Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evrenı kimse yaratmadı, sende biliyosun.

ömründe ne allah gördün ne melek gördün ne cin gördün ne cennetr ne cehennem ne peygamber, sende kalbinin derinliklerinde biliyosunki peygamber dediğin yuzyıllar once yasamıs yalancılar. Ama gerceğpi kabul edemiyecek kadar korkak olduğundan boyle yalanlara zırvalara sarılıyorsun.

Halbuki kabul etsen öldüğünce yok olacağını hiç dertsiz tasasız yaşarsın.

Kurtul artık beynını kemiyen su dinden inanctan yaratıcı takıntısından. Cunku yaratıcı diye bişey yok. Hiç bir zaman bir yaratıcının varlığını hissetmeyeckesin. Ömrün boyunca ınanmaya calısıcaksın ama bütün duyuların bütün mantığın bunun tersiini söyliyecek. Öldüğünde son nefesinde süphe icinde olucaksın ya yoksa diye. Cunku ne kadar "ınsan ınanmaya calısır ınanmak ıster" dıye tekrarla duy aslında ınsan 5 duyusundan baska birseyi anlıyamaz algılıyamaz kabul edemez, yanı ınanamaz.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Burda trolluk bir şey yapmıyoruz ciddi ciddi konuşuyoruz bakın bakalım gayri ciddi saygısız bir hareketim varmı, sabahtan beri yazışıyoruz kimi incittim ?

Ben dalgasına yazdım kısacası trollük yaptım.İncittiysem cidden kusura bakma isteyerek değildi.
Mesaj tarihi:
Emin ol bir Yaratıcı var bizim varlığımız o kudretin varlıgının delili, emin ol bir gün dirilecegiz, buna emin ol bu kainatı yaratan kudret bizi tekrar yaratacak, buna emin ol yok olmuyacağız, vicdanındaki ebedi yaşama hissi ebedi hayatın varlığına delildir. sen tam tersini düşün ya varsa sen ne yapacaksın ?
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

ya yaratıcıyı falan boşverin şimdi fizik kuralları, matematik, doğa koşulları ve canlı verildiğinde evrimin mantıklı bir mekanizma olup olmadığını tartışmak daha verimli sdf

'sensin o' dışında çok keyifli tartışmak senle. fakat o hiç olmadı. sensin o ne lan.
Mesaj tarihi:
Yahu evren kendi kendine olamaz illa bi yaratıcı olmalı diyosun. Ben de yaratıcı kendi kendine olamaz illa onu da yaratan olmalı derim. Sonra onu yaratanı da ve onu yaratanı yaratanı da yaratan biri olmalı. Bu böyle gider senin mantığınla. Ha seninmantığın Allah herşeyi yarattı noktasında duruyor. E bir durak gidersen daima gidebilirsin bence, onun yerinde ilk durakta durup "enerji her zaman vardı bütün madde de enerjiden oluşt ve enerjiyle hareket ediyor" falan derim biter.

Yok katipsiz harf mi olur vs. Her şeyin bir yaratıcısı olması gerekiyorsa sonsuza kadar gider çünkü =) bir yerde durursan verdiğin örnekler boşlanmış olur sadece
Mesaj tarihi:
Cuce said:

evrenı kimse yaratmadı, sende biliyosun.

ömründe ne allah gördün ne melek gördün ne cin gördün ne cennetr ne cehennem ne peygamber, sende kalbinin derinliklerinde biliyosunki peygamber dediğin yuzyıllar once yasamıs yalancılar. Ama gerceğpi kabul edemiyecek kadar korkak olduğundan boyle yalanlara zırvalara sarılıyorsun.

Halbuki kabul etsen öldüğünce yok olacağını hiç dertsiz tasasız yaşarsın.

Kurtul artık beynını kemiyen su dinden inanctan yaratıcı takıntısından. Cunku yaratıcı diye bişey yok. Hiç bir zaman bir yaratıcının varlığını hissetmeyeckesin. Ömrün boyunca ınanmaya calısıcaksın ama bütün duyuların bütün mantığın bunun tersiini söyliyecek. Öldüğünde son nefesinde süphe icinde olucaksın ya yoksa diye. Cunku ne kadar "ınsan ınanmaya calısır ınanmak ıster" dıye tekrarla duy aslında ınsan 5 duyusundan baska birseyi anlıyamaz algılıyamaz kabul edemez, yanı ınanamaz.

he sırat köprüsünden geçmeden önce de quicksave atarsın kefere
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Emin ol bir Yaratıcı var bizim varlığımız o kudretin varlıgının delili emin ol bir gün dirilecegiz buna emin ol bu kainatı yaratan kudret bizi tekrar yaratacak buna emin ol yok olmuyacağız vicdanındaki ebedi yaşama hissi ebedi hayatın varlığına delildir. sen tam tersini düşün ya varsa sen ne yapacaksın ?

yooo cok yanlıs soyluyorsun. Benım emin olmama gerek yok, asıl senın benım soylediklerimden emın olmanın farkına varman lazım o kadar.

Varlığımız yok olup gidicek ölünce cunku gidicek bir yer yok. Bir yaratıcı yok, bizi ölünce kucaklamıycak, cennete götürmiyecek sonsuza dek varolmıycaz. Vicdanımdaki ebedi yasama hissi yok benım, Senınde böyle bir hissin ihtiyacın yok, sadece korkuyorsun ve sonsuza dek varolcağın yalanına ınanıyorsun, kendi kendine soylediğin bir yalan bu dolayısıyla bundan kurtulmanda mümkün. Ortada delil falan yok hiç bir zamanda olmıyacak. sende biliyosun bunu, sana vaad edilen tek delil öldükten sonra görüceğini söyledikleri, ama sen buna ınanmıyosun, cunku aslı 5 duyunla hissedemiyeceksin, vucudun benliği bu vaadı red ediyo. Hergün kendine tekrar hatırlatmak kendini tekrar inandırmak zorunda kalıyosun ölümden sonra bir hayat olduğuna, her gün kendini kandırmanın acısını zorluğunu cekiyorsun. Tekrar tekrar bu yalnı kendine tekrar etmen gerekiyo, neden biliyormusun? cunku gercekten ınanman mümkün değil, gözünle görmeden inanman mümkün değil ve göremiyeceksin cunku tanrı diye yaratıcı diye birşey yok.

Insan gercekten inanmaya musait olsaydı, inanmak ihtiyacını bile gectim, musait olsaydı daha el kadarken tanrıya inanır ve gecerdi, ama inanamıyor. Her gün dualarla rituallerle törenlerle kendine bu yalanı hatırlarmak zorunda.

Halbuki bu acıları cekmek zorunda değil insan, korkularını bi yenebilsen. Bı acılabilsen kendini hapsettiğin yere, bir kurtulabisen. Ömrünü var olmıyan bir ölümden sonrasına kendini inandırmakla gecirmez, asıl yalan olmayan varoluşu yaşarsın.
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

cuce guzel yazmıssın da sakaryalıdan farkın yok dusundugunu savunma yonunden,2niz de farklı seyleri aynı sekilde savunuyorsunuz

Ben grcekleri yazıyorum, nasıl güzel olmasınki.
Mesaj tarihi:
sonsuzu anlamayı,bir an dusunup varolus sorunu yanıtlamayı gectim ortalama zekaya sahip bir insan gunun belli saatleri yorgun haldeyken basit bir matematik problemini bile cozemeyebiliyor,her ne kadar tanrı muhtemelen yoksa da suyun icinde yuzen balık gibi suyun farkında da olmayabiliriz
Mesaj tarihi:
Cuce said:

"nutella yerim" said:

cuce guzel yazmıssın da sakaryalıdan farkın yok dusundugunu savunma yonunden,2niz de farklı seyleri aynı sekilde savunuyorsunuz

Ben grcekleri yazıyorum, nasıl güzel olmasınki.

100 yıl once insanların gercek dedigini seyler su an icin hayali,100 yıl once insanların hayal dedigi seyler su an icin cok gercek,gercegin ne oldugu konusunda cok kesin konusma bence
Mesaj tarihi:
vaktinde insanlar yağmur yağınca poseydon bizi laciverte boyayacak :( diye kaçıyorlardı, şu anda tanrının birinin bardaktan su dökmesiyle değil doğal yollardan gerçekleştiğini biliyoruz.

şu anda x nasıl olabilir ki dediğimiz şeye de 1000-2000 yıl sonra x budur nokta diyecek belki de insanlar, hadi buyur.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

cüce sen sorularıma cevap vermedin ustasız olan bir iğne varmı ?

ben cevap verdim sorunalrına, asıl sen benımkilere cevap vermedin.

Bak oku görüceksin, aslında benım yazdıklarım önemli değil, kendine baksan icine baksan aslında bir yaratıcı olmadığını, ölümden sonra hayat olmadığını görüceksin.
Mesaj tarihi:
dinin varlığı ne tanrısız bunları nasıl olur demekle gösterilir ne de dinin yokluğu çok saçma yok öyle bir şey diyerek gösterilir bence. derin sorular bunlar öyle bir kalemde silinecek şeyler değil sdf

din felsefesini önemli yapan şeyler insan beyninin kavrayamadığı paradokslar bence. mesela evreni yaratan şey ne. evreni bişey yarattıysa onu yaratan şey ne. yaratmak ne? bu yaratılma zincirinin sonu var mı? varsa nerde bitiyor. yoksa nasıl bitmiyor, o açıdan sonsuzluk nasıl bir kavram. bunların hepsi sanki insan algısının üstünde bir takım mantık sistematiklerine işaret ediyor gibi. o yüzden din felsefesi ve din kavramı önemli bence öyle meeh diyip silinecek bir şey değil.

ha dersenizki din felsefesini değil ben günümüzün dinlerini tartışıyorum o daha sosyolojik ve psikolojik bir fenomen tabi.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

Ardeth said:

ya yaratıcıyı falan boşverin şimdi fizik kuralları, matematik, doğa koşulları ve canlı verildiğinde evrimin mantıklı bir mekanizma olup olmadığını tartışmak daha verimli sdf

'sensin o' dışında çok keyifli tartışmak senle. fakat o hiç olmadı. sensin o ne lan.

yüzeysel dedin bana :(
Mesaj tarihi:
asıl ölümden sonra başlıyor hayat lan. şarabı içip huri ittirecez işte. mis. ona inanmak daha kolay. öle çükotu gibi ölüp gideceğine mi inanmak kolay allasen. insanevladı yedirir mi kendine. kesin yaşam var hacı burda biboka yaramadıysak ilerde falan yararız kesin. YENİ NUR TEKİRDAĞ RAKISI

@ardeth: sana yüzeysel demedim. konuya yüzeysel yaklaşıyosun dedim.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...