Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kagemusha - gölge savaşçı (1980)

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Kagemusha, türkiyedeki ismi gölge savaşçı, 1980 yılına ait Akira Kurosawa'nın bir filmidir. Baştan söylemem gerek, bu filmi yalnızca japon / çin filmlerine (saçma olsalar dahi) hasta olan kişiler başından sonuna severek izleyip beğenirler. normal izleyicilerin filmi pek beğendini görmedim, hatta çoğu ilk 15 dk dan sonra bu ne beahh diyip direk kapattılar.

Filmin konusu: japon tarihinin savaş yılları döneminde geçmektedir ve düşman kumandanları, savunmasız klana saldırmaktan vazgeçirmek için ölü bir kumandanın kılığına girmesi öğretilen düşük-sınıftan bir suçlunun hikâyesini anlatır. 1575 Nagaşino Savaşı'nın doruğa ulaştığı yıllar ve Kagemuşa 'nın kılığına girdiği kumandan, daimyo Takeda Şingen temel alınarak çekilmiş.

Filmin en etkileyici yanı, savaşlardan ziyade, hikayedeki o derin ve mistik kısım. izlerken büyük dersler alabileceğiniz ve bir imparator nasıl olmalıdır sorusunun tam anlamıyla cevabını alabileceğiniz bir yapım.

canım sıkıldı bi film tanıtiim dedim. paso sıkıldıkça yazcam anasını satim bundan sonra oh..

bunu izledikten sonra bi de altın çiçeğin lanetini çakın off.. (:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...