Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Sogan"in gozleri yakmasi tamam da, ya guclendirmesi?

reyou

Öne çıkan mesajlar

yemegin yaninda sogan yiyim dedim, boliyim ufaltiyim derken deli gibi gozlerimi yakti, kafami duvarlara vura vura lavoboya zor yetistim, yikadim duruladim fln.

nese aradan 2 saat kadar gecti, benim gozler cin gibi oldu, fildir fildir valla, normalde aksam yorgunluk falan olurdu tum gun bilgisayar basinda olmaktan, piskolojikmidir yoksa gercekten soganin bilinmeyen bir gucumudur, su anda gozlerde fln hic yorgunluk hissetmiyorum.

bu seansi hergun tekrarlasam gozluklerden kurtulurmuyum acaba?
varmidir bilimsel bisiyler bunla ilgili? :)
Sosyal ağlarda paylaş

hehe gözlüklerden kurtulumazsın :) soğan göz yaşıyla tepkimeye girince sülfirik asit oluşturuyor bunun sonucu oluşan yanma hissi göz yaşı salgısını arttırıyor. Ama bu yanma hissinin veya sülfirik asidin gözündeki kırma kusuruna bağlı gelişen görme problmelerine faydası olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

hehe gözlüklerden kurtulumazsın :) soğan göz yaşıyla tepkimeye girince sülfirik asit oluşturuyor bunun sonucu oluşan yanma hissi göz yaşı salgısını arttırıyor. Ama bu yanma hissinin veya sülfirik asidin gözündeki kırma kusuruna bağlı gelişen görme problmelerine faydası olmaz.
kısaca fail
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

Gozyasinin mercek gorevi gormesi gibi ucuk bi fikirle gelmedim. Gozyasi, gozlerin rahatlamasini saglar. Ozellikle cok fazla ekrana bakan insanlarin gozyasi pinarlari kurur; senin soyledigin tepkime olur mu olmaz mi bilmem amma velakin, sogandan sonra gozyasi olustugu icin, gozyasi pinarlari tekrar yasardiginden, hissedilen rahatsizlik gider. -mis bana da tohtor soyledi. Ben bilmem, doktorum bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yok öyle düşünmedim zaten :) ve tabii kesinlikle haklısın göz yaşı çok önemli. uzun süre monitore bakmaktan dolayı gözlerin kuruyorsa yapay göz yaşı kullanmanı öneririm. dikkat et kendine göz kuruması ufak bi problem gibi gözükse de bakteriyel enfeksiyona kadar gider iş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...