sipeyskeyk Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 aziz nesinin toprağı bol olsun. 4-5 sene öncesi vatan millet sakarya gerekirse canımı veririm diyen insandım o kadar soğudum ki bu milletten günahımı vermem artık.sadece borcumu öderim,gerisine karışmam.cahil,aptal,ezik,bağnaz,kafasız bir milletiz vize mize hikaye çok geç artık bunları düşünmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 abi cahille tartışma. negüzel laf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Loxias said: Valeron said: Loxias said: Tamamda Artvin'in köyündeki adam dürümcülük yapmak için niye İstanbula gelmek zorunda? Gitsin Artvin'in merkezinde dürümcülük yapsın. sanane abi adamın nerde dürümcülük yapcağından ? bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan her vatandaş bu ülke sınırları içerisindeki her yerde,gerekli belgeleri ve izinleri temin ettikten sora dürümcülkte yapar,meyhanede açar,fırında kurar. Jeff sana gelme gitme diyen yok. Böyle bir yasa çıksın diyen var. Böyle bir yasa çıkana kadar da kimse kimsenin nereye gidip geleceğine karışamaz. İnsan haklarına aykırı diyenlerede; insan haklarına aykırı değil. bende diyorum ki böyle bi yasa çıkması mantıksız ? sen şimdi kardeşim Ankara'dan kalkıp Hatay'da kebapçı açamıcakmısın ? açmamalımısın ? aynı şekilde o adamda kalkıp bunu yapamaz mı ? yapmamalı mı ? hani kaldı eşitliğin,demokrasin,hakkın-hukukun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Bella said: Gaap said: Tabiri caizse g.tune giyecek donu olmayıpta 1 milyarlık telefonla dolaşan insanlarımız hakkındaki yorumunuda alabilir miyim? aç otursunlar onlar,müstahak onlara. gidip asgari ücret alıp 1 milyarlık telefon alıyorsa tek diyeceğim müstahak aç kalırsa.. Kişilerin kendi sorunları tamamen telefon alma olayı. Ama herif bu konuda bir sıkıntı çekmiyorsa, onun telefonu hakkında yada malvarlığını yorumlamak bize düşmez. Ben nice donu düşük herif gördüm taksimde, baba parasıyla IPOD kullanıp "Aaa hayvana bak şalvarla gelmiş taksime" diyen sınıfçı genç kuşağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Dragonmax said: Valeron said: Dragonmax said: velhasıl köyen/dağdan gelenler asıl benim insan haklarıma tecavüz ediyolar.. vize şart! allah aşkına ? sen kimsin ki ? sen bu davranışlarınla o insanların haklarına saygısızlık etmiyomusun acaba ? ne demek dağdan köyden gelen ? senin ondan ne farkın var ? Pasaportunda ekstra bi ibare mi var ? malesef bence sen şu lafından sora dağdaki çobanın senden daha değerli olduğu kanısındayım. özür dilerimlafı gtünden anlıosan ben ne diim sana... e abi senin söylediğin şeyleri söylüyorum,ben esktra bişey mi uyduruyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Dragonmax said: valla ben askerliimi doğubayazıtta yaptım. böle taştan taştan evlerde oturuyolar. inanmicaksınız keşke fotorafı olsaydı. adamın o taştan kulübe gibi evinin önünde 2 tane range roverı var. hepsi eroin telefon vs kaçakçısı. orda nokia N96 lar 150 lira.. sen neden bahsediosun. kim aç orda allaşkına. tüm bölge halkı elektrii kaçak kullanıo. bir okula gittim, okulun bilgisayarları çökmüş (bilgisayar diyorum 25 tane vardı) neyse gittim yapmaya (yğzbaşının emriydi). müdürle sohbet edişoruz sonra köyden bi amca geldi. elektrik muhabbeti döndü. okula çok fatura gelio vs die. bi de adam yeni orda biyere taşınmış. eşi de adm da çalışıo. günde 4 saat elektirk kullanımları avr ortalama. ayda 150 tl fatura gelio. köylünün dediine bak. ahahh bizim elektrikler hep kaçak. bizim fatura size yazıolar haral. müdür dediki, düzeltilmesi lazım size de fatura gelmesi lazım. adam: yoh eyidir böle bize yazmasın siz ödeyin işte... ve admaın köyedeki evine (kulübesine) 200 milyar verioalr da adam satmıyo. neden o parayı verolar. e kaçakçılık deposu hepsinin altı da ondan. oraya bişiy yapsan da adamlar istemio. kolaydan para kazanmayı seviolar. kaçakçılık hırsızlık kaçak elektrik su vs ruhlerında var..ben gözümle gördüm sen daha bana ne anlatıosun ya.. da abi, sen bunu bütün doğu halkına genelleyemezsin bursada 100 kişide mercedesin en kral modeli varsa diyelim sallıyorum, tüm bursa zengin demek mi bu seninki bundan farksız bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Ben bu vize olayını İstanbul için düşünüyorum. İstanbul'un daha çok büyümesi engellenmeli. En kısa yoluda Vize. Bende isterim diğer illerde eğitim seviyesi artsın, iş imkanı artsın. Kısacası İstanbul'da bulmayı umdukları herşey o illerdede olsun isterim. Şuanda İstanbul'un trafiğini düşünmem bile Vize olayını mantıklı hale getiriyor. Keşke trafik sorunu çözülse. Keşke gasp, tecavüz, yankesicilik engellense. Bunları becemedikleri için Vize belki işe yarar diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Valeron said: bende diyorum ki böyle bi yasa çıkması mantıksız ? sen şimdi kardeşim Ankara'dan kalkıp Hatay'da kebapçı açamıcakmısın ? açmamalımısın ? aynı şekilde o adamda kalkıp bunu yapamaz mı ? yapmamalı mı ? hani kaldı eşitliğin,demokrasin,hakkın-hukukun ?bak canım benim. DÜŞÜN Kİ: - bizim bi evimiz var. - ev 3 oda 1 salon. - evde tek başımayım. - sonra sen taşındın 2 kişi olduk 1 oda hala boş. - bi kişi daha geldi 3 oda doldu herkes süper mutlu, kira paylaşılıo, wc kurduu yok, yemekler yeterli - 1 kişi daha geldi aldık, o salonda yatıyo - 1 kişi daha geldi, senin arkadaşın, senin odanda yatıyo - 1 kişi daha geldi benim ark, benim odadamda yatıyo - 1 kişi daha geldi öbürünkü onun odasında ev 3 kişilikti, ama nüfus oldu 7 kişi. wc sırası banyo sırası gürültü patırtı, ders çalışılmaz, yemek yetişmez, tv açılır, müzik sesi... ne oldu ? patladı.. şişti ve patladı... ben ne öneriyorum. bu nüfus çokluuna önlem.. bu kadar. göç önlemi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 adamlar nüfus yoğunluğunu savunmuyo ki. "vize olayıyla hallolmaz" diyolar sadece. (ben öyle anladım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 1.5 dakika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 yok, onlar benim doğululara tu kaka dediimi sanıyolar. halbuki ben göç etmeye çalışanalrı engelleme peşindeyim. eh göçün %99 u doğudan geliosa ben napim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Da iste yanlışlık vize mantığı burada. Vize ne abi, adam "sana ne lan benim de dedem toprağına kan döktü buranın, sen nesin ki bana vize soruyorsun" dese cevap veremezsin işi milliyetçilik şeyine getirmiyorum yanlış anlaşılmasin. Ama vatandaş olarak kimsenin üstünlüğü-düşüklüğü yok, o şekil bi önlem çok kötü olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 hep aysun yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Dragonmax said: velhasıl köyen/dağdan gelenler asıl benim insan haklarıma tecavüz ediyolar.. vize şart! şunu dedikten sonra gayet doğululara tü-kaka diyorsun kendi tabirinle. ayrıca göç etmek vizeyle engellenmez bu da son sözümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 izmirin köyü yokmu çok bilmiş... antalyanın dağı yokmu çokbilmiş.. bi tek köy dağ doğudamı cahil çok bilmiş!!!! kızdırma beni.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 istanbul'da üretilen mallar türkiye'nin geri kalanını satılırken gümrük uygulansın. böylece fabrikalar tüccarlar istanbul'dan kaçsın. haliyle her giden fabrika yanında nüfus götürsün ama bu hep böyle devamm etsin. sonra istanbul'dakiler türkiye'nin bir taraflarında çalışmaya gelirlerse vize yok pasaportta ancaolu denip istanbul'a şutlansın ve bu böyle devam etsin. istanbul'un nüfusu 400 bine insin eskisi gibi, istanbullu denize girebilsin. nasıl fikir? gençler zannediyor ki, istanbul'un nüfusu 3*4 milyona inse şimdi sahip oldukları imkanları koruyabilecekler. istanbul'da her bi nanenin alasını bulabilmeniz 10 milyon insanın yarattığı ekonomik büyüklüğe bağlı. e bu pramitin üst taraflarında olan kişiler olarak bence fazla ağlamayın, tadını çıkarın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 doğuluyu da geçtim ben senin yaptığın ayrımcılıktan rahatsızım.yok köylü,dağdan gelmiş.sen de o şartlarda doğabilirdin.insanlar nerde ne şartlarda doğup yaşayacaklarını maalesef kendileri belirlemiyorlar. ayrıca düzgün konuş. ayrıca sinirlen arkadaşım nolacak yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Ha bu arada vize ya da başka bi şekilde önledin göçü, içeridekileri nasil halledeceksin. Tek tek toplayıp "abi siz bu kente yakışmıyosunuz hadi geldiğiniz yere gidin" mi denilecek adamlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 ay yordun beni bella :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Varsayımlar üzerinden 9 sayfa yaptı lan konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Dragonmax said: Valeron said: bende diyorum ki böyle bi yasa çıkması mantıksız ? sen şimdi kardeşim Ankara'dan kalkıp Hatay'da kebapçı açamıcakmısın ? açmamalımısın ? aynı şekilde o adamda kalkıp bunu yapamaz mı ? yapmamalı mı ? hani kaldı eşitliğin,demokrasin,hakkın-hukukun ?bak canım benim. DÜŞÜN Kİ: - bizim bi evimiz var. - ev 3 oda 1 salon. - evde tek başımayım. - sonra sen taşındın 2 kişi olduk 1 oda hala boş. - bi kişi daha geldi 3 oda doldu herkes süper mutlu, kira paylaşılıo, wc kurduu yok, yemekler yeterli - 1 kişi daha geldi aldık, o salonda yatıyo - 1 kişi daha geldi, senin arkadaşın, senin odanda yatıyo - 1 kişi daha geldi benim ark, benim odadamda yatıyo - 1 kişi daha geldi öbürünkü onun odasında ev 3 kişilikti, ama nüfus oldu 7 kişi. wc sırası banyo sırası gürültü patırtı, ders çalışılmaz, yemek yetişmez, tv açılır, müzik sesi... ne oldu ? patladı.. şişti ve patladı... ben ne öneriyorum. bu nüfus çokluuna önlem.. bu kadar. göç önlemi.. 1.si İstanbulda mı yaşıyosun bilmiyorumda,İstanbulda bu tarz bi istihdam sorunu yok,köpek gibi her gün bir sürü yeni ev yapılıyo,dolayısıyla yerleşimde sıkıntı yok. işle ilgili soruna bişi diyemicem,ama bunun çözümüde vize değil diğer bölgelerde(göçün fazla olduğu yerlerde)iş imkanı yaratmaktır bence. ben hiçbi şekilde aynı ülke vatandaşlarının kendi ülkelerinin şehirlerne vizeyle girmesi gibi saçma sapan bişeyi mantıklı bulmuyorum.Bugün Avrupada ülkeler artık birbirine vize uygulamıyo ya,siz neyle geliyosunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Bella said: abi cahille tartışma. negüzel laf. nese gideyim. sonuç olarak bence vize ile çözülmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 tabi adamlar dağda doğdular diye default olarak melek olmuyolar. onlardan da ayı çıkıyo, şehirden de. genelleme değil bence olay. ama ayılar ayıdır; verdikleri zarar ortadadır. bunun nasıl kaldırılcağı konuşulmalı. yoksa doğu batı değil mevzu, ayrım da zaten ayı-insan ayrımı. ayı derken tipe göre demiyorum, hanzo davranışları içersindeki insanları kastediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Dragonmax said: izmirin köyü yokmu çok bilmiş... antalyanın dağı yokmu çokbilmiş.. bi tek köy dağ doğudamı cahil çok bilmiş!!!! kızdırma beni.. İzmir'in köyündeki genç 1+1 sobalı evinde oturan, tarlada dometes toplamış sıcağın altında ve parasını biriktirmiş, aşçı olma hayali var ise? Çalışmış parasını biriktirmiş ve tek başına İstanbul'a göç etmiş ise. Senin VİZE'nden başarıyla "Eğitim İçin" damgası yemiş ve aşçılık eğitimi almış ise. İstanbul'u tatmış, beğenmiş adam eğitimi bitirdikten sonra "İş Bulmak İçin 2 Ay Süren Var" denmiş ise. Bu genç iş bulamamış ve POLİS'ler tarafından KÖY'üne gönderilmiş ise. Peki, İstanbul mevkiinde iki bacak arasından çıkma şansını kazanmış bir genç İstanbul'da hep konaklama şansınamı sahip olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 yo hayır tabiki.. almayada master yapan biri süresiz oturma ve çalışma hakkına sahip oluyor. çünkü kalifiye eleman diye.. o gence de bu yapılmıcak tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar