Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Hay allaam herif hala aynı şeyde diretiyor, ulan diyoruz işte milyonlarca yılda olan değişimleri senin benim gibi 60-70 yıl yaşayan normal insan nasıl görsün ya. İlla yokolmamış ara tür arıyorsan, insan eli değmemiş Galapagos adaları gibi yerlerde var bu ara geçiş türlerinden. Hatta daha basit yerlerde değişik kuş ve suda yaşayan canlılarda var, misal ördek gagalı yüzen memeli var bir çeşit, halen yaşıyor Pasifik adalarında falan. Al hatta işte Gagalı Memeli ara geçişi Ornitorenk (Ornithorhynchus anatinus) http://www.drellenrudolph.com/featureanimals/platypus03.jpg
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Yani şunu diyebiliriz dünya şu anda var olmadığına göre yüzyıllar önce evrimleşmeye başlamış bir canlı türü bu gün evrimleşiyor olabilir pekela bizde bunu bugün görüyor olabiliriz ki böyle bir şey var ise darwinin evrimin kesintisiz devam ettigi teoremine göre yüzyıllar önce evrime başlamış canlıların bugunde evrimleşmesi lazım değilmi? çünkü Dünyamız 4 milyar 600 milyon yaşındadır evrim var ise 4 milyar 600 yil önce başlamış olması lazım ve her salise kesintisiz devam etmesi lazım, bu demektirki her dönemde evrim geciren canlıların olması gerekiyor. Bunun için yüzyıllar yıl gerekmiyor çünkü darwine göre bu süreç 540 milyon yıl önce kambiyan patlaması ile başlamış kesintisiz devam ediyor olması lazım fakat günümüzde yok veya kesintiye uğramış yani darwinin ortaya sürdügü evrim teorisinin kesintisizligi çuvallamış.
Anelor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 abi su adami ciddiye almayin artik ben pes ettim
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Ardeth said: Vingthor said: apandisite gerek kalmaması apandiste gerek kalmaması peki. tamam da apandist neden küçülüyor bunu evrimsel olarak biri bana açıklayabilir mi? neden yani nedir sebebi? hani evrim teorisine göre beynin giderek büyür (ya da işlevselleşir) bu beklenen bir şeydir çünkü beynin adaptasyona hayvani katkıları var. ama apandistin küçülmesi? ya da genel olarak kullanılmayan bir şeyin zamanla yok olması? (21 yaş dişleri gibi). nedir abi? apandistleri büyük olanlar doğada sapır sapır dökülüyor mu? 21 yaş dişi çıkaranlar acıdan kendini mi öldürüyor nedir abi bunun olayı. çok yanlış bir sorgulama sistemi abi. senden beklemezdim böle yüzeysel yaklaşmanı.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Darwin'in evrmin kesintisizliği teorisi doğaya göre geçerliir. İnsanoğlu doğayla sevişiyor zaten. Doğa falan kalmadı ki doğal bir şekilde evrim olsun. Ayrıca evrim her salise devam eden bir şey değil. En azından çok hücreli organizmalar için. Bunu da iddia etmiyor zaten Darwin. Canlının yaşam alanında soyunun tükenmesiyle sonuçlanacak ciddi bir "doğal" tehdit olursa evrim buna karşı genelde en az binlerce yılsüren bir süreçte cevap veriyor. Sen gelip her saniye timsahların bacakları uzasın yerden yükselsinler istiyorsan daha çok beklersin yani
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Yani şunu diyebiliriz dünya şu anda var olmadığına göre yüzyıllar önce evrimleşmeye başlamış bir canlı türü bu gün evrimleşiyor olabilir pekela bizde bunu bugün görüyor olabiliriz ki böyle bir şey var ise darwinin evrimin kesintisiz devam ettigi teoremine göre yüzyıllar önce evrime başlamış canlıların bugunde evrimleşmesi lazım değilmi? çünkü Dünyamız 4 milyar 600 milyon yaşındadır evrim var ise 4 milyar 600 yil önce başlamış olması lazım ve her salise kesintisiz devam etmesi lazım, bu demektirki her dönemde evrim geciren canlıların olması gerekiyor. Bunun için yüzyıllar yıl gerekmiyor çünkü darwine göre bu süreç 540 milyon yıl önce kambiyan patlaması ile başlamış kesintisiz devam ediyor olması lazım fakat günümüzde yok veya kesintiye uğramış yani darwinin ortaya sürdügü evrim teorisinin kesintisizligi çuvallamış. valla dicem bilal dicem düdük! 600 bin yıldır evrimlesiyo, nesilden nesile daha farklılaşıyo. 600 yıl boyunca bar doluyo sonra bi anda balık, parlayıp balık/insana dönüşmüyo.
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 darıcada gözlerimle gördüm maymun koşarken insana dönüştü. teyzemde gördü
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Vingthor said: Ardeth said: Vingthor said: apandisite gerek kalmaması apandiste gerek kalmaması peki. tamam da apandist neden küçülüyor bunu evrimsel olarak biri bana açıklayabilir mi? neden yani nedir sebebi? hani evrim teorisine göre beynin giderek büyür (ya da işlevselleşir) bu beklenen bir şeydir çünkü beynin adaptasyona hayvani katkıları var. ama apandistin küçülmesi? ya da genel olarak kullanılmayan bir şeyin zamanla yok olması? (21 yaş dişleri gibi). nedir abi? apandistleri büyük olanlar doğada sapır sapır dökülüyor mu? 21 yaş dişi çıkaranlar acıdan kendini mi öldürüyor nedir abi bunun olayı. çok yanlış bir sorgulama sistemi abi. senden beklemezdim böle yüzeysel yaklaşmanı. mesajların hepsini okumadım ama apandist , eskiden otçul oldugumuz için işe yarıyormus , halada yarıyor ama eskisi kadar bi işlevi yok. o yüzden küçülüyor diye biliyorum
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Evrim demekki akıllı bir şey kendine karşı oluşabilecek tehditleri hesap edp tedbir alabiliyor demekki, bi irade sahibi bu evrim irade gerektiren akıl gerektiren işleri yapıyor tehlikeleri seziyor vay be evrim neymiş böyle demk aklı ve iradesi varmış.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Eee hayır? Akıl da yok irade de yok. Hayatta kalma içgdüsü var sadece canlıların. Bu yüzden evrim oluyor
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Fakat evrimin sonucuna bakarsan her şey bir iradenin elinden çıkmaış gibi oluyor peki bu durumda iradenin varlığı bu kadar net görünürken nasil olurda iradenin varlığını inkar edersin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Ya sen irade görmek istiyorsun ben doğanın kanununu, yaşama içgüdüsünü görüyorum.
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Peki bu iç güdü deiğn şey nedir nerden gelir maddemidir değilmidir ,duygular nedir maddemidir degilmidir ,korku nedir nasıl oluşur ,sevinç nedir nasil oluşur bunlar maddemidir nedir bunların kaynağı nerden geliyor, bu iç güdüler ?
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Ardeth said: apandiste gerek kalmaması peki. tamam da apandist neden küçülüyor bunu evrimsel olarak biri bana açıklayabilir mi? neden yani nedir sebebi? onun açıklamasını evrim yapmaz zaten anatomi+fizyoloji+morfoloji yapar. evrimin birşey açıklaması diye birşey yok. ne zaman apandisit yokolur o zaman diyebilirsin evrimoloji açıklasın bana bunu diye. process halindeyken evrim açıklamaz diğerleri açıklar. sen benden katkatkatkakatkat daha iyi biliyosundur ardeth. ukalalık yapıyomuş gibi hissettim kendimi. evrim teorisi farklı dallardan topladığı veriyle sürekli büyüyen canlı bir teori. bilimsel açıklaması artık işlev görmemesi evet. yokolması uzun sürecek. yokolana kadar küçülecek. akıllı uslu durursan apandisitinin küçülebildiğini bile görebilirsin diye birşey yok tabi. ben şahsen şöyle olacağına inanıyorum bir sonraki apandisit evresinin. ontogenesis kafalarıyla yaklaşırsak üreme çağına kadar belli bir varlık gösterip sonrasında kaybolacak önceleri. sonradan genç bireyde bile görülmeyecek falan gibi düşünüyorum. çünkü ne kadar makale incelediysem hepsinde evrimin aşamaları arasında hep bu evre var. yokolması gereken olgu önce işlevsiz kalıyor. sonradan küçülüyor. sonra sadece genç bireylerde görülüyor. sonra tamamen ortadan kalkıyor.
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 az daha zorlarsanız ateist olcak adam.
Revangelis Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 nilep, sakaryalı sayesinde aldın dimi o madalyaları, çakaaal :p
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Peki bu iç güdü deiğn şey nedir nerden gelir maddemidir değilmidir ,duygular nedir maddemidir degilmidir ,korku nedir nasıl oluşur ,sevinç nedir nasil oluşur bunlar maddemidir nedir bunların kaynağı nerden geliyor, bu iç güdüler ? Hormonlar ve nöronlar arası etkileşimler duyguları oluşturuyor. Sorduğun için teşekkür ederim. Bye
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 bu konunun en sacma yöne 2 tarafında fanatikce tartısması,500. sayfada falan evet allah var veya yok diye kesin sonuca varılacakmıs gibi hararetli tartısılıyor,gelir herkes fikrini soyler ve neden boyle dusundugunu belirtir ceker gider,ne bu faşizan tavırlar
Revangelis Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Revangelis said: demekki allah var ben vardım sonuca, çok yararlı oldu bence
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Buse benim fikirlerim oturmuş merak etme ben ateist olmam. Bu duygular mana alemine aittir kaynagı manadadır, maneviyatttır duygularımı inkar edemedigime göre, manaviyatıda inkar edemem apaşikar maneviyat ortadadır görene, merak etme ben ateist olmam.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Çok korkmuştum ben de ateist olursun diye, geçti sonra
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Bakın kimse beni troll zannetmesin ben troll degilim.Kimse zannetmesin ben birilerine madalya kazandırmak için yazıyorum, böyle bir şey kesinlikle yok. Ben yazdıklarımda samimiyim , burda kimseyi tanımıyorum sorularıma cevap bekliyorum o kadar herkes kendi fikrini savunuyor bende kendi fikrimi savunuyorum.
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Darwin içgüdelerin kalıtsal olamayacağını ifade etmiştir; Bir tek kuşakta alışkanlıkla birçok içgüdü edinildiğini ve sonra bunu izleyen kuşaklara soyaçekimle iletildiğini varsaymak ağır bir yanılgı olur. Bildiğimiz en şaşırtıcı içgüdüler, örneğin balarısının ve karıncaların birçoğunun içgüdüleri, alışkanlıkla kazanılmış olamaz. kaynak http://www.haberbilgi.com/bilim/evrim/darwin.html
Öne çıkan mesajlar