mightee Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 BonePART said: mightee said: ilk insanın yaratılışında ademin meleklerden daha iyi kulluk edeceğini söyleyip insanı yaratıyor. nerde yaziyo gosterir misin? allah benim belamı versin, niye böyle bişi kalmış aklımda bilmiyorum da, hala tapınmaya ihtiyaç duyuyor konusunda diretiyorum :)
barnacle Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 forgotten realms gibidir belki. bi kaç tanrı vardır, hepsinin kendi portföyü vardır. üstlerinde ao vardır, onunda üstü vardır sdfs.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 bak mesela zariyet 56 war elmamlili hamdi 56 - Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. 57 - Ben onlardan herhangi bir rızık istemiyorum. Beni yedirmelerini de istemiyorum. diyanette 56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. 57. Ben onlardan rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum. diye tercume ediyor hangisi dogru tercume? kulluk etmek ve ibadet etmek , doyurmak ve yedirmek mana bakımından aynı manaya gelen kelimelerdir. Mana yönünden bir hata görmüyorum bu meallerin kelime yönünden farklılıkları şundan kaynaklanıyor meali yazan kişinin arapçaya ne derece hakim olduğuna göre bazen kelime farklılıkları oluyor, işte bu yüzden herkesin meal yazmasına karşıyım, arapçaya hakimiyeti en iyi olanın, en iyi bilenin yazması gerektiğini düşünüyorum. Kuranın sırlarına vakıf olmak için arapça öğrenmek gerekir, hiç bir dil tam şekli ile başka bir dile çevrilemez bu yüzden kelime farklılıkları oluyor.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Tapınmaya ihtiyaç duyuyor aşmasına geldiğimize göre ALLAH'ı kabul etmişiniz sanırım , şimdi ben size soruyorum ALLAH'ı kabul ettiğinizi düşünerek bu kainat, evren, cin, melek, şeytan ,insan yaratılmadan öncede ALLAH vardı peki ona kim ibadet ediyordu sizce ?ibadet edilmedi diye bir şeymi olduki şimdi bizim ibadetimize ihtiyacı olucak ?
Cuce Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 insan doğası gereki allahı kabul edemez. Cünkü allah yok, insan bunu kalbinin derinliklerinde her zaman bilicektir.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.(ENBİYA 22)
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Cüce hani sen nöronlara inanıyordun , maneviyata kalbe inanmıyordun ,karar ver inanan kalp mi beyindeki nöronlarmı ? demekki inancın,maneviyatın yeri beyin değilmiş sen bile kalpten bahsettiğine göre?
Revangelis Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 sakaryali said: Tapınmaya ihtiyaç duyuyor aşmasına geldiğimize göre ALLAH'ı kabul etmişiniz sanırım çelik ayna
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 açıkçası allah gelse ben varım desede ben ona tapınmam. oldukça başarısız bir ilah bence.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 sakaryali said: Cüce hani sen nöronlara inanıyordun , maneviyata kalbe inanmıyordun ,karar ver inanan kalp mi beyindeki nöronlarmı ? demekki inancın,maneviyatın yeri beyin değilmiş sen bile kalpten bahsettiğine göre? ben beyindeki nöronlara inanıyorım maneviyata değil. insan beyni 5 duyusuyla hissetmediği birşeyden hiç bir zaman tümüyle emin olamaz. Yanı insan asla ama asla allaha inanamaz, her zaman süphe için yer bırakır. Ruh yok allah yok, cennet yok cehennem yok. işlediğin suclar ıcın senı kimse affetmiycek, hepsi senın sütünde kalacak. bunu kabul edip, ölünce yok olacağını kabul edip, olmıyan bir varlıtkan af dilenmeyi bırakıp gercekten iyi bir insan olarak yasaman lazım.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Cuce said: sakaryali said: Cüce hani sen nöronlara inanıyordun , maneviyata kalbe inanmıyordun ,karar ver inanan kalp mi beyindeki nöronlarmı ? demekki inancın,maneviyatın yeri beyin değilmiş sen bile kalpten bahsettiğine göre? ben beyindeki nöronlara inanıyorım maneviyata değil. insan beyni 5 duyusuyla hissetmediği birşeyden hiç bir zaman tümüyle emin olamaz. Yanı insan asla ama asla allaha inanamaz, her zaman süphe için yer bırakır. Ruh yok allah yok, cennet yok cehennem yok. işlediğin suclar ıcın senı kimse affetmiycek, hepsi senın sütünde kalacak. bunu kabul edip, ölünce yok olacağını kabul edip, olmıyan bir varlıtkan af dilenmeyi bırakıp gercekten iyi bir insan olarak yasaman lazım. ben memnunum ya insanların allaha falan inanmalarından. kontrol altında durmalarını sağlıyor. hepsi benim kadar üst düzey iyi mükemmel insanlar değiller. düşünsene cehennemden korkmasalar ne kadar manyaklaşırlar. o yüzden çok kral bir hukuk sistemi kurana kadar allah falan devam etsin böyle hem biz de elimizde şaraplar bakıp ahahah diye güleriz eğlence çıkar :)-D
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Allahı şekli olan ,insana benziyen bir Zat sanmayın o şekilden ,ağırlıktan münezzehtir izlettiğiniz videoda yukarda bir adamdan bahsediyor ,ne kadarda kısır düşünüyor koca kainatı yaratanın kainattanda büyük olması gerektiğini idrak edememiş, ah sefil düşünce size bir örnek vereyim. "ALLAH'ın bir Kürsüsü var bütün evrenler, galaksiler, ne kadar evren varsa bilmedigimiz Kürsünün yanında çöle atilmiş yüzük gibi kalır.ALLAH'ın bir Arşı var Kürside Arşın yanında çöle atilmiş bir yüzük gibidir. Şimdi siz bu sonlu evrenin içine Sonsuz olan ALLAH'ı sığdırmaya çalışıyorsunuz bir düşünün ne istediğinizi ALLAH hiç bir şeye benzemez aklınıza şekil olarak ne gelirse gelsin ALLAH değildir. hiç bir hayal Ona ulaşamaz çünkü Onun bir şekli yoktur.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 sakaryali said: Allahı şekli olan ,insana benziyen bir Zat sanmayın o şekilden ,ağırlıktan münezzehtir izlettiğiniz videoda yukarda bir adamdan bahsediyor ,ne kadarda kısır düşünüyor koca kainatı yaratanın kainattanda büyük olması gerektiğini idrak edememiş, ah sefil düşünce size bir örnek vereyim. "ALLAH'ın bir Kürsüsü var bütün evrenler, galaksiler, ne kadar evren varsa bilmedigimiz Kürsünün yanında çöle atilmiş yüzük gibi kalır.ALLAH'ın bir Arşı var Kürside Arşın yanında çöle atilmiş bir yüzük gibidir. Şimdi siz bu sonlu evrenin içine Sonsuz olan ALLAH'ı sığdırmaya çalışıyorsunuz bir düşünün ne istediğinizi ALLAH hiç bir şeye benzemez aklınıza şekil olarak ne gelirse gelsin ALLAH değildir. hiç bir hayal Ona ulaşamaz çünkü Onun bir şekli yoktur. hacı bu yazdığına karşıt kimse bir şey demedi nie boş konuşuyorsun
Flassh Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 sakaryali said: hiç bir hayal Ona ulaşamaz çünkü Onun bir şekli yoktur. çünkü o da yok sdffd
Cuce Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 allah yok birşeye benzemseine gerekte yok. sadece allah değil bir yaratıcı ulvi bir güc, ölümden sonra yasam, bnalrın hiç biri yok.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Şüphesiz ki biz matematikte biraz zayıfız miras dağıtımında hata yaptık.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Allah vardır ve birdir şeklinin olmaması yokluğunu göstermez duyularımızında sevginin de bir şekli yoktur ama sevdiğimiz zaman kalbimiz yanar , sevindiğimiz zaman mutlu oluruz ama kimse bu duyguların yok olduğunu söyliyemez şekilleri yoktur ama duygularımız vardır.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 abi rahat ol ya bak adamlar aynı coğrafyada binlerce yıl polytheismle geçindiler sonra hıristiyan oldular sonra atheist oldular. böyle giderek tanrı sayısı azalıp 0 bulması gerekiyordu ama bir iki terslik oldu 20.yy da biraz gecikti bu tanrıdan kurtulma işlemi yoksa 19.yy'dan sonra aşağı yukarı bitirecektik allah mallah bu işleri gene dua edin
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Varlığı bu kadar net olan duygularımız maddemidir, değildir kimse maddi olduğunu söyleyemez ,duygularımızı inkar edemez duygularımız vardır ama bir şekli yoktur kim diyebilirki benim korkum bir şekle sahiptir dikdörtgendir gibi . Duygularımız her ne kadar nöronlarla ilişkilendirilsede, bu tam olarak kanıtlanmış değildir ruhun beyine tesiri ile nöronlar etkileşime geciyor kimse ruhu da inkar edemez ruhda vardır ama bir şekli yoktur gördüğünüz gibi bir şekli olmamak yok olmaya delil değildir.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Şimdi çikolata yiyince mutlu oluyoruz ya. O zaman çikolata küçük çaplı bir Mutluluk Tanrısı mıdır?
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Cüce ölünce görürsün varmıdır yokmudur.
Öne çıkan mesajlar