Larva Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Önceki topikleri biraz dolaştım benzer konular vardı ama tam olarak aradığımı bulamadım. Şimdi 1 yıldır kullandığım laptopu okul bitince fabrika ayarlarına döndürdüm şu anda windows vista home premium tek 220gb lık ntfs partition içinde. Artık biraz linux kurcalamak istediğim için (şu ana kadar linux tecrübem 0 diyebilirim) bu partition ı bölüp bir kısmına ubuntu kurmak istiyorum. Sanırım 2 sistemi de dönem dönem kullanıcam artı 2sinden de erişmem gereken uygulamalar veriler olucak. Bu durumda en optimum çözüm nasıl olabilir vistayı 15 gb yer atıp kalanı ext3 yapıp ubuntuyu oraya mı kurmalı yoksa vistaya ayrı ubuntuya ayrı ortak bölüme ayrı partition mı yapmalı eğer öyleyse bu partitionlara ne kadar yer ayırmalı. Bu konuda bilenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 hangisinde ne kadar veri saklayacağına göre değişir, onun dışında her birine en az 10-15gb verdikten sonra başka pek bi esprisi yok, çok düşünülcek bişi deil bence =P hatta normal kurmak yerine vmware ile vistanın üstüne kurmayı düşünebilirsin çok ram yicek bi iş yapmıcaksan, 1-1 ayırırsın rami ikisini birden kullanırsın. tabi vista sırf kendisi baya ram yiyo o yüzden xp + linux yapsan daha güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 ozellikle laptopsa vmware yavas olabilir. o yuzden bence ayri ayri kur, ubuntuya 20-25 gb yer ayir (fazla fazla), gerek olursa da vistanin oldugu ntfs bolumune de okuyup yazabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 benim de laptop, 160 gb yeri var, vistaya en azından ne kadar gerekir bilemiyorum da 50 kadar ona vermiştim garanti olsun diye ubuntuya da 25 verdim, 256mb da swap geriye kalan ntfs. ortak ntfs alanı yapmanın dezavantajı olarak örneğin steam üstünden tf2 vs oynanmıyor ntfs partition ise, bir de aslında ek bir modül gerekiyor ntfs okumak için (de normal okuyabildiği formatmış gibi okuyor ubuntu, sorun olmuyor merak etme), işte çöp kutusuna atma vs yok, windowsu düzgün kapamazsan bunu adam gibi kapamamışsın gir konsola zorla mount et vs diye uyarıyor. başka da niye ntfs yaptım ühü dediğim bir an olmadı şahsen 1 yıldır, oyun moyun için win-linux git gel yaparken baya rahat oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Ben de laptop'a kurarken nasılsa ihtiyacım olmaz diye 10gb yer ayırmıştım. Sonra bir şekilde doldu biraz. Yeni ubuntu release'leri çıkınca update edecek yer kalmadı. Son release'i indirip baştan kurmak zorunda kaldım. O yüzden Mum'a katılıyorum. En azından 15-20gb ayır ext3 yap. 1-2gb da swap partisyonu yaparsan tadından yenmez. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar