Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'un ulaşım rezilliği

sinad

Öne çıkan mesajlar

Trafik falan rahatlamadı, yaz günü günde 15-20 araba bozuluyor en az, metrobüs yüzünden yarım metre bile emniyet şeridi kalmadığından 5 km trafik birikiyor sonra. Mevcut şeritler de anayol değil de sahil yolu kadar kaldı zaten darala darala.

Metrobüsün kendisi için de aynı şey, bir tanesi bozulsa 50 tanesi arkasında birikiyor, metrobüs geldi diye kaldırılan hatlar da olmayınca insanlar yürüyüşe geçmek zorunda kalıyor.

"Benzin yakıyor" diye bayırı 15-20'yle çıkan, yaz günü klimayi 5 dakikada bir hava değişsin diye açan, bu kadar basit bir sisteme gelişmiş bir metro hattı kadar masraf edip akrabalarını zengin eden zihniyeti de unutmamak lazım.

Metrobüs bugüne kadarki en büyük rezilliklerden biridir toplu taşıma adına bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın, bence de öyle. Ama Kadıköye'den M.köy'e 16 dakikada geçmemi sağlıyor bu ara. Şikayet edecek durumda değilim kusura bakmayın. O kullanılmayan araçlarla deli para götürdüler, şerit çalarak yol açtılar falan. Ama şu an için çok işime yarıyor. Keşke arabam olsa, benzin harcasam, küfür etsem. 1.5 tl'ye geçiyorum bi de köprüden, o da ayrı mevzu.
Sosyal ağlarda paylaş

Millet metro inşaatına 1800'lerde başlamış. Şimdi şehirlerinin altında örümcek ağı gibi metro şehri var. En hızlı trenleri ise 600 km hız yapıyor.

Bizim ülkemizde de böyle raylı sistem olabilmesi için bunun sanayisi olmalı. Teknolojisi olmalı. Taşıma suyla değirmen dönmez.

Çok şükür Rabbime asfalt teknolojimiz çok gelişmiş. Hem asfalt yol yapmak ray döşemekten de kolay.

Kim uğraşır 4 yıldan fazla sürecek projelerle. Şehirler arası çift şerit otoyol yapıp gerine gerine anlatmak varken niye ömürlerinin göremeye yetmeyeceği bir raylı sistem projesi için uğraşsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

rezil bir durumumuz yok o kadar bence .ama raylı sistemlerle daha iyi bir konuma getirtilebilir ki onla ilgili çalışmalar var .

Haklısın rezilden daha kötü bir durum.

İstanbulda insanlar o kadar alışmış ki zaman kaybetmeye normal gelmeye başlamış içlerinde bulundukları durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Sultan Meeee-hmet Köprüsü...

Direksiyondayım.

3 saattir aynı enseye bakıyorum...

Önümdeki adamın ensesine.

Yüzünü görsem, tanımam.

Enseyi nerde görsem tanırım artık.

*

Bire tak, boşa al...

Bire tak, boşa al...

Bire tak, boşa al...

15 senedir İstanbul’dayım.

Sol bacağım sağ bacağıma oranla 4 santim daha kalın... Debrijaya bas bırak bas bırak, futbolcu baldırı gibi oldu.

E baktım olacak gibi değil...

Otomatik vitese geçtim.

Sağı çalıştırıyorum şimdi.

*

Yanımda gıcır gıcır Range Rover

var, 250 bin dolar, gidemiyor...

Onun yanında üçüncü el Spring

var, 5 bin lira, gidemiyor...

Mao bile sağlayamadı bu eşitliği!

*

Otobüs desen...

İnsan olarak biniyorsun.