Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WRISTCUTTERS Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi

reddiye

Öne çıkan mesajlar

http://sodapopculture.files.wordpress.com/2008/04/wristcutters.jpg

şuanda izlemekteyim ve inşallah hiç bitmez bu film diyorum çok sevmekteyim şuanda

konusu şöyle: * **

Yirmili yaşlardaki Zia (Patrick Fugit) kız arkadaşı Desiree'den ayrılmanın acısına dayanamayarak intihar eder: Uyandığında kendini sadece intihar edenlerin yaşadığı garip bir ölüm sonrası dünyada bulur: Burası tuhaf bir yerdir; barlarda sadece Joy Division ve Nirvana gibi intihar etmiş elemanlara sahip grupların şarkıları çalınıyordur; renkler ise daha bir solgundur. Hayat aslında öteki taraftaki gibidir;sadece "biraz daha kötü". Tesadüfen eski kız arkadaşının da intihar ettiğini öğrenen Zia, komik bir rus rock şarkıcısı ve hata sonucu oraya düştüğünü ısrarla savunan bir otostopçuyla (shannyn sossamon) birlikte Desiree'yi bulmak için hurda bir arabayla yola koyulur.

Sundance büyük ödülü Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi

özlemini çektiğiniz türden bir "bağımsız" kara mizah anlayışı, kafası karışık ve derinlikli karakterleri olan, kalbü büyük bir film. Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi temelde bu üç karakterin söz konusu garip dünyada yaptıkları yolculuğun filmi;yolda karşılaştıkları tuhaflıklar arasında Tom Waits tarafından işletilen, mücizelerin bile sıradan sayıldığı bir topluluk bile var.

* (dvd arkasından kendim geçiriyorum emeğe saygı)
** (ayrıca karfurda promosyon dvd ler içinde 4.99 a ve 3 al 2 öde kampayası dahilindedir.)
Sosyal ağlarda paylaş

bitti film evt

spoiler

filmin sonunda kızın çenesini titreterek gülümsemesi sahnesinde gözlerim bile doldu Güzeldi güzeldi

http://www.entertainmentwallpaper.com/images/desktops/movie/wristcutters_a_love_story01.jpg
bu var bir de daha bir emo.
[(bana en çok bu 2 filmi hatırlattı)]
interstate 60
big fish
[/(bana en çok bu 2 filmi hatırlattı)]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Enver bu kadar abarttığın film bu mu şimdi dedim kızdım. Tek tatilim vardı onda da moralim bozuldu.

Filmi nihayet bugün izleyebildim ilk 15-20 dakikasına dayanmaya çalıştım baktım belki sonradan saldırır diye ıh gerisini gunpla yaparken arada radyo tiyatrosu babından "izledim"

Sundance ödüllü diye merak ediyor insan ama inanın hiçbir içeriği yok gibi, film nasıl başladı Zia'nın kız arkadaşının peşinden gitmesiyle. Bir süre de öyle gitti film, ama ne olduysa oldu, filmi pat diye biğer kızın hikayesine bağladılar, gerisi tam bir emo öyküsü aslında neyi anlattığı bile belli olmamaya başladı. Öte tarafın büroskrasısını mi "ya eskiden ne kötü hayatım vardı uff o hayatı bile özlüyorum şimdi" sayıklamalarını mı, güldürmeyen esprilerini mi, mesih muhabbetini mi, fonksiyonsuz karakterlerini mi saysam bilmiyorum. Hele hele sonlara doğru sarışın kızın pat diye hikayeden çıkıp bizin elemanımızın hiçbişi yapmadan yeni kızın peşine takılmasına ne diyeceğimi bilemedim.

spoiler

ULAN KIZ SENİN İÇİN İNTİHAR ETMİŞ SEN YENİ AŞKLAR PEŞİNDESİN ALLAHIN BELASI EMO!

Aşk filmiyim diyip de uğruna öldüğün insanı bile unutmayı bu kadar kolay hale getiren filme ben 10 üzerinden 5'i bile zor veririm arkadaş. Verdik diyelim o da Tom Waits hatırı için. O da olmasa bu filmin notu 10 üzerinden 2 bile olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...