manitu070207 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 selam arkadaşlar ben 2004-2008 yılları arası levha ürünlerindeki (lif levha, yonga levha, kontrplak, kontrtabla) ithalat ihracat ve üretim miktarları konum bu konu hakkında anlaşılmayan bişe varsa sorun internette hiçbişe bulamadım kaynak varmı acaba elinizde tşkler .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Uretici firmalarla gidip konus. Tez diyince yardimci olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manitu070207 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 türkiyede yaklaşık 100 ile 200 arası küçük orta ve büyük çapta olmak üzere yazdığım ürünlerin ithalatını ihracatını ve üretim biktarlarını bulmak yaklaşık 4 ayımı alır ve tüm türkiyeyi gezmem gerekir sadece devlet istatistik kurumunda bulabilirim onda ankarada nasıl yaparım bilmiyorum ankarada oturmuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 www.tuik.gov.tr Buradan veritabanları linkine tıklıyorsun, ithalat-ihracat değerlerine bakıyorsun, orada alanları seçeceksin; baya detaylı mutlaka aradığın şey de vardır, farklı başlık altında da olsa. www.dpt.gov.tr Burada tam nerede bulabilirsin bilemiyorum ama olma ihtimali var. www.tcmb.gov.tr Burada veriler linkine tıklıyorsun, yine ithalat-ihracat değerleri altında bulabilirsin aradığın sektörü. En kötü ihtimalle firmalarla görüşebilirsen, hepsi genel verileri tutuyordur zaten. Tembellik etmezlerse sana yollayabilirler. Uzun dönem çalışmadığın için şanslısın açıkçası. Ben model kurarken en az 30 dönemlik (mevsimsel, yıllık, aylık etc.) veriler aramak zorunda kalıyorum genellikle ve tahmin edersin ki Türkiye'de çok zor 30 dönemlik kayıtlar bulmak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Tez dedigin seyi yazmak bu nedenle zordur. 1 haftada yazacak halin yok. En az 1 yilini bu ise ayirirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 insanlarin omru gidiyo tez yazicam diye, 4 ay mi zor geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manitu070207 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 riglous said: Uretici firmalarla gidip konus. Tez diyince yardimci olurlar. tüm ülkedeki firmaları gezmekten bahsetti biraz zor benim için hem zaman hemde maddi olarak ben bir yıl ayırmıcam demedim ama firma firma gezmek aptalca tam amele işi sadece internette bulamadım onun için yardım istedim bide ankarada devlet istatistik kurumuna gitsem dataları verip vermiceklirini bilmiyorum bi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Telefon, email, faks vs. Baktin geri donus olmuyo bir ikisinden, tez danismaninla konusursun, onun araciligiyla ya da departman araciligiyla istersin, illaki geri donen olur, devlet sirri istemedigin surece. Ha sana derler, calismani bizimle de paylasmani istiyoruz vs. vs. Yanlis anlama, istedigin bi seye tepki koymaya calismiyorum. Yol gostermek amacim. Ancak internetten boyle seyler bularak yazamazsin tezini. Oturup firmalarla gorusmen gerekiyor illaki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manitu070207 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 peki devlet istatistik kurumuna gitsem ankaradi merkez olsa gerek bunun için yardeımcı olurlarmı bana tez hocama söyledim istersen bir yazsa ayarlarız dedi işte içeriği ^^ tez araştırması olan şu öğrencime gerekli dökümanların verilmesi konusunda yardımcı olunması ^^ tam içeririği hatırlamasamda genel anlamda bu böyle bi yazı işime yarar mı yoksa hiç zahmet edip gitme diyen varmı ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 kusura bakmayın ama noktalama işareti kullanamayanların tez yazması(!) paha biçilemez bir şeymiş. danışmanınla konuştuktan sonra, tuik'i arayıp ellerinde işine yarayacak verilerin setlerinin var olduğunu kesinleştirdikten sonra "2004-2008 arası bilmem ne verilerini kapsayan bilgilerin teminini..." tarzı bir fax çekildiğinde (kimisi bölüm başkanı vs. imzası da ister) 1-2haftaya kalmadan verileri ulaştırırlar. bu işlemde isteyenin öğrenci olduğu ve hangi verilere ihtiyacı olduğu gibi bilgiler geçildiği için genelde para da istememeleri lazım. önemli olan 1.istediğin ellerinde var mı? onu kesinleştirmek ve 2.tam istediğini kağıda yazmak. şimdi bu veri setinde öyle değil ama şunu yazınca anlarsınız, bizim bir çalışmada günlük ortalama ve günlük saatlik ambient temperature gereken yerde yanlış bir yazışma ile bize bunların max.larını verdiler. haliyle bir kere daha uğraşmamız gerekti. tam dediğinizi açıklarsanız faksta yardımcı oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 die ve tüik in verileri tam değildir, bu ülkede imal edilmeyen ürünün ithalatından çok ihracat olduğunu gösteren veriler çıkar, onlara aldanma. onları direk veri olarak kabul edip tez yapacak olursan, tezin yanar heralde. bizim okulda hoca dersten bıraktı, sırf bir projede bu yapıldığı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manitu070207 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar