Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dilimiz yok oluyor.. !!

L0cksmiTh

Öne çıkan mesajlar

Evet dilimiz yok oluyor.
İngilizce kelimelerin dilimizdeki sözcüklerin yerine geçmesi dilimizi yok ediyor.Neden yabancı sözcükleri kendi aramızda kullanıyoruz? Dahamı hoşumuza gidiyor? Dahamı yükseliyoruz ? Dahamı kendimizi bilgili hale getiriyoruz ? -HAYIR- tabiki
Size bir örnek vereyim. Ben internette bi kızla tanıştım 1 - 2 senedir konuşuyoruz devamlı telefonlarımız var birbirimizde ararız devamlı birbirimizi birgün bana mesaj attı ıcq ya gel sohbet edelim diye bende o mesajı geç gördüm dışarda iken bende aradım onu :
-Ya kusura bakma mesajı geç gördüm şuanda dışardayım giremem ıcq ya .
- "okey" o zaman ya
- neyse sonra görüşürüz o zaman hoşçakal
- "okey" kendine iyi bak "bye bye"
ya bu okey yerine tamam diyemiyormu ? yani tamam dese ne olur? herkezin dilinde artık pardon , okey ,bye bye yani bye bye yuh ya yuh hoşçakal daha güzel nedir bye bye ? Kendi dilimiz yok olursa bu millet de yok olur.. yavaş yavaş girerler içimize ve bi bakmışınız anadolu toprakları gavur toprağı haline dönüştü.. Bunları yok etmek bizim elimizde ben devletime , yurduma , milletime , insanıma aşığım ve bu tuzaklara düşmeyelim dilimizi elimizden geldiği kadar iyi konuşalım yabancı sözcükleri kullanmayalım. Bir yabancı ile tanıştınız size hoşçakal dermi ? hiç sanmam ama biz ona bye bye deriz.. İşte fark budur üstünlüğü kabul etmişiz.. artık buna dur diyelim ve dilimizi elimizden geldiği kadar iyi konuşalım yabancı sözcüklere günlük hayatımızda her zaman yer vermeyelim . Ben burda kimseyi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasını istemem.Sadece dilimizin yok olmaması için birlikte olalım. Size bu sözlerimle birşeyler uyandırdıysam ne mutlu bana ..
Saygılar/Sevgiler
Esen kalın.[signature][hline]Doğum Tarihi : 1907
Doğduğu yer : Kadıköy
Baba adı : Pierre Van Hooijdonk
Yaşadığı yer : Sükrü Saraçoğlu
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın bye bye konusundada , okey artık halk içinde bir yer edindi,özellikle internetle ilgilenenler ok dediği için uzatmadan alışılmış artık bide sevimli geliyor hee ok cnm öptüm hoşcakal fln ama bye bye konusunda kesinlikle hak veriyorum o ne öyle :p[signature][hline]Hayat acıdır,biberde acıdır,öyleyse hayat biberdir.
Noir UO Shard
Sosyal ağlarda paylaş

dil yok etmek değil de ağıza daha kolay gelmesi desek daha iyi olur bence..ona bakarsan çoğu kişi "yakşamlar(iyi akşamlar), alasmalıdık(allah'a ısmarladık)" gibi şeyler söyler..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
Üstüne Şehir Örten Şehir

[Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 03 Haziran 2004 11:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cthulhu_, 03 Haziran 2004 11:45 tarihinde demiş ki:
dil yok etmek değil de ağıza daha kolay gelmesi desek daha iyi olur bence..ona bakarsan çoğu kişi "yakşamlar(iyi akşamlar), alasmalıdık(allah'a ısmarladık)" gibi şeyler söyler..

senin dediğin dil sürşmesi benim anlatmak istediğim bunla alakalı değil neden türkçe sözler varken yabancı kelimeler kullanılıyo? anlamıyorum ..[signature][hline]Doğum Tarihi : 1907

[Bu mesaj L0cksmiTh tarafından 03 Haziran 2004 11:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 03 Haziran 2004 11:54 tarihinde demiş ki:
babaya selam
pierin bizden sakladıgı bi cocugu daha varmış demek

ya inanmıyorum ya ne gereksiz bir insansın![signature][hline]Doğum Tarihi : 1907
Sosyal ağlarda paylaş

vallaha yok oluyor
Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!![signature][hline]En Büyük Çaykur Rize
Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim
AMİN
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
ya senin uyrugun neresi şimdi
baban hollandalı annen nereli
hayır bu durumda çifte vatandaş mı oluyorsun annen türk ise
e türk degilse ozaman senin başka bir ülke vatandaşı olma durumun söz konusu ki bu durumda bakıyorumda güzel türkçe konuşmuşsun
sen öğrenmişsin türkçeyi
biz okey demişiz bye bye demişiz çok mu?

bu arada hoydonk baya çocuk yapmış fenerliler arasında bunu öğrendim peki nasıl anlaşıyorsun babanla türkçe mi konuşuyorsun yoksa
baban maça giderken okey father bye bye cya later good luck mı diyorsun bunlar önemli[signature][hline]Grandmaster Hamburger
irc.quakenet.org // #gecevardiyasi
Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Slat, 03 Haziran 2004 11:57 tarihinde demiş ki:
bye bye OK falan değilde mesela gazetede gördüm destinasyon (destination) falan yazmış adam ..

abi daha neler vardır..[signature][hline]Doğum Tarihi : 1907
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SwZ, 03 Haziran 2004 11:58 tarihinde demiş ki:
vallaha yok oluyor
Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!!

büyüksün, saygı duydum..[signature][hline]Doğum Tarihi : 1907
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 03 Haziran 2004 11:58 tarihinde demiş ki:
şimdiye kadar kaç dil kayboldu biliyomusun sen locksmith?
ben olmuşum dil..

bilmiyorum ama sen çoktan kabullenmişsin türkçenin ortadan kalkacağını aferin sana..[signature][hline]Doğum Tarihi : 1907
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese neden ayrı ayrı cevap veriyosun post mu kasıyosun yoksa ?

aaa evet evet bence post kasıyosun..

Neyse ben malzeme olmayacam sana.

Herkese bi laf sokma triplerine girmişsin bile...

Oke..Bye :)[signature][hline]If she comes back its never finished, if she doesnt, it has never happened..

Msn<--------->ICQ
Antimodes52, 19 Aralık 2003 22:22 tarihinde demiş ki:
Ölümümü her zaman bir geçiş olarak görmüştüm. Şimdi bakıyorum da, bu geçişte veda etme şansım olmayacak sanırım... Tanrım! Sevdiklerime bunu belirtemeden, sevmediklerimin hakkını helal edemeden, ayrılmaya hazır hissetmeden alma beni!

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Brook, 03 Haziran 2004 12:04 tarihinde demiş ki:
Herkese neden ayrı ayrı cevap veriyosun post mu kasıyosun yoksa ?

aaa evet evet bence post kasıyosun..

Neyse ben malzeme olmayacam sana.

Herkese bi laf sokma triplerine girmişsin bile...

Oke..Bye :)

ne post u be manyakmısın sen ben doğruyu anlatmak için kasıyorum , çabalıyorum sen devam et.. takıl[signature][hline]Doğum Tarihi : 1907
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Popeye, 03 Haziran 2004 12:05 tarihinde demiş ki:
önce arapça kelimeler kaldırılsın
sonra dünyada çogu kişinin konuştugu ingilizce kelimelere gelir sıra

Harbiden, katılıyorum.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Arkadaşım bak bu konuyu açar iken attıgın mesaj içindeki yanlışlarından seçmeler ve > un yanındakide bana göre doğrusu bir inceler misin hı?

*Dahami > daha mi?,
*diyemiyormu ? > diyemiyor mu?,
*bakmisiniz> bakmissiniz,
*gavur topragi (gavur ne demektir ?) ,
*hosçakal dermi ? > der mi? ,
*Sadece dilimizin yok olmamasi için birlikte olalim.(birlikte olalim derken seks yapmayi kastediyorsun gibi anlasiliyor birlik olalim diyeceksiniz) ,
*Size bu sözlerimle birseyler uyandirdiysam ne mutlu bana (sizde bu sözlerimle ... olucak size degil)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
irc.quakenet.org // #gecevardiyasi
Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 03 Haziran 2004 12:14 tarihinde demiş ki:
Arkadaşım bak bu konuyu açar iken attıgın mesaj içindeki yanlışlarından seçmeler ve > un yanındakide bana göre doğrusu bir inceler misin hı?

*Dahami > daha mi?,
*diyemiyormu ? > diyemiyor mu?,
*bakmisiniz> bakmissiniz,
*gavur topragi (gavur ne demektir ?) ,
*hosçakal dermi ? > der mi? ,
*Sadece dilimizin yok olmamasi için birlikte olalim.(birlikte olalim derken seks yapmayi kastediyorsun gibi anlasiliyor birlik olalim diyeceksiniz) ,
*Size bu sözlerimle birseyler uyandirdiysam ne mutlu bana (sizde bu sözlerimle ... olucak size degil)

sana sadece gülüyorum ben , inanki senden çok daha fazla dilimi güzel kullanıyorum. Ama konumun içinde değil bu yazdığın şeyler sen ilk önce kurtul şu yabancı sözlerden adam ol ondan sonra beni eleştir..[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...