Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bilimsel açıdan açıklaması bazı zor durumlar ve asla kontrol edip değiştiremediğimiz bazı doğa yasaları yüzünden bir yaratacı veya yüce güç olsun. Ama tam olarak tartıştığımız bu değil, tam olarak tartıştığımız 3 büyük dinin doğru olup olmadığı. Üç büyük dinin doğru olup olmadığını kanıtlamak için kullanabileceğin mucizeler denizin ayrılması vs gibi olaylar ki onlar da sayılı benim verdiğim örnek gibi. Bizim tartışmak istediğimiz nokta eğer tanrı varsa, acaba 3 büyük din tanrının yanlış bir yorumu mu, onların yanlış ya da doğru olduğunu nerden bileceğiz
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Erke videosu hakkında diyeceklerim var o labarauvar ve ordaki makinalar düzen tesadüfen var olmuş, kimse o düzeni kurmamış bu buluşda tesadüfen olmuş hepsi tamamen tesadüfen var olmuştur.

o video yalan zaten hehe
Mesaj tarihi:
said:
Tesadüf meselesine gelince nasil bir tesadüfki, bu tesadüf hep denk geliyor, her gün binlerce insan aynı şekilde dünyaya geliyor ,hepsinin 2 gözü 2 kulağı var 2 ayagı 2 kolu var ve hesinden önemlisi hepsi canlı bir varlık olarak dünyaya geliyor bu nasıl tesadüf ALLAH(C.C) aşkına her gün her saat doğum hadisesi ,bu var oluş hep tekrar ediyor senin dediğin rakama bak her yüzyılda 1/1000000000 birde olayların tekrarlanış sıklığına bak hep isabet ediyor nedense burdan anlaşılıyorki kainatta zerre kadar tesadüfe yer yok bu kainattaki var olan düzen ve kanunlar kainatın tek bir elden bir YARATICI tarafından var ediidiğini gösteriyor.

yalan yanlış konuşuyorsun, veya cahilce konuşuryorsun.
Bilgisiyliğinde bağnazlığınla dininede leke düşürüyorsun. Tanrıya bağladığın herşeyin acıklamaları olması bir yana Evrende olasılık olmadığını iddaa etmek gibi cılgın tumlarında var zaten.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

hepsinin 2 gözü 2 kulağı var 2 ayagı 2 kolu var ve hesinden önemlisi hepsi canlı bir varlık olarak dünyaya geliyor

cocuklar anne karnında olebiliyor, kör doğabiliyor,1 kolla doğabiliyorlar madem tanrı o kadar kusursuzdu da onlar neden 1 kolla yasamaya mahkumken ben 2 kolumu rahatca kullanıyorum ya da neden ben ortalama bir zeka seviyesine sahipken bazıları dogarken yeterince zeka seviyesine ulasamıyor?

Herkes eşit mi doguyor gercekten?

Hem akıl verilmiş insanlara sonra da yok onu kullanmadan inanacan deniyor?Sen dusunme senin gucun yetmez aklın ermez deniyor.

Oldugumuzde sorguya cekilecekmisiz,peki bizim ona soru sorma hakkımız olacak mı ?olmayacaksa nedir onu bu kadar ustun kılan sey?

Hicbir sey yoktan var olmaz diyorsunuz peki onu kim yarattı?Heykeli insan,insanı tanrı, tanrıyı ...?Daha bircok soru var bunlar aklıma ilk gelenler.

Yeter artık kimseye bu isin mantıgını anlatmaya calısma,bu olaylar mantıkla degil daha cok inancla olacak seyler adam inanmazsa inanmaz sanane
Mesaj tarihi:
Dogru bir inanç meselesi mesele dogruya inanmak ,insan inancsız yasayamaz adam inanmıyorsa ben inandıramam zaten inandırmak bana ait olan bir şey değil kişinin kendi problemi ama dandik tasarım gibi bir başlık atılırken bende ses çıkarmadan duramam direkt olarak benim RABBIME hakaret ediliyor inancıma hakaret ediliyor size o kadar çok mantıklı açıklamalar yaptımki zaten inanacak olana bunlar yeter ama nafile siz bu mükemmel düzenin kendi kendine bir tesadüf sonucu olduğuna inanın tesadüf sizin tanrınız olsun. Bana gelince bu alemin ,bu mükemmel düzenin kendi kendine tesadüf eseri olmasına inanmak , bir eczanede bulunan ilaçların bir rüzgar esmesi sonucu kimyasal karışımları ile beraber gayet ölçülü bir şekilde hiç ölçüyü kacırmadan eczane raflarında tesadüfen yerini aldığına inanmak kadar saçmadır mümkün olmayan bir şeydir

Benim inandıgım bana sizin inandığınız size

Rahman, Rahim olan Allah'ın adıyla.
De ki: Ey kafirler! Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk etmem. Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edenler değilsiniz. Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk edecek değilim. Sizde benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Sizin dininiz size benim dinim bana.
Mesaj tarihi:
yalnız düpedüz saçma şu laf. dinsiz olunmuyo mu? illa bi yaratıcıya inanmak lazımmış babo.

çok acaip lan şu muhabbet, "futbolla ilgilenmiyorum" diyince de bööle oluyo bazen. adam algılayamıyo dediğimi. sööleyince boş boş suratıma bakıyo böle sora "hangi takımı tutuyosun" diye soruyo. ya da 2 dk sora maç muhabbeti yapmaya çalışıyo dfsdf.
Mesaj tarihi:
Sakaryalı üzgünüm ama bence islamı güzel savunamıyorsun. Burdaki adamlar tanrı varlığını sorgularken sen inanmadıkları bir tanrının kitabından ayetler örnekler vererek ikna etmeye çalışıyorsun. Olmuyor.
Yanlış anlamıyorsam heykeltraş meselesinde diyorsun ki heykel varsa yapanda vardır. Tanrı ve insan varlığını bu şekilde açıklayamazsın. Tamam heykeltraş var. Ama o heykeltraşın annesi babası yok mu? O heykeltraşın kaynağı ne derler adama. Tanrı varlığını açıklamak için güzel bir yol değil.
Mesaj tarihi:
abi adam inanıyor, bişeyler anlatmak istiyor en güzel saf duygularıyla
bizde burda neresinden espri çıkarsak, gülsek, ezsek diye çırpınıp duruyoruz sacma sapan postlarla.
acınacak haldeyiz.
bırakın yürüsün gitsin.
Mesaj tarihi:
dalga geçtiğim yok ya ciddi ciddi tartışıyorum hatta diyorum benim derdim yaratıcı bir varlık olmasıyla ilgili değil daha çok 3 büyük din'in (ya da diğer dinlerin) bu varlığın özelliklerini yansıtmakta ne kadar başarılı oldukları. burda verilen örneklerin çoğu ve nerdeyse hepsi bir yaratıcı olabileceği yönünde ama gönderilen dinlerin neden doğru olabileceği hakkında bir bilgi göremedim.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

abi adam inanıyor, bişeyler anlatmak istiyor en güzel saf duygularıyla
bizde burda neresinden espri çıkarsak, gülsek, ezsek diye çırpınıp duruyoruz sacma sapan postlarla.
acınacak haldeyiz.
bırakın yürüsün gitsin.

ne alaka ulan? sen git teletabi gibi hikaye anlat, bi de bu hikayede diret, sonra dalga geçilince biz suçlu olalım. e sen teletabisin ama?

aaa habiptir lam inancımı açığa vurdum yanlışlıkla.

Hem ayrıca, başta ciddiye alayım dedim. dedim de adam takılmış bişeye, yazılan cevapları anlamaya çalışmadan devam ediyo aynen.
Mesaj tarihi:
Adam doğru düzgün bilinçli bir şekilde inansa, üzerinde doğru düzgün düşünmüş olsa tartışmaya değebilir ancak böyle dümdüz inanan insanlarla tartışmak pek anlamlı değil. Bir sonuca varılmaz.
Mesaj tarihi:
paylaşım yasak forumda. çağrıyı da izlemeyen mi kaldı ayrıca :)

bi de man from earth izle o zaman şeklinde öneri yapınca saçma geldi ya. sanki çağrı'nın antidotu gibi ahaha. neyse işte...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...