bir ispat ariyorsan oyle bisi yoktur evrimde ya da diger bilimsel teorilerde. Evrim teorisi ispatidir, bana kaynak ver diyosan nereden vereyim, istiyosan bi kac kitap ismi soylerim okursun, ya da amazondan arastir evrimle ilgili kitaplari, bilim cevrelerinde kabul edilen insanlarin yazdiklari kitaplari, herhangi biri olur hepsi anlatir zaten. Yuzlerce kitap var zaten yani. Evrim teorisi ispattir iste daha neyi istiyorsun anlamiyorum cidden. Evrim teorisi o kadar sik bi sekilde herseye aciklama getirir ki, ispatlariyla, fosil, dna kayitlariyla, yani daha ne ariyosun anlamadim.
BonePART Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 sakaryali said: Hz.Ali'nin Allah' inanmayan bir komşusu vardı.Komşusu Hz.Ali'yi Allah^'a inandığı için küçümsemeye çalışırdı. Günlerden bir gün,komşusu hz.Ali'yi durdurdu: -Ey Ali!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanıyor,bu dünyada yaptıklarının ahirette hesabını vereceğini düşünüyorsun.Bu yüzden dünya hayatının zevklerini yaşayamıyorsun Bir de bana bak,Allah'a ve ahiret gününe inanmadığım için öldükten sonra hesap verecegimi de düşünmüyorum.O yüzden canımın her istediğini dilediğince yapabiliyorum Ne dersin sen mi mutlusun,ben mi mutluyum?diye sordu. Hz.Ali,inançsız komşunun sözlerine güldü. -Komşum!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanmıyor,Öldükten sonra dirilmeyi kabul etmiyorsun.Cenneti ve cehennemi yok sayıyorsun Eğer senin dediğin gibi ahiret hayatı yoksa,ölen her insan toprak olup gidecekse ben de toprak olup giderim. Fakat eğer benim inandığım gibi ahiret varsa,insanlar öldükten sonra dirilecek ve dünyadayken yaptıklarının hesabını verecekse işte o zaman sen ne yapacaksın?Cehennemin sonsuz azabına nasıl dayanacaksın?Bu durumda senin kaybın mı benim kaybım mı daha önemli olur,düşünmek gerekmez mi? Komşusu,Hz.Ali'nin bu cevabı karşısında irkilir.Evet Hz.Ali'nin açıklaması gayet açıktır.Kendi Kendine söylenir:''Dilediğimce yaşayıp dünyada mutlu olsuğumu zannedebilirim,ya ahiret varsa,o zaman halim ne olur?diye derin düşüncelere dalar. Sonunda inanmaktan başka çare göremez.Kelime-i Şehâdeti getirerek müslüman olur.Hayatında ahirette utanmayacağı işler yapmaya çalışır.Kendisi gibi birçok inançsızın müslüman olmasına sebep olur. LAN UYDURMA BU BUNUN ADI PASCALS WAGER YAZAN ADAMDA HRISTIYAN abicim nasil gotunuzden uyduruyosunuz ya ayrica dunyanin en sacma inanma sebebi tanriya inanmak icin tek sebebin oteki tarafta rahat ediyim mantigi olan bi hesap bildigin karcilik yane inanc felan deil cirkin bi az gozluluk http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal%27s_Wager
BonePART Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 kermit said: sakaryali said: İnsanın normal vücut ısısı 37°C'dir. Bu, spermler için öldürücü bir sıcaklıktır. Bu nedenle spermler vücudun içinde yaşayamazlar. Testislerin en büyük özelliği ise vücudun dışında olmasıdır. Allah erkek bedeninde yarattığı bu özel tasarım sayesinde, spermlerin oluşmasına en uygun ortamı hazırlamıştır. abi bu nasıl bi saçmalık hahaha testisler vücudun nasıl dışında ? vücuttan bağımsızmı ? sıcaklığı sürekli aynı arkadaşım manyakmısın. testislerin az bi soğusun bak göre noluyo. saçma sapan konuşma ya hahahah scrotumun amaci yane The function of the scrotum appears to be to keep the testes at a temperature slightly lower than that of the rest of the body. For human beings, the temperature should be one or two degrees Celsius below body temperature (37 degrees Celsius or 98.6 degrees Fahrenheit); higher temperatures may be damaging to sperm count. The temperature is controlled by the scrotum moving the testicles closer to the abdomen when the ambient temperature is cold, and further away when it is hot. Moving the testes away from the abdomen and increasing the exposed surface area allow a faster dispersion of excess heat. This is done by means of contraction and relaxation of the cremaster muscle in the abdomen and the dartos fascia (muscular tissue under the skin) in the scrotum. bu adam dogru soluyo kermit
BonePART Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Cuce said: sakaryali said: Gözle göremeyeğimize göre nasıl bir ispat türü istiyorsunuz ? allah hiçbir zaman ispatlanamaz. İnsan ispatlanmamış birşeye asla inanamaz, yani ikmse inanmıyor. Herkez süphe içinde kendinene kadar yalan söylersen söyle sende aslında inanmıyorsun. İnsanın içinde inanc değil inancsızlık vardır. abi senin sorunun burda cuce inanc denen sey kanit istemez adi bu yuzden inanc zaten kaniti olan seylere inanmaya gerek yok zaten ortadadir yane kimse mesela dunyanin gunesin etrafinda dondugune inanmaz dunyanin gunesin etrafinda dondugunu bilir din durumunda ise inanc ortaya cikar yane kanit gerektirmeyen bir inanma durumu
fizban Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 evrim teorisi ispat değildir aslında. evrim teorisi - yalnızca insanın değil, yunusun da maymunun da kaniş köpeğin de - bugüne nasıl geldiğini en iyi açıklayan TEORİdir. ispatlanmamıştır, fakat evrim teorisinden daha fazla bilimsel veriye dayanan teori yoktur. oturup nedanko teorisi de uydurabilir biri, chagy teorisi de, lakin -şuanki verilerle- hiçbirşey evrim teorisi kadar bilimsel gerçeğe dayanmayacağından dine körü körüne inanmaktan farkı olmayacaktır. ha sen dersen ki "abi ne bilelim 5 yıl sonra çıkacak buluşun herşeyi değiştirmeyeceği ?", ben de derim ki 10 yıl sonra ardeth öyle bir buluş yapar ki "meğer yer çekimi yokmuş, cisimlerin yere düşesi gelmiş" der, apışıp kalırız. insanoğlunun yapabileceği en MANTIKLI şey, elindeki verilere göre en doğru gelen şeye -körü körüne olmadan- inanmak, onu anlamaya çalışmaktır.
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 dawkins'in konuşması bir köşede dursun: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1241503320697&ref=mf
Öne çıkan mesajlar