nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Oo hemen inanayım ünlü bir ateist inançlı olmuş. Ayrıcac altındaki mesaj daha güzel, ben de bir Tanrı varsa bile kesinlikle dinlerdeki gibi olamayacağı görüşündeyim
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 500. mesajı ben atayım artık
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=4TSCWPCzhrU
Olivies Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Var ama ne kadar umrundayız bilmiyorum ahah.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 allahla coolun arasına girilmez, sen bilmiyor musun?
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 http://images.sodahead.com/images/profiles/0/0/0/1/7/6/0/3/6/profiles_EvolutionBulbasaur_1215_988661_media.jpeg
fede Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 arkadaşlar allahla konuştum. bu topiği yakından takip ettiğini söyledi, kimseye çaktırma dedi. ama ben sizi çok sevdiğimden söylüyorum bunu. takip ediyor yani burayı. özellikle sakaryalıyı çok seviyormuş
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 herşeyi bir kenara attım. haklısınız allah yok. ulan öldükten sonra nolucak ozaman ? cennet cehennemde yoksa ? game over mı
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Verlure said: herşeyi bir kenara attım. haklısınız allah yok. ulan öldükten sonra nolucak ozaman ? cennet cehennemde yoksa ? game over mı doğmadan önce nasıldıysan öle olcan
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ölürken göreceksiniz ne olacagınızı o zaman herkes inanacak, yalvar yakar olucak ama bu imanları kabul edilmeyecek aynen firavunun kızıldenizde bogulurken iman etmesi gibi. Kafir olarak ölenlere tevbe(iman ve affedilme) yoktur son nefesteki imanları gecersizdir. Alın size bir delil daha 90 Ve İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun ve ordusu ise azgınlıkla ve düşmanlıkla peşlerine düştü. Boğulmak üzereyken: "İsrailoğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, ben de müslümanlardanım." dedi. 91 Şimdi mi? Daha önce isyan etmiş ve bozgunculardan olmuştun. 92 Bugün senin bedenini kurtaracağız ki senden sonrakilere bir delil olsun. Gerçekten insanların çoğunluğu delillerimizden habersizdirler. 10 Yunus Suresi 90-92 Firavun öleceğini kesin olarak anlayınca inandığını, müslüman olduğunu söylemektedir. (Kuran'da Allah'ın indirdiği tüm Peygamberlerin müslümanlığı anlattığı söylenir. Allah'a ortak koşmadan inanan, Allah'a yönelen kişi müslümandır. Türkçedeki "Müslümanlık" kelimesi yanlış bir şekilde sadece Peygamberimize uyanlar ile sınırlanmıştır) Fakat Allah, öleceğini kesin olarak anlayan Firavun'un bu inancını kabule değer bulmamaktadır. Bununla birlikte, Allah, Firavun'un cesedinin daha sonradan gelen insanlara bir delil olsun diye bozulmadan saklanacağını söylemektedir. Peygamberimiz'in döneminde, hatta ilerleyen asırlarda müzecilik diye bir zihniyetin gelişeceğinin, binlerce yıllık bozulmamış insan cesetlerinin, hem de firavunlarınkilerin bulunacağının tahmin edilmesine imkan yoktur. Kuran'ın hem bu ifadesi bir mucize oluşturmaktadır, hem de bu ifadeyle beraber Kuran'ın bu açık mucizelerine rağmen insanların çoğunun bunlardan habersiz olduğunun vurgulanması önemlidir. Gözümüzle gördüğümüz bu tablo gerçek değil mi? Gerçekten Allah'ın delilleri çoktur, gerçekten de insanların çoğunluğu bunlardan habersizdir. Kuran'ın geldiği dönemde, Nil nehrinin kıyısındaki Krallar Vadisi'nde bütün firavunların cesetleri mumyalanmış bir şekilde saklı bulunuyordu. Bu cesetler, günümüzde müzeciliğin en değerli parçaları olarak saklanmaktadır. Bu mumyaların keşfedilmesi ancak 19. yüzyılda mümkün oldu. Kuran'da bahsedilen Firavun'un hangisi olduğu tartışılabilir ama bu Firavun hangisi olursa olsun, bugün Kahire Müzesi'ndeki Kral Mumyaları Salonu'ndadır ve ziyaretçilere açıktır. (Hz. Musa'nın yaşadığı tahmin edilen döneme daha çok II.Ramses veya onun oğlu Merneptah uymaktadır. Merneptah'ın vücudunda öldürücü darbelerin izi vardır. Bu darbelerin, bu Firavun'un denizde boğulması sırasında oluştuğu, bu Firavun denizde boğulduktan sonra, kıyıya vuran cesedini Mısırlılar'ın diğer Firavunlar'ına yaptıkları gibi mumyaladıklarını söyleyenler vardır. Elimizdeki tarihsel veriler bu Firavun'un nasıl öldüğünü söylemeye yetmez. Fakat Kuran'da bahsedilen Firavun'un ölümü ile bu cesedin arasında bir çelişki de tespit edilememiştir.) Krallar Vadisi'nde firavunların cesetleri 3000 yıllık istirahatlerinden sonra keşfedildi (1881 ve 1898 yıllarında). Kuran, Firavun'un cesedinin delil olacağını söylediğine göre bu cesedin bulunması gerekmez miydi? Gerekirdi... Peki ne oldu? Her zamanki gibi, gereken yine oldu... Cesed bulundu... Tam 3000 yıllık uykunun ardından... Peki, Kuran'ın "İnsanların çoğu delillerimizden habersizdirler" öngörüsü ne oldu? Bunu da hem bu konuda, hem diğer konularda etrafınıza sorular sorarak siz test edin... Acaba insanların çoğu Allah'ın delillerinden ne kadar haberdar? Prof. Dr. Maurice Bucaille, Kuran'ın, Firavun'un cesedinin ileride bulunacağını söyleyen ayetindeki mucizeye, kitaplarında dikkat çekmekdeir.
sakaryali Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Yukardakini okuduysan bu cevabı vicdanın vericek arabistan yarım adasında yaşayan, kuranı kendi yazdıgını söylediğiniz okuma yazma bilmeyen bir İnsan(o insana(s.a.v) hayatım feda olsun) tarafından mısırda kendisinden yüzyılarca önce yaşamiş firavunun bir gün bulunup ibret olarak insanlara gösterileceğini nasıl bilinebilirdi demekki bilen Biri var ve bildirmiş Kurandaki olay aynen tahakkuk etmiştir firavun şu an bir müzede sergileniyor çürümemiş bedeniyle tıpkı kuranın bildirdiği gibi bu kuran'ın mucizesidir.
Choericoe Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 @sakaryali Firavun?Delil?Olay komikliği bir yana delil varsa,inanca gerek yoktur.Bu ara çok moda herkes bir delildir gidiyor,neden bu kadar çok doğrulama ihtiyacı duyuluyor inancı? Eğer yine popüler akımlardan "ben inanmayan inansın diye şey ettiydim" görüşündeysen şunları bilmen yararına;İnanmayan bir insan genelde her türlü din bilgisine sahiptir,sadece 1 makalelik firavun bilgisi değil,mısır tarihini anlatabilir sana; ama olay bundanda ziyade,teknik konulardan önce mantık konularında inanç sistemi çöküyor. Sen bana şunun cevabını ver;vietnamda doğsaydın,rusyada doğsaydın,çinde doğsaydın müslüman olurmuydun?Din doğuştan gelen,senin yetinle alakası olmayan bir olgudur.Zaten dünyada sen diye birşeyde yoktur,beyin kimyan vardır da neyse. En başta "inanmak" üzerine kurulu bir sistem,"iyilik üzerine değil".Ben dünya iyisi olsamda,130 dinden doğru olanı bulup inanamadığım için cehennemlik oluyorum.Cehennem demişken, cehennem ne gereksiz bir olgudur?Birilerini ödüllendirmek için diğerini itin dötüne sokmak her koşulda yersizdir. Teknik yazılabilir uzay hayvani biz noktayız;evrimdir derim ama hiç bunlara gerek yok eğer bir din bana diyorsa ki; Biz bu dünyadaki çoğu şeyi Tesla sayesinde yaşıyoruz,fakat bu adam cehenneme gidicek;ama hayatı boyunca değil dünyaya çocuğuna birşey verememiş kahvedeki mahmut abi müslüman diye cennete gidicek diyorsan,benide alın o cehenneme.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 sen hic okumamissin ki din kitabi gelip konusuyorsun. Kuranin neresinde yaziyor bakayim musluman olmayan cehennemde yanacak diye? Tam tersine diger dinlerden olup iyi niyetli olanlar da odullendirilecektir diye yazar ustune basa basa. Git bir oku, gel.
veyr10 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 sakaryali said: 90 Ve İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun ve ordusu ise azgınlıkla ve düşmanlıkla peşlerine düştü. Boğulmak üzereyken: "İsrailoğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, ben de müslümanlardanım." dedi. lololo
DiadanLocke Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Muslumanin kelime anlami tanriya inanan, kendini tanriya adamis demektir arapcada. Yani tanriya inanan herkese musluman denebilir.
parvus Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 DiadanLocke said: sen hic okumamissin ki din kitabi gelip konusuyorsun. Kuranin neresinde yaziyor bakayim musluman olmayan cehennemde yanacak diye? Tam tersine diger dinlerden olup iyi niyetli olanlar da odullendirilecektir diye yazar ustune basa basa. Git bir oku, gel. hep bu ılımlı islam safsataları. müslüman dışındakiler cennete alınmayacağı islam inancına göre kesindir. olm müslümanlar manyak mı 5 vakit namaz kılsın, 30 gün oruç tutsun, zekat versin, hacca gitsin, onu yemesin, şunu yapmasın bilmem ne. o zaman hristiyan olur içki de serbest kilise haftada bri filan. ne gerek var o zaman bunca sıkıntıya ?
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 baba.. kızdırmak istemem ama... sen din olayında bayağı patlamışsın.. yanmış devreler yani..
Öne çıkan mesajlar