roket adam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Çok basit bir soru soruyorum; 400 W'lık güç kaynağı takılı bir bilgisayar, saatte kaç watt elektrik harcar, bunun ederi kaç liradır nasıl hesaplarız. Kafam karıştı beceremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Bir elektrik faturasi bulup ustundeki kw/h ucretine bakiyorsun. Sonra bilgisayari acik biraktigin saat basina 0.4 kw/saat ucret ustunden hesapliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 monitör dahil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 "roket adam" said: Çok basit bir soru soruyorum; 400 W'lık güç kaynağı takılı bir bilgisayar, saatte kaç watt elektrik harcar, bunun ederi kaç liradır nasıl hesaplarız. Kafam karıştı beceremedim. watt zaten anlık iş oldugundan kısaca joule / s olarak hesaplanıyor yalnız faturada joule / h oldugundan zaten haliyle 400 W olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 elektronik saatler gece baya az yazıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 bilgisayarın donanımınada bağlı sonuçta power 400 waat çıkışlı olabilir ama bu 400 watt tükettiği anlamına gelmez ortalama bi donanımda 1/3 ü kadar güç harcar die biliorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 "roket adam" said: Çok basit bir soru soruyorum; 400 W'lık güç kaynağı takılı bir bilgisayar, saatte kaç watt elektrik harcar, bunun ederi kaç liradır nasıl hesaplarız. Kafam karıştı beceremedim. O birime watt.h denir yani watt-hour ya da joule, kısacası sen 400watlık bir güç kaynağını bir saat açık bırakırsan 400watt-hour enerji kullanmış olursun. Ama tabi bilgisayarı 400Wlık güç kaynağına taktığın zaman saat başına ordan 400J çekiyor mu onu bilmiyorum, çekmiyor olabilir (hatta şimdi baktım tipik bir masaüstü bilgisayar genel olarak 65-200 watt, laptop ise 15-45 watt kullanıyormuş). Onun dışında soruyu cevaplayabilmek için bir de tabi kullandığın saatlerde watt-hour başına alınan ücreti bilmen lazım. said: Yeni tarife ile elektriğin kilovat saat (kWh) ücreti konutlarda yüzde 9,07 artışla 19,572 YKr Bu 2008den alnınmış değer demek ki misal 250 W lik bilgisayar bir saat çalışırsa 0.25 kWh enerji tüketiyor yani yaklaşık 5 yeni kuruş ödüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Güç kaynağının verimi ne durumda o önemli? Bilgisayarın için normalde 250W gerekiyor olabilir ama verimi düşük bir güç kaynağı sayesinde şebekeden 400W çekiyor olabilirsin. Haliyle 400W'lık fatura ödeyeceksin demektir. Bilgisayar için 250W gerekli olsun PSU'da şebekeden 400W çekiyor olsun Verim = 250/400 = 0.62 = % 62 verimle çalışan bir güç kaynağı var demektir. Bu aradaki 150W'lık kayıp ise ısı olarak açığa çıkacak. Yani verimi yüksek bir güç kaynağı almakta fayda var. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 güç kaynağı hepsini çekiyor mu yoksa gerektiği kadar mı çekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 bahsedilen deger bunun pik degeri. donanim o an atiyorum 100w cekiyor olsun. psu %75 verimlilikle calisiyorsa sebekeden dalgalanmalariyla birlikte 125w civari bisey ceker. 400w lik psu saatte 400 ceker diye bisey yok yani kisaca. birde bu degerin manasi markasina gore de degisir. kimi normal sartlarda 50 derece calisma isisinda(bu kisim misal tabii) surekli olarak sabit verimlilikle verebildigi degerle pazarlar urunu, diger low end urunler ise pik degerleri yazar. edit: ozur diliyorum okumadan yazmisim, benden once ayni seyi throine de soylemis. ozgun olan ikinci kismi sayilsin madem =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar