Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kisisel bilgisayari web server olarak kullanmak

reyou

Öne çıkan mesajlar

laptopta vista home edition yuklu, bunun yaninda local de iis uzerinden, diger bilgisayarla localIp/port numarasi girerek yapmakta oldugum siteyi gorebiliyolar.

simdi ben guvenlik ayarlari ile oynayarak, disaridan web siteme IPADRESIM/Port numarasi ile erisim saglayabilirmiyim?

bununla ilgili makale vs fln oneriside cok isime yarayabilir, ben bu arada biraz google ladim kayda deger bisiyler bulmaya calisiyorum, bulursam burda paylasirim.
Sosyal ağlarda paylaş

TT ye yada kimse internet sağlayıcına, statik IP için başvuru yaptıktan sonra, IP ile satın aldığın Domain name deki eşleştirme işlerini hallediyorsun.

Ardından adsl modemin de virtual server tanımlıyorsun, eğer bu seçenek yok ise;

Web server ın koştuğu port a, dışarıdan port 80 den forwarding tanımlaması yapman gerekiyor. Vendor e göre işin yapılması değişebilir ama sonuçta mantık aynı. RealIP:80 >> LocalIp:port

İlla port 80 den de gelmek zorunda değiller tabii ki, sana kalmış.

Port derdim olmasın, makinem linux yada güvenlik yazılımlarıma vs. güveniyorum der isen, atıyorum local ip 192.168.1.2, bu IP yi modem in den DMZ host olarak tanımlıyorsun. Her markada illa vardır bu terim geçer.

Bunun anlamıda, demilitarized zone, tarafsız (askersiz) bölge den gelmekte. Yani real ip ne gelen paket ler ilk önce DMZ e seker, orda karşılanır.

Güzel bir açıklama şu link de mevcut.

http://www.olympos.org/belgeler/ag/dmz-nedir-15355.html

Şahsen DMZ i önermem, port forwarding iyidir, en azından bilirsin hangi port dan gelen packet ler nereye gider şeklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Disease said:

agatör bide aldığımız domain adını kendi pcmizde yayınlayabilme olayını bulursan ben sana bira ısmarlıcam

aldığın domain'in ns lerini zoneedit e yönlendirirsin, ordan da kendi bilgisayarının ip sini gösterirsin olur biter. tabi zoneedit hala beleş hizmet veriyor mu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...