Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etki Alanı Problemi

axedice

Öne çıkan mesajlar

Şirketteki server değişirken bilgisayarcı yeni bi etki alanı tanımladı ve bilgisayarları iki ayrı oturum açılacak şekilde ayarladı. Bi tanesi ortak ağ için, diğeri de (bu bilgisayar) diye geçen yerel tanımlama. Ben şu anda hiç bi şekilde açamıyorum bilgisayarı ve kafayı yemek üzereyim.

Yerel etki alanında da, ortak etki alanında da şifreyi yazınca "XXX etki alanı kullanılabilir olmadığından sistem şimdi oturumunuzu açamıyor" diye bi hata veriyor. Şifreyi yanlış yazınca onu kontrol edin diye başka bi hata veriyor. Bilgisayarın ağ bağlantısını kestim ama buna rağmen (bu bilgisayar) diye tanımlı yerel etki alanında windowsu açamıyorum. Bu arada server 2003, işletim sistemi windows XP.

Şimdi bilgisayarı nasıl açabilirim? Bilgisayarcı eleman format atmamız lazım, harddiski başka bi bilgisayara takıp senin dosyaları alırız diyor ama bu anca akşama yada yarına olacak bişey ve o bilgisayar bana şu anda lazım. İmdat
Sosyal ağlarda paylaş

ITcimiz yalnızca bizim ofise bakmadığından ve bugün 6ya kadar işi olduğundan çökemedim, yoksa koltuğa falan bağlayacaktım.

Peki şimdi bi windowsun şifresi var bozuldu kabul etmiyor. Bu windowsa (windows derken işte outlookdaki adres defterinden gelen giden maillara, masaüstümdeki dosyalara kadar herşey) ulaşmanın yolu ikincil hd olarak bağlamak mıdır bitek?
Sosyal ağlarda paylaş

aa

abi yapılması gereken şöle, safe modda falan açıp aleti bilgisayar adını deiştirmen gerekii. soraa safe mode with network supportla açıp domainden çıkman gerekiyor, ki bu workgroup değiştirmek demek client bilgisayardan. sora serverda sana ait account sıfırdan kurulmalı ve sonrasında sen de internet ekispılorırdan http: //serveradı/connectcomputer adresine gidip bilgisayarını domaine dahil edecek hedelere "he" diyip geçmelisin.

ama bunların hepsi aytiicinin işi. herife "LAN BİLGİSAYAR AÇILMIYO BOZDUN HÖDÜĞK!" diye giriş bence. asıl çözüm bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöle birşey olabilir,

Yakında başka bir bilgisayar var ise, hemen usb ubuntu image i indirip usb stick ile bilgisayarını boot et. Yedeklemen gereken veyahut acilen ulaşman gereken dosyalarını alıp bu akşamlık işini görebilirsin en azından. Ubuntu dedim, ntfs i hızlıca mount edip hiç bir işlem yapamdan işini görür, başka bir distro da kullanabilirsin tabii ki

Edit: mesajı yazdıktan sonra okuyup koptum :), kafa kalmamış. Yakında bilgisayar yoksa mesajlar gökten mi iniyor foruma ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...