Malkor Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 All time most popular tags Religion SEX Politics Wedding vacation
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 sakaryali said: Yukardakini okuduysan bu cevabı vicdanın vericek arabistan yarım adasında yaşayan, kuranı kendi yazdıgını söylediğiniz okuma yazma bilmeyen bir İnsan(o insana(s.a.v) hayatım feda olsun) tarafından mısırda kendisinden yüzyılarca önce yaşamiş firavunun bir gün bulunup ibret olarak insanlara gösterileceğini nasıl bilinebilirdi demekki bilen Biri var ve bildirmiş Kurandaki olay aynen tahakkuk etmiştir firavun şu an bir müzede sergileniyor çürümemiş bedeniyle tıpkı kuranın bildirdiği gibi bu kuran'ın mucizesidir. sfsdfsd bu ne abi bilim bölümü bura ya kapatın silin şu saçma başlıkları
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Sen bilim yaptıgını söylüyorsun ,bende senin kabul etmedigin bir fikri savunuyorum ALLAH inancını sen her şeyi tabiat yarattı diyorsun evrim sayesinde var oldu diyorsun, bende diyorumki sana hayır efendim hiç bir şey kendi kendine var olmaz ,bir sandalye bile kendi kendine var olmazken ondan daha mükemmel olan bir canlı kendi kendine asla var olamaz. Burda bilim yapıyoruz ben size din anlatmıyorum burda anlattıgım eger din olsa idi size namazdan oructan bahsederdim ama ben burda sizin sundugunuz ateist fikirlere karşı kendi fikrimi sunuyorum bunun neresi sacma? 1-)şimdi bana cevap ver tabiat nedir tabiattan neyi anlıyorsunuz 2-)Bu tabiat denilen şey her ne ise nasil var olmuştur 3-)Tabiatın kendisinde bir akıl mevcutmudur eger bir akıl mevcut degilse akıllı varlıkları nasil yapıyor 4-)Tabiat denilen şey her ne ise kendisi canlımıdır 5-)Bu tabiat ne zamandan beri vardır yani bir başlangıc zamanı varmıdır yokmudur 6-)Tabiat kendsinden agacları kuşları var olan tüm canlıları çıkardıgımızda şunda ibaret kalıyor ana hava ,su ,ateş ,toprak ve diger madenler şimdi size soruyorum bu kadar şuursuz varlıktan insan gibi muhteşem bir varlık nasil oluşmuştur yani kendisi akılısız ve cansız olan canlı ve akılsız olanı nasil var etmiştir. İşte size bilim soruları bunları tek tek cevaplayın cevaplarınızı bekliyorum.
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 @ apandist icin bogaz icin bademcik neyse bagırsak icin de apandist o,ayrıca patlaması iltihap kapmasından kaynaklanıyor oyle güm diye patlamıyor
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Doğa diyorsun, yaratmak diyorsun, sonra sandalye örneği veriyorsun.
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Sandalyenin bile kendi kendine olmadığı bir gercek iken insan gibi muhteşem bir sanat eserinin nasıl var oldugunu peki bana acıklayabilirmisin sen diyeceksin cinsel ilişki bu görünür kısmı ya cinsel ilişkiden sonrası cinsel ilişki o işin harcı ya sonrası bu harc nasil oluyorda akıllı ve canlı bir varlık olarak ortaya cıkıyor bunu bana acıklarmısın?
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Sandalye örenegine takıldın kaldım sanırım sandalyeden dogada var olan agac demir almunyum gbi hammadelerden yapılmıyormu bu maddeler sandalyenin harcı degilmi ? bu maddeler sandalyenin harcı olmakla beraber sandalye degil sandalye olmak için bir ustanın maharetli ellerine ihtiyac duyuyor sonra sandalye oluyor öyle degilmi Bu örnekten insana gecelim bildigimiz gibi insanın harcı cinsel ilişki peki ya sonrası bu harca Kim şekil veriyorda akılsız bir harctan akıl sahibi bir insan var oluyor ? Gördügün gibi sandalyenin harcıda dogadan , insanın harcıda ama insanın harcını kim karıyor işliyor şekil veriyor sonra akıl ve can veriyor tabiat diyorsan tabiat kendisinde var olmuyan akılı nasil başka bir varlıga veriyor ?
Anelor Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 "nutella yerim" said: @ apandist icin bogaz icin bademcik neyse bagırsak icin de apandist o,ayrıca patlaması iltihap kapmasından kaynaklanıyor oyle güm diye patlamıyor abi bademcigin ve apandistin gorevlerini ayri ayri bi zahmet aciklayabilir misin arastirirken ne kadar sacma bisey soyledigini anlarsin belki
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Bademcikler, boğazın iki yanındaki badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik enfeksiyonuna tonsillit denir. Lenfatik sistemdeki diğer organlar gibi, bademcikler de bağışıklık sisteminin bir bölümünü oluştururlar ve enfeksiyona karşı vücudu koruma görevinde rol alırlar. Peki bunda yanlış olan nerde nerde bir mantıksızlık var? Bilim herşeyi buldumuki hemen işlevsiz olarak ilan edildi bademcik ve pandisit ? özetle diyebilirizki bademcikler sindirim sisteminin girişinde ağzımızda ,bogazımızda yer alan mikropları tutar bazen ilthaplanır vucudun alarm çanlarıdır. Apandisitde aynı şekilde mikropların aşırı şekilde cogalabilecegi bagırsak kısmındaki vücudun alarm sen farkında olmadn apandistin bu mikroplarla savaşıyor genelde bu savaşı kazanıyor bazende yorgun düşüp teslim oluyor hastalanıyor aynı bademciklerde oldugu gibi. Bunun en büyük ispatı bademcikleri ve apandisit alınan hastaların bagışıklık sisteminde belirgin bir zayıflama olarak kendini göstermektedir. Gün gelicek bu gercekde ortaya cikacak hatta cikmaya başladı bile son zamanlarda bilimde olan gelişmeler bademcigi ve apndisiti faydali organ ilan etti bunu araştırırsan görürsün. Doç. Dr. Erhun Şerbetçi: Özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde bademcikler vücudun savunmasında önemli görev aldıkları için zorunlu koşullar dışında alınmaları uygun olmaz. Son yıllarda bademcik ameliyatları eskisi kadar sık uygulanmamaktadır. Geniz eti çok büyükse ve çocuğun solunumunu engelliyorsa, ya da ilaç tedavisiyle düzelmeyen orta kulak sorunlarına yol açmış ise, fakat çocukta hiç bademcik iltihabı olmuyorsa, bu durumda bile bademcikler alınmayabilir, sadece geniz etinin alınması yeterli olur. http://www.ailem.com/templates/library/1759.asp?id=13775 bu adresi incelersen görürsün
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Tabii ki açıklayabilirim, ama bir yararı olmayacağını gördüğüm için, kendimi bu uzun yazıyı yazmaktan men ediyorum.
Ginalier Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 sakaryali said: Sandalyenin bile kendi kendine olmadığı bir gercek iken insan gibi muhteşem bir sanat eserinin nasıl var oldugunu peki bana acıklayabilirmisin bilader bıkmadın mı artık dünya içinden örnek verip dünya dışı kavramı ispatlamaya çalışmaktan. insan bile sıçıyor, o zaman allah sıçamaz mı? o da sıçar tabi. böyle mi diyelim?
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Bu tabir cok kaba kacti ben saygıyı bozacak inancınıza hakaret edecek herhangi bir davranışta bulunmadım. Sizdende aynı anlayışı beklerim senin bu yazdıkların benim fikrime saygısızlık hakarettir hata illede hata olarak görmek istiyorsan o senin bilecegin iş ama normal kelimelerle konusman gerekmezmi buna hatada diyebilrdin o kelime cok ağır bir kelime kullanmaman gerekirdi. Sana diyeceğim son söz ALLAH bütün noksan sıfatlardan münezzehtir Zatında hiç bir eksiklik yoktur.
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 sıcma yerine nefes alma ornegini verseydin bari abi
Catzee Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 sakaryalı çok olgun cevap vermiş ginalierin iğrençliğine yalnız, takdir ettim.
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 sakaryali said: Sen bilim yaptıgını söylüyorsun ,bende senin kabul etmedigin bir fikri savunuyorum ALLAH inancını sen her şeyi tabiat yarattı diyorsun evrim sayesinde var oldu diyorsun, bende diyorumki sana hayır efendim hiç bir şey kendi kendine var olmaz ,bir sandalye bile kendi kendine var olmazken ondan daha mükemmel olan bir canlı kendi kendine asla var olamaz. Allah nasıl var olmuşsa öyle var olur
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Anelor said: "nutella yerim" said: @ apandist icin bogaz icin bademcik neyse bagırsak icin de apandist o,ayrıca patlaması iltihap kapmasından kaynaklanıyor oyle güm diye patlamıyor abi bademcigin ve apandistin gorevlerini ayri ayri bi zahmet aciklayabilir misin arastirirken ne kadar sacma bisey soyledigini anlarsin belki Görevi bademciklerin ve lenf düğümlerinin görevine benzer; kalınbağırsakta bulunan mikropları yok ederek hastalık yapmalarını önlemeğe çalışır yanlıs mı bu dediklerim ?
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Yani şunu demek istiyorsun tabiatin bir başlangıcı yok hep vardi öylemi?bunumu demek istiyorsun öyle olmadıgını yüzyılımızda ispatlandi, şu an milyarlarca dolarlık harcama yapılarak kainatin yani tabiatin yaratılışı, yerin altında cern labaratuvarında gercekleştirilmeye çalişiyor yani bir kainat tek başına var olmuyor bunun küçük bir mumunesini insan labaratuvarlar kurarak ince hesaplar yaparak yapmaya çalşiyor Peki durum böyle iken kainatın sonradan var olduğu ortaya çıkmışken sizie sorarım bu kainat yartılılırken ilk labaratuvarı kim kurdu ve o ince hesaplara göre kainatı yarattı ?
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Bademcik ve apandisit aynı görevi görüyor biri sindirim sisteminin girişinde, biri çıkışına yakın ikiside vücudun savunma sistemi ile alakalı siz bence bademcigin ve apandisitn neden var oldugunu sorgulayacagınıza neden vücüdün o bölgelerinde yer aldıgını sorgulayın. Aynı görevi üstlenmiş iki nöbetci gibi iki organın olması düşündürücü degilmi sizce?
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 said: hayır efendim hiç bir şey kendi kendine var olmaz O zaman Tanrı da kendi kendine var olmaz. Yok o ayrı o olur dersen ben de evren ayrı o kendi kendine var olur derim yani çıkamayız işin içinden =)
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 O zaman nereye kadar gidecek bu ,bir yerde kesmek lazim öyle degilmi sonsuza kadar bu böyle gitmezki esas saçmalık bu olur o zaman kısır bir döngü içine girilir o zaman her şey tanri olmuş olur o zaman her yaratılanda hem yaratıcı hem yaratılan olmuş olur o zaman iş içinden hepten çıkılmaz bir hal olur. Sonuç olarak bu kainatın(zamanın ve mekanın) sonradan yaratılmış oldugu kesinleşti cern deneyi bunun isbatı demekki bir yaratıcıya ihtiyac var evet Vacibul vucub bir yaratıcı var en son nokta bu O yaratıcıdan önce bir mikrosaliselik lik gecmiş bir zaman yokki, Ondan önce bir yaratıcı olsun yani o ezel ve ebed Sultanı işte insanın aklı buna ermiyor ezel ebedi aklına sıgdıramadıgından kabul edemiyor ama kabul etsende etmesende Ezel ve Ebed Sultanı var ALLAH(C.C)'ı normal yaratılmışların ölçüleri(zaman ve mekan) ile degerlendirirsen hata yaparsın çünkü zamanda mekanda sonradan yaratıldı ALLAH(C.C) bunlardan öncede vardi o yüzden bizim zaman ölçülerimizle ALLAH(C.C) anlıyamayız. İşte burda maneviyat devreye girer artık söz maneviyatın ve maneviyat Sultanlarının(Peygamberlerin ve varislerinin) akıl bizi sadece bu noktaya kadar götürür bundan sonrasında artık akıl yürümez çünkü önümüzde gözle görülemeyen elle tutulamayan agirligi hacmi olmayan bir alem vardır bundan sonrasında kalbin sahasına girer akıl artık görevini yapmıştır işi kalbe teslim etmiştir.
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Hiçbir şey var olamaz madem yaratıcısız o zaman allah dediğiniz tanrıda var olamaz bir yaratıcısı olmadan. bende evrende var olur derim sen nasıl allah var olur dersen. bu böyle gider. zaten gittiği için inanırsın yada inanmazsın KESİN olan bir şey yoktur. ama bilimin şuana kadar geldiği duruma bakarsan ve ne kadar şeyin eskiden bilinmezken şuan bilinir olduğuna bakarsan yukarda bahsettiğim kısır döngüde eninde sonunda çözülecek demektir. hani anlarım böyle mantık yürütüp bir şeyler düşünüp tanrıya inanabilir bi insan ama yani bunu bi derece kabul edebilirim ama dinlere inananların cidden akıllarını kullanmıyor olmaları gerekiyor.
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Evet cözülecek ama ahirette burda degil fakat bunun telafisi olmayacak bunu kuran söylüyor gelecege dair verdiği haberler hep çıkmıştır ahirette cıkacak zamanı gelince bu bir ilahi programdır(kaderdir) burada sadece Peygamberlerin bize yaptıgı uyarıyı dikkate almamız inanmamız gerekir ben buna inanıyorum söz Onların ne söylediyseler dogru söylediler.
Ginalier Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Bak yine hepiniz aynı hataya düşüyorsunuz, Allah'ın ispatı olmaz beyler. Hipotezinizi evrenüstü bir yaratıcı üzerine kuruyorsunuz, sonra deneyinizi evrendeki ispat metotları ile sınıyorsunuz. Ondan sonra yok işte evrende düzen olur, allah da yaratılmıştır o zaman gibi abuk sonuçlara varıyorsunuz. Allah'ı evren boyutuna indirgeyerek yaptığınız şey şirkin ta kendisi aslında. Benim bi önceki postuma da hemen nasıl atarlanmışsınız, "oha ayıp bilmemne" diye. Evrenüstü olduğunu kabul ettiğiniz bir yaratıcıyı bu kadar simgeleştirmek, bu kadar insan hayatının parçasıymış gibi göstermek asıl saygısızlık. Zaten dinleri zaman içinde bozmanızın sebebi de bu. Averaj beyinler olarak yıllar içerisinde dini ögeleri günlük seviyeye indiriyorsunuz. Ondan sonra ekmek allahın verdiği nimet olurken, doritos gibi kokan çorap allahın verdiği nimettir diyince oha saygısız bilmemne diyorsunuz. Ulan hepsini allah yaratmış işte, niye ekmeğe kıyak geçiyorsunuz. Allah'a evrenden ulaşılmaz. ulaşacaksanız gönlünüzle ulaşırsınız, onun da fizikle kimyayla ispatı olmaz. Eğer fizikle kimyayla ispat edilebilecek olsa, allah da bu evrenin içinde olur, bu evrenin fizik kimya kurallarına göre davranırdı. Madem ki allah'ınız evren dışında o zaman boşa kürek çekmeyin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 E tamam da abi nereye kadar gidecek diyorsunuz, işinize gelen yerde kesiyorsunuz. Ben gördüğüm yere sınır koyup evren hep vardı diyorum. Evren hep var olmuş olamaz illa yaratan olmalı demek komik olur zira bu sonsuza kadar gider :)
Öne çıkan mesajlar