Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi Dil?

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

daha önce herhangi bir programcılık deneyimin yoksa 2-3 ay visual basic le basit programlar yapmanı tavsiye edebilirim, yani basit derken döngüleri fonksiyonları, dizileri dosya işlemlerini falan deneyebileceğin, algoritma tecrübeni arttıracak şeyler.

sonrasında eğer programcılığı ciddi bir iş olarak düşünüyorsan C/c++ kitabı alıp okuyabilirsin ve akabinde vc++ a geçebilirsin, ama dersenki ben hobi olarak eğlencesine yapacam hem C ile tanışmış olmak hem de eğlenmek için "Borland C++ Builder" derinm. (valla Delphi yi hiç sefmem pascal a gıcığım var BCB de delphinin c++ versyonu diyebilirz)[signature][hline]KEDIDIR KEDI !
Sosyal ağlarda paylaş

c++ biraz eski bir dil :) Benim Tavsiyem C# fonksiyonları tek bir bölümde toplayıp ram ve cpu kullanımını azaltıp daha iyi bir performans alırsın ;) ( Sadece Tavsiye )[signature][hline].:::. İki İnsanın İyi Geçinmesi Hiç Kusursuz Olmalarıyla Değil, Birbirlerinin Kusurlarını Hoş Görmeleriyle Sağlanır.:::.
.:::.İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır KENDİSİ .:::.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere c'yi aklından çıkar. nesne yönelimli olmayan bir yazılım dilini öğrenmek hiç de akıl karı değil. c++ ı da eğer farklılıklarını kullanabileceksen öğren.

ama "c++ biliyorum", "c++ süperdir" diyip garbage collection yapamayacaksan, server-side bir program yazdığında harcaması gerekenin iki katı ram yiyecekse, memory control'e vakit ayıramayacaksan, user control yazamayacaksan hiç kendini yorma vb.net hadi bilemedin c# öğren.

yok ille de "platform bağımsız olacam", "linux de isterim" dersen java öğren.

hem vb.net ile ne yapmaya çalışacaksın da yapamayacaksın?önemli olan öğreneceğin dilin syntax'ini, if-for döngülerini öğrenmek değil, öğreneceğin dili kullanabilmek.

bu yüzden kahramanlık yapıp c/c++'a girişip sonra da yeni bir user control tasarlaman gerektiğinde dil değiştirme.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...