Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 ekran kartı arasında kaldım.

Zegna

Öne çıkan mesajlar

GTX285 GDDR3 1GB 512Bit Nvidia
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38933

HD4890 GDDR5 1GB 256Bit ATI
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38936

gtx 300 milyon daha pahalı. farkını sordugumda adama, gtx in ddr3 olmasına ragmen 512 bit oldugu icin cok daha iyi performans verdigini filan soyledi.

ati kullanmadım hic, hep nvidia almistim fakat, sizce bu 300 milyon farkı vermeye değermi?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazik gunah. su an ederinde yuksek seviye kart yok maalesef, kart bombardimani arasindan aldigi parayi hakeden cok az kart var.

4890 bence gayet yeterli.
daha ust dersen 4850x2 ler piyasaya girdi bi sure once. cok benzer performansda nvidia tarafinda ise gtx275 var ama sonuc olarak cok az fark var 3 kart arasinda. ben olsam en ucuzunu alirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

bence pahaliya kacip pisman olmaktan cok daha iyidir.

icine sinmiyorsa test sonuclarina goz at, %2 ye bile varmayan bi fark icin ekstra 300-350 lira, ve ekstra guc tuketimi pek hosuna gitmeyecektir ztn.

ben 3 es kart arasindan pro con tablosu yapacak olsam soyle yapardim;
4890 > +gddr5 hafiza, +tek gpu , +revize edilmis mimari.
4850x2 > +en hizli shader ve hd modellemesi, -gddr3, -nispeten gurultulu
gtx275 > +physx , -diger iki karta benzer veya dusuk performansa ragmen en pahalisi
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat performans açısından en uygun olanı almak en akıllıcasıdır ekran kartı olayında.

Almışken en iyisini alayım mantığı biraz trişkadır. Çünkü bu araba gibi beyaz eşya gibi değil, ömür boyu bile kullanırım diyemezsin. En iyi ekran kartının ömrü yine maksimum 3-4 sene. Dolayısıyla uzun vadede az elektrik tüketen orta üst sınıf fiyat performans açısından en uygununu almak.

En son çıkan oyunları takip edemeyebilirsin ama, piyasada bir sürü oyun var. Geçmiş senelerde çıkan oynayamadağın oyunları çok rahat oynayabilirsin. Hatta yeni ekran kartı ile eskiden bitirdiğin oyunlar bile farklı oyunlarmış gibi gözüküyor çoğu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...