Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fede said:

belgesel?

ya tamam abartı oldu bazen cnbcede falan dizi görünce izliyorum ya da arada arkadaşlarla filme gidiyorum ama istatistiksel olarak bana sorulan "şunu izledin mi" sorularının %90ını falan hayır ile sonuçlanıyor. belgesellerde belki %80dir :p
Mesaj tarihi:
Size bir teklifim olucak show tv de kabene dön diye bir program var onu izleyin orda anlatılanları bir dinleyin gayet net somut kanıtlar var orda ALLAH(C.C)'ın varlığı hakkında
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

ama dandik tasarım gibi bir başlık atılırken bende ses çıkarmadan duramam direkt olarak benim RABBIME hakaret ediliyor inancıma hakaret ediliyor size o kadar çok mantıklı Benim inandıgım bana sizin inandığınız size
.

Ya yapma abi su topicte ne zaman hakaret edilmis,su hakaret sınırını iyi çizmek lazım.Adam; "eğer bu canlılar bir yaratıcı tarafından tasarlanmış ise güzel tasarlanmamış dandik olmuş" diyor bunun neresi hakaret.Ben desem ki "Toyotanın son modeli çok dandik olmuş" bu Toyotadaki Mühendise hakaret mi kabul edilir
Mesaj tarihi:
Fark ettiysen burda oturum senle ciddi ciddi konuşan bir çok insan da zaten verilen sitenin abzürtlüğü ile dalga geçti. Kimse burda zaten gözü dönmüş ateist modunda değil.
Mesaj tarihi:
Genelde gözü dönmüş atesitler modunda saldırı olurdu ama bu sefer nasıl ciddi ciddi yorumlar yapılıp tartışıldı şaşırdım :].
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Heykel meselesi anlamayan arkadaşa tekrar anlatıyorum neden bu örneği verdiğimi, bunda ben bir mantıksızlık görmüyorum. insanda aynı şekle sahip olduğu için anlamanız acısından heykel bir örnekti madem bu heykeli yapan bir sanatkar heykeltraş var , var oldugunda şüphe yok öyleyse aynı şekle aynı hatta sahip ondan daha üstün olan, canlı ve akıllı olan insanı var eden bir sanatkar YARATICI var nasıl bir heykeli yapan bir heykeltraşın varlığından şüphe etmiyoruz onu gözümüzle görmesekde var oldugunu biliyoruz bir heykele bakınca heykeltraşının varlığını anladıgımız gibi insana bakıncada onun bir YARATICI tarafından var edildiğini anlıyoruz ve bundan zerre kadar şüphe etmiyoruz aynen heykeli yapan sanatkarın varlığından şüphe etmediğimiz gibi bunun neresinde mantıksızlık var bir söyleyin bakalım.

e nasıl bi mantık ki bu, böyle düşünürsen allah'ı yaratan bi varlık da var çıkarımını yapabiliriz.
heyeli yaratan bi inasnı yaratan bi allah'ı yaratan diye gider.
ha, inancına falan bişey demiyorum, sadece ispat etme yönteminin saçmalığına değindim.
Mesaj tarihi:
lokomotif yalnış, hız haybeden gelmiyor, enerji üretiliyor ki analojine uygun gidecek olursak illuvatar da o enerjinin kaynağını soruyor.

sandalye ise toprağa değdiği için teknik olarak toprak tarafından destekleniyor.
Mesaj tarihi:
220 milyon $ karşılığı, 250 bin bu dünya yılına ruhumu satabirim, 30 bin yılı benden hediye, ilgilenen olursa pm pls.

not: paralar temiz olmalı her anlamda. sözleşmede 12" den küçük font kullanılmayacak bide
Mesaj tarihi:
Dandik tasarım konulu yazılar "Akıllı tasarım" konusunu eleştirmek içindir. Eğer tasarımda bir akıl olsaydı böyle hatalar olmazdı.
Mesaj tarihi:
dandik tasarım 1 http://bilgehanbengi.blogspot.com/2008/10/dandik-tasarm.html konusundan sonra söz vermiş olduğum gibi dandik tasarım 2 yi veriyorum.

Dandik tasarım II

Sevgili Allah'ım... Birkaç sualim ve maruzatım olacak, affına sığınarak...

Hani sen bizi kusursuz bir tasarımla yaratmışın ya, ben araştırdım, bir sürü kusur buldum yine... Kusur hafif kalır bunlara; çok ciddi açmazlar hatta paradokslar. Biliyorum sen bizi takmazsın, yanıt felan vermezsin ama ben deneyeyim yine de...

1. Oksijen başımıza bela diye mi yarattın?
Canlıların büyük bir çoğunluğu yaşamak için oksijen almaya mecburdurlar. Ancak vücutlarına aldıkları oksijen onların için zehirlidir; oksijen iyonları, serbest radikaller ve organik/inorganik peroksitler boşta kalan valanslarını doldurmanın gazıyla narin bedenimizde terör estirirler. Protein, lipid ne bulurlarsa saldırırlar. DNA'ya bile zarar verirler... Bu zehirli oksijen formları yüzünden kanser oluruz.

Bu aşırı reaktif oksijen formları aksi gibi bir de işe yararlar... Yani yanlışlıkla oluşanı olduğu gibi bir de hücrede sinyal iletmek için kasten üretilenleri var, bir yandan yaraların iyileşmesinde görev alan zehirli oksijen formları bir yandan kalp krizi ve kanser dahil pek çok soruna yol açar...

Allah'ın sevgili kulları bu yazıyı okurken vücutlarında zehirli oksijen formları oluşuyor ve onlara zarar veriyor... Hatta belki bir tanesi şu an geri dönüşsüz bir zarar aldı...

Peki bu reaktif oksijen formları ile nasıl başa çıkacağız? Antioksidanlar var... Süperoksit dismutaz, hidrojen peroksidaz, katalaz vs. enzimler var... Ama bunlarda %100 başarılı değiller... Askorbik asit (C vitamini) ve tokoferol (E vitamini) gibi moleküller de antioksidan görevi yapıyorlar.

Peki vücudumuzdaki en etkin antioksidan nedir? Sıkı durun... Ürik asit! Fazlası beter eder bunun da... Yine tehlike...

Oksijene karşı kendimizi asla tam olarak koruyamayız, oksijen solumak zorundayız, o da reaktif formlara girmek eğiliminde... Yaşlanmanın en önemli etkenlerinden biri aldığımız nefesteki oksijen... Bu duruma metabolik paradoks diyoruz.

2. Güneş hayır mı, şer mi?
Yaratılışcılar dünya güneşe azıcık yakın olsa Güneş bizi yakar öldürürdü diye dır dır konuşuyorlar...

Ama...

Güneş şimdi de bizi öldürüyor zaten, yakın olmaya gerek yok... Hem de yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara öldürüyor.

Güneşin faydalarını sıralamayacağım, biliyoruz ki dünya üzerindeki hayatın çok büyük bir kısmı güneşe doğrudan bağlıdır. Ama bu Güneş morötesi vs. ışınları ile bizi öldürmek için çabalamasa olmaz mıydı?

Güneş, yaşlanmamızdaki en önemli etkenlerden biridir. Derimizin yaşlanmasında ise en önemli etkendir. UV, iyonlaştırıcı ışımalar vs. Bu güneş Allah ne verdiyse tepemize salarak bizi erken yoldan gebertmeye çalışır durur... Ama bir yandan olmazsa olmaz...

3. Kendi kendimi yedim bitirdim
Allah'ım vücut kendini savunsun diye bağışıklık sistemi yapmışsın, iyi güzel de bu bağışıklık sistemi niye bizi öldürmeye çalışıyor? Canlı kendi içinde neden kendine savaş veriyor?

Romatoid artritden tut şizofreniye kadar bir ton otoimmün hastalık neyin nesi? Madem süper tasarım yaptın, mikropları vs. öldüren sistem koydun içime azıcık özenseydin de hedefi şaşırıp bana saldırmayasaydı ya bu sistem! Hatta o sistemi mecbur kılan mikrobuydu, virüsüydü, poleniydi... tüm bunlar en başta niye yarattın? (Otoimmün hastalıklar vücudun savunma sisteminin vücuda saldırmasıdır, bir ülkenin askerlerinin kendi vatandaşlarını yok etmeye çalışması gibi bir durum.)

Bunlar imtihanın parçası olamaz, bariz dandik bir tasarım var ortada... Ben nasıl kontrol edecem kendi immün sistemimi? Ne imtihanı? Hadi şehvetimizi kontrol ettik; zina etmedik ama immün sistem nasıl kontrol edilir?

Akıl verdik, tedavi bul diyeceksin ama 2008 yılında hala bulamadık... Binlerce nesil, milyarlarca birey ızdırap çekti ve çekmeye devam ediyor... Bu mu senin yapacağın tasarım?

4. Alkol haramsa neden içimize alkol fabrikası kurdun?
İçki içmesek bile kanımızda hep içkide bulunan etil alkolden bir miktar var... Nedeni içimizdeki bakteriler... Bunları çıkarıp atmak mümkün değil, beraber takılmak zorundayız, ama bu çakallar fermentasyon ile alkol üretip duruyorlar...

Alkol içmek haram, o ayrı mevzu da müslümanın alkol üretmesi de yasak değil miydi? Neden dalga geçer gibi içimizde alkol ürettiriyorsun?

Canlılığın akıllı tasarım olduğuna inanan arkadaşlar!
Bu saydıklarım denge durumlarını ifade etmiyorlar, aksine paradoks durumlar... İnsanların bunlarla baş etmesi çok güç. Belki ileri de metabolizmamıza müdahale edip daha etkin çalışması için değişiklikler yapacağız ama şimdilik iki arada bir derede elimizde iki ucu boklu değneklerle yaşamak zorundayız.

Lafı uzatmamak için uzun uzun hastalıkları, oksijenin ve güneşin zararlarını vs. yazmıyorum. Laf yetiştirmeden önce kaynakları okuyup anlamaya çalışın. Metabolik paradoks lafını da ben uydurmadım. Şimdilik dört tane yazıyorum, bunlara süper yanıtlar verirseniz daha da yazarım... Şimdilik bunları bir açıklayın bakalım...

Saygılar, sevgiler
Bilgehan

Kaynaklar
1. madde
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7035210?dopt=Abstract
http://en.wikipedia.org/wiki/Antioxidant
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxidative_stress
http://en.wikipedia.org/wiki/Reactive_oxygen_species

2. madde
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/skinaging.html
http://www.skincarephysicians.com/agingski...basicfacts.html
http://dermatology.about.com/cs/beauty/a/suneffect.htm

3. madde
http://en.wikipedia.org/wiki/Autoimmune_disease

4. madde
http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol#Endogenous
kaynak:http://bilgehanbengi.blogspot.com/2008/12/dandik-tasarm-ii.html
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

İlk önce soru baştan mantıksız aynı kişi hem yaratan hem yaratılan olamaz ya yaratandır ya yaratılandır bunu şu örnekle inceleyelim.

e insan heykeli yaratmamış mı?
benim burda karşı çıktığım şey Allah'ın varlığı değil, onun varlığını mantıksız örneklerle hikayelerle anlatmaya çalışmak.
yahu adamlar inanmıyorsa zorlamazsın, zaten inanmak için kanıt arıyorsan, kanıt gösteriyorsan inanç kavramına ters düşüyorsun zaten. inanmak için böyle örneklere mi ihtiyacın var? hayır. e o zaman ne kadar saçma mantık koyarsan koy ortaya ikna edemezsin zaten karşındakini.
bence.
Mesaj tarihi:
aquila said:

anthony quinn çok iyi oynuyo.

bi de muhammed kameraymış.

abi sesli güldüm of :D

başlığın provokatif yaklaşımına ancak sakaryalı yakışırmış tam olmuş.

TAŞTAN NASIL İNSAN OLDU? TEORİ VAR MI TEORİ? NÖDÖN MUTFAKTAKİ TAHTADAN KEDİ OLMUYOR? NÖDÖN NÖDÖN NÖDÖN?!

yav default sabit bir düşünceyle bilim yapılmaz, çürütmeye çalışmak yerine her saniye, aradan seçmek elemek, düz mantık sorular sormak yerine biraz anlamaya çalışsak? tanrı var veya yok diyenler olarak.
hazarfenin kanatlarına günah diyenler gibiyiz. anlsak bi, evrmin teorisinin bilimsel bişey olduğunu, allah var veya yokla alakalı olmadığını, dinle felsefeyle alakası olmadığını ve ilgilenmediğini.

bu gece nedense emo postlar atıyorum ufaktan. ama böyle yani peh
Mesaj tarihi:
Ne gariptirki insan ressam tarafından çizilmiş bir tabloya bakar dururda ne güzel bir tablo der ,ne güzel yapılmış kim yapmiş diye düşünmez o tabloyu yapanı hiçe sayar. Örnegin leanordo vincinin monaliza tablosu sanat dünyasında paha biçilmez bir eserdir hiç düşündünüzmü sizin tabirinizle dandik bir tasarım olan insandan böyle mükemmel bir şaheser nasıl meydana gelmiştir ? yoksa o tabloyu çizen ressamın varlığından şüphe edip bu tablonun yapılışını serseri kör sagır tesadufemi bağlıyorsunuz ? o tablo sizce bir rüzgarın esmesi sonucu boyaların rastgele o kagıda savrulup yapışması sonucumu oluştu ? ne dersiniz o tabloyu görüp ressamı görmemek ne derece akıl karıdır ? böyle yapmak o tabloyu yapana karşı yapılmış bir nankörlük değilmidir ? böyle basit bir tablo tesadüf eseri olmuyorda ondan daha mukemmel canlı bir varlık ve akıl sahibi olan insan nasıl tesadüf eseri olabilir ? güneşin etrafında dönen dünyamızı böyle mükemmel bir şekilde milyarlarca yıldır rotasından şaşırmadan döndüren kuvvet nedir,tabiat diyeceksiniz nasıl bir tabi kuvvetki bu pi sayısını kullanarak küreleri var etmiş?dünyanın egimini 23 derece 27 dakika olarak ayarlıyarak ve dünyayı öyle bir noktaya yerleştirerek dünyada calı hayatın ve mevsimlerin oluşmasını sağlamış? sen bunlara bir cevap ver bakalım örnekleri çogaltabilirim sonrası gelicek kainattaki harikalar bitmez
hayır hayır siz aldanıyorsunuz şeytan ne nefsiniz sizi aldatıyor
Bu dünya imtihan dünyası size göre eksik olarak kabul edilenler bu dünyada imtihan sorusudur bunca mükemmeliyetin içinde bir kac tane bu tip imtihan sorularına takılıp kalmak aynen hayati bir önemi olan üniversite sınavında bulunan şaşırtma amaçlı sorulmuş bir kaç soruya takılmaktır sonucuda bellidir imtihanı kaybetmek.
http://www.sevde.de/Kuran-Tevsiri/Mulk/Mulk03-11.htm bu adrse bakabilirsin
Mesaj tarihi:
24derece eğik olsa insan değil minsan olcaktı, ne farkedicekti, zaten canlılık oluşmasa bugun bunları tartışma imkanımız da olmıcaktı, onun için bu kdar abartmaya gerek yok. kendi verdiğiniz anlamları böle mükemmel ötesi bişeymiş gibi anlatmayın.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...