Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cüce nasil bu kadar kesin konuşuyorsun yok demekle yok olmaz bana yok dediğin şeylerin yokluğunu kanıtlayıcı deliller getir , baştan söyliyeyim görmüyorum ben yoktur kabulum değil, bana mantıklı deliller getir getirdigin deliler benim sana göre mantıksız olan delillerim türünden olabilir igne usta misali neresi mantıksız ve gerçek dışı ise bu örneğimide çürüt.
Mesaj tarihi:
aslında huri şarap cennet konusu ilginc

bundan 1500-2000 sene once yasamıs cahiliye devrindeki insanlara dunyada yaptıkları iyiliklerin ve durust bir yasam surmenin getirdigi ödülün hayal gucumle atıyorum baska bir evrende baska bir boyutta sonsuz bilgelik sunulacagı gibi bir sey olarak anlatılabilir miydi?hayatı boyunca 10-15 km^2 arasında çölden başka bir şey görmemis insanlara bunu mu soylencekti,elbette o zaman icin iyi guzel mukafat kavramının karsılıgı guzel yiyecek,icecek ve ideal eş olan bir mekan tasvir etmekti,diye dusunuyorum
Mesaj tarihi:
Ya çok mantıklı işte dediğin ama o zaman herşeyi yaratanı bi yaratan var ööyle uzayıp gider. İğneyi zaten canlıar yaratmıştır insan denilen, insanlar evrim sonucu oluşmuştur ilk canlı kimyasal reaksiyondan, maddeler de bigbang sırasında enerjinin maddeye dönüşmesiyle.. Bak ne güzel açıkladım (:P)
Mesaj tarihi:
Kanıtlıyorum iste nerden cıkarttınki kanıtlamadığımı.

Cok net söyledim, kendi içine bak derine in. Gözünle görmediğin seye iannamıycağını farke diceksin. Bunun daha net bir kanıt olabilirmi?

Inanc Insanın kendisine ait bir gercek değilmidir? Eğer insan kendine inanc olamıyorsa demekki tanrı yoktur.
Mesaj tarihi:
MESELA DOMUZ YEMEK NEDEN YASAK ÇÜNKÜ ÇÖLDE DOMUZ YOKMUŞ. DİN YOK.

abi şunu tartışmak iki taraftanda aynı görünüyor. olmadığını savunanda olduğunu savunanda boşuna uğraşıyor.
Mesaj tarihi:
su an icin bilimin maddeden ötesini gördügü bir gerceklik yok bu yuzden matematiksel bir kesinlikle tanrı var denilemiyor,cok saglam bir gerekce

fakat diger yönden sunu dusunelim 5 duyumuz ne kadar guvenilir,binlerce yıllık insanlık tarihinde manyetik alanın 100 x ısınlarının 150 yılı aşmayan bir tarihi var,bundan 1000 sene boyle bir seyden söz etmek herhalde bunu soyleyene deli denmesine neden olurdu
Mesaj tarihi:
sakaryali said:
yok demekle yok olmaz

bir şeyler oluyor öyleyse yüce bir varlık var demekle de varlığı kesin kabul olmuyor, önce mantık sistemini gözden geçirmen gerek.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ya çok mantıklı işte dediğin ama o zaman herşeyi yaratanı bi yaratan var ööyle uzayıp gider. İğneyi zaten canlıar yaratmıştır insan denilen, insanlar evrim sonucu oluşmuştur ilk canlı kimyasal reaksiyondan, maddeler de bigbang sırasında enerjinin maddeye dönüşmesiyle.. Bak ne güzel açıkladım (:P)

aslında dedigim benzer,1500 yıl oncesinin insanına tanrı maddeyi yarattı ordan bir ton kimyasal reaksiyonlarla evrildik demek mi kolay yoksa bu tasviri adem hava ya indirgemek mi
Mesaj tarihi:
çok basit mantık. tanrı nın olma olasılığı nedir? istediğin kadar kanıt getir olmadığına dair. olduğuna dairde istediğin kanıt getir.

tanrı vardır %50
tanrı yoktur %50

bu kadar basit. dfkhk
Mesaj tarihi:
Domuz haramdir bilim adamları bunuda açıklıyor domuz neden harammiş bir bakın görün insana zararlı olduğu için diyemeyiz ALLAH yasak ettiği için. Günümüzde hiristiyan alemide domuz konusunda şaşkın yıllardır biz bunumu yedik diyorlar tiskiniyorlar bizde ALLAH a hamd ediyoruz bize domuzu haram eden çeşitli mikroplardan koruyan ALLAH a hamdolsun diyoruz.
Mesaj tarihi:
Ahaha bütün hıristiyan lemi domuz yemeyi bıraktı di mi? Artık sigara falan da içmiyordur kimse hamdolsun zararlı insana. Geç bunları ya, iyi beslenip temizlenmiş ve iyi pişirilmiş domuzun normal etten fazla zararı yok. Yasak olması da çocukça bir yasak bence. Banane yemiceksin dermiş gibi. Peeh. Top benim oynatmıyorumcu ilahi yönetime hayır!
Mesaj tarihi:
hacı pişirmeyince bütün etler haram aynı kafayla bakarsan. bakteri inkübasyonu 24-48 saat 37 derecede. bu optimum bide.

ara bilgi vereyim kurbağa etinin tavuktan daha sağlıklı olduğunu biliyürmüydünüz?
Mesaj tarihi:
benim demek istedigim insanlar kuran ı okurken gunumuz sartlarını degil de o zaman o cografyada yasayan insanları bir dusunsun,bok icinde yasayan bir hayvanı suyun olmadıgı bir yerde yemek ne derece saglıklı

ve örtünme konusu,dakka başı kum fırtınası cıkan yerde sadece kadınlar degil erkeklerde her taraflarını örten bir elbise ile geziyorlar,buna yüzleri de dahil
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

nilep bir yaratıcı var sen bunu kabul et Ahiretini kurtar gerisine karişma sonsuzluga aklımız ermez bu kantar bu kadar tartar bizim aklımız ermez.

sakaryali said:

Her terazi kendi değerince tartar, insan aklı ebediyeti sonsuzluğu kavrayamaz yoksa devreleri yakarsın .

ignorance is bliss
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

sakaryalı duzgun yetistirildiginde domuz gayet saglıklı bir besin

fakat belki soyle bir sey olabilir 500lu yıllarda arap yarımadasında salgın bir hastalıga neden oldugundan yenmesi yasaklanmıs olablir

hadı domuza bilim adamlarıda zararlı diyo. elmanın günahı ne? her gün bir elma o kadar yararlıki, nasıl bizi bu kadar seven bir "yaratıcı" bu kadar yararlı bir mevyei en sevdiği yaratışlarına yasaklar?

Cunku yok, kendine söylediğin bir yalan.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...