Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sakaryali said:

domuz gercegi izleyin http://www.dailymotion.com/video/xbzvbd_hristiyan-d%C3%BCnyas%C4%B1-%C5%9Fokta-domuz-ger%C3%A7e_lifestyle

yalniz videonun basliginda hata var. hristiyan dunyasi sokta falan degil gecen gittim fransaya catir catir yiyorlar hala domuz sdf
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

sakaryali said:

domuz gercegi izleyin http://www.dailymotion.com/video/xbzvbd_hristiyan-d%C3%BCnyas%C4%B1-%C5%9Fokta-domuz-ger%C3%A7e_lifestyle

yalniz videonun basliginda hata var. hristiyan dunyasi sokta falan degil gecen gittim fransaya catir catir yiyorlar hala domuz sdf

bunu özellikle belirtmek istedim yoksa sana karşı bir garezim yok çünkü şu yüzden dolayı (hayır eşşekle ilgili bir durum değil). Ne zaman bir dinde söylenen bir olayı destekleyen bir bulgu bulunsa o dinin takipçisi bazı insanların olayı futbol fanatikliğine çevirip "ooo nasıl koyduk ama" haline gelmesi. din'lerin önerdiği hayat tarzına bakınca çok yanlış bir yaşam biçimi bence.
Mesaj tarihi:
Ha bir de domuzun yasaklanmasının sebebi Yahudilerin onu haram sayması, yasaklamış olmasıdır, Kurana direk ordan c/p edilmiştir çoğu şey gibi.

Bunun sebebi halk göç ederken kısacık bacaklı domuzların uzun yolları yürüyememesi ve grubu yavaşlatmasıdır, bu yüzden domuz beslenmez hale gelmiştir.

Ayrıca pislik içinde bile yetişmesi sebebiyle hastalık yaptığı inancı da var tabii.
Ancak günümüzde sıhhi yetiştirildiğinde tüm dünyada fıstık gibi tüketildiğine şahidiz.
Mesaj tarihi:
kuran full c/p ki zaten. ama tabii emege saygi yine de neyse olsa internet bilgisayar yoktu, c/p olsa bile onlari ceylan derilerine paste etmek kolay olmamali..

bu arada adam inandigini savunmus demissinizde, her ne kadar evrim teorisi bir teoride olsa, diger bilimsel teoriler gibi pek degildir, de facto bi kanun durumu var artik.

o yuzden ben simdi cikip yer cekimi yok abi, hava itimi var desem, hava aslinda bizi itiyo diye 64 sayfa tartissam, inandigimi savunmus olmam pek..

din kitap vs gibi goreceli seylerde olurda bunda pek olmaz.. :)
Mesaj tarihi:
aslında farklı bir açıdan, nedankonun dediği konudan çok da uzak değil.

zamanında newton bazı gözlemler sonucu ölçülebilir fenomenler hakkında iyi sonuçlar veren bir teori atmış ortaya. uzuncana bir süre kullanılmış bu çünkü daha önce açıklanamayan pek çok şeyi iyi açıklayan bir modelmiş. ama modern fizik ortaya çıktıktan sonra işlerin bu kadar basit olmadığı meydana çıktı tabi ve aslında newtonun "verilmiş bir gerçek" olarak kabul ettiği mistik kuvvet fikrinin daha iyi anlaşılabileceği de ortaya çıktı. bu durumda şimdi çıkıp insanların "vay salak darwin evrimi doğru formüle edememiş" demesi ile "vay salak newton bulduğu yasa eksikmiş" demesi aynı şey. ikisi de ortaya bir fikir atıyor ve o fikri kendi teorileri ile açıklıyor. teorilerinde bazı hatalar/eksikler olabilir ama fikir hala ortada ve fikir hala doğruya en yakın şekilde açıklanmaya çalışıyor. doğru teori üretmek kadar önemli olan şey de doğru fikirler ya da çıkış noktaları ortaya atmak.
Mesaj tarihi:
newton yasaları diye bilinen formuller makro duzeyde kutleler icin gecerli,alt sınırı ise tanecik yapısı,vay efendim newton ne kadar salakmıs belli bir nicelikte kütleden az sayıda kütle icin kuramı yanlısmıs demek kadar kuramının butun diger degisken hallerde dogru oldugunu savunmak da salaklık
Mesaj tarihi:
abi zaten kimse bu son bilimdir herkes buna tapsin demiyor. birak evrim teorisini bugun bildigimiz herseyde yanlis cikabilir. konu o degil.

bir kere bunlara karsi geliceksen o bilgi birikimle geliceksin. yani cik bakalim bi bilim konferansina de ki butun bildiklerimiz yanlis cikabilir (herkes evet dicektir) o zaman bi teori ortaya atiyorum, yer cekimi yok hava itimi var de. altinida dinle doldur, ustunude safsata ile. bak bakalim sana ne diyolar.

burada yeni bilim teorileri atilmiyor ki ortaya, amac da o degil, o bilgi birikimde kimsede yoktur bu forumda zaten su an. demek istedigimi saptirmayalim.

einstein da hayalleriyle einstein olmadi, bilimsel bilgi birikimiyle oldu. bilimsel sonuclarinla, formullerinle, arastirmanla gel canimi ye zaten.
Mesaj tarihi:
e onu savunan fizik bilmiyordur zaten?

ha burda çaktırmadan evrime analoji kurmaya çalışıyorsan ben zaten "vuaa evrim teori değil bir kanıttır darwinin söylediği herşley %100 doğrudur" diyen insanları alıp "vuaa evrim kesin yanlıştır çok saçma" diyen insanlara vurmak en doğru zaten.

darwin zaten teorisini formüle ederken bir çok açıdan eksik kalmak durumundaydı yapabileceği bir şey yok. bugün bir canlının içersindeki genlerin değişmesi için basit nokta mutasyonlarından çok daha karmaşık ve "akıllı" (akıllı derken daha az zararlı) yollar olduğu gösterildi (gösterildi derken çıplak gözle görülmedi tabi sdf genetik ve moleküler biyolojide kullanılan tanımlama yöntemleri kapsamında gösterildi). eminim dinamik sistemler ya da optimizasyon problemi konseptinden bugünün matematiği seviyesinde de haberi olsa olaya bakış açısı çok farklı olur ve çok daha "precise" önermeler yapardı.
Mesaj tarihi:
bu tip forumlarda, bir konu icin ortatya atilmis iki teori carpistirilabilinir, veya daha hipotez asamasinda olur kendi hipotezlerinle ilerlersin, onun disinda biz hep bilime sadik kalma durumundayiz, biz ureten degiliz, izleyiciyiz, ureten konumuna gelen birinin de soylediklerinin sayginligi, urettiklerini formuluze etmesiyle, ortaya sonuclar cikarmasiyla olusur. einstein da akademik haayta bile kabul edilmiyor, depresif loser bi adam, ama sonra makaleleri ile vs bu sayginligi aliyor.

yani bu sayginlik olmadigi surece, ve de izleyici durumu oldugu surece, bilim cevrelerinde kabul edilmemis bir onermeyle cikarsan tabii ki gulerim. evrim teorisi yoktur derken o yuzden ya saygin biri olucaksin, ya da daha once saygin birinin cikardigi bir onermeyle geleceksin, gerisi biz izleyiciler icin fasa fiso. biz degerlendirme yetisinde degiliz.

gerisi isin magazini yani.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Buse benim fikirlerim oturmuş merak etme ben ateist olmam. Bu duygular mana alemine aittir kaynagı manadadır, maneviyatttır duygularımı inkar edemedigime göre, manaviyatıda inkar edemem apaşikar maneviyat ortadadır görene, merak etme ben ateist olmam.

hacı peki mana barı olmayanlar napacak
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...