Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Umarım İran'dan Demokrasi Dersi Almayız

mawiman

Öne çıkan mesajlar

sanki oldu gibi birde bizdeki 29 mart seçiminde olanları düşünün ... kaç insan öldü kaç tane seçim sandığı iptal edildi yanmış oy pusulaları bulundu falan filen...

bunu zaman göstericek dünya demokrasi endex sine göre 86. sıradayız somali bile bizden daha demokrat bir ülke :D artık siz düşünün ...
Sosyal ağlarda paylaş

kurtuluş savası sırasında senin gibi bazıları da,mandayı savunuyordu,amerikanın kanatları altına girelim v.s v.s diye,ama mustafa kemal diye biri çıktı,kendinize güvenin dedi,bitmiş bir devletten,yeni bir millet,devlet çıkardı ortaya,herşeyi silahlarla v.s mi olacak sanıyorsun,beni erzincanın,trabzonun,torosların dağlarında,hangi silah o mağaradan çıkartıpta vuracak,söylermisin,binlerce uydusu olan ülke neden bir usame bin ladeni yakalayamıyor,bırakın politikayı,usame cia ajanı muhabetini,yakalıyamıyor işte,kulp takıyor,ayrıca 9*10 bin dolar maaş muhabbeti ediyorsun,çok şükür kendi vatanımda 1000 liraya razıyım bırak 9*10 bin doları,avrupayıda gezdim gördüm,yabancı ülkede yabancı damgası yemek,bana 10bin dolardan daha vurucu gelir,ve yaşayamam orada,bana irana diyorsunuz ya ,asıl bu ülkeyi,bu toprakları binlerce yıllık medeniyeti,8-10 bin dolarlık maaşla ölçebilen beyinler ,cidden ilk fırsatta çıkında memleket dışına,sizden kurtulsun bu ülke !

not:alın ve şu linki iyi okuyunda ,dünyaya insanlık dersi vermeye kalkan,tarihi kızılderilileri soykırımla geçen bir milletçik bozmasının bireylerinin yaptıklarına bakın,
Vicdan sadece lugatta bir kelime değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

demokrasi 2 ye ayrilir birinde iktidar istedigini yapar diyerlerini insan yerine koymaz (turkiyedeki gibi ve dunyada ) diyerinde secilen herkezin esit haki olur ve kutuplasma rekabet gibi sacmaliklar olmaz (eski roma ve eski yunanistan demokrasisi gibi)
bence dogru olan herkezin hakli oldugugunda dinlenile bilir olmasi ve bir kisinin cok guc toplayip partisinde ona bi kez el kaldirmayanin elini kirmamasi(mecaz) gibi yanlisliklar olmiyan
Sosyal ağlarda paylaş

Bana bak vatansever bozması, ben nerede amerika mandası olalım demişim ? amerikanın işgal ettiği ulus kanının son damlasına kadar savaşsa da bi daha belini kolay kolay doğrultamaz, o arada da atı alan üsküdar'ı geçmiş olur demişim.

konu nereden nereye geldi beyin bulanması yaşıyorsun. ben iran'ın amerikan işgali karşısında şansı yok dedim. sense tuttun tsk'yı çapulcu ordusu yaptın tek tuşla bütün orduyu çökertecek adamlardan alıyoruz silahları yazılım bitirecekler bizi dedin iran bağımsız amerika hiç bir şey yapamaza getirdin.

mustafa kemal muasır medeniyet seviyesiyle iran'ın şu andaki durumunu kast etmişti di mi zaten ? saçmalamalarını görse zaten kemikleri sızlar.

o kadar kıvırıyorsun ki, beni haksız çıkartmak için baştan sonra bi mantık zinciri olmayan her dediğin bir sonrakine zıt bir profil çiziyorsun.

özetle dediğim zaten şu: iran geri kalmış bir ülkedir, iran'ın bize bırak demokrasi dersi filan vermesi hiç bir konuda esamesi okunamaz bu bir hezeyandır. hele hele iran'ı amerika'ya kafa tutacak bağımsız süper güç kategorisine sokmak üstüne bir de araya atatürk'ü karıştırmak hepten aklını peynir ekmekle yemek, hiç bir toplumsal atatürk devrimini de idrak edememiş olmaktır.

ha neymiş dağa çıkacakmışsın da filan falan adam ülkenin kaynaklarını ele geçirirken sen dağda taşın başına oturabilirsin ancak.

ben diyorum ekonomi, istihdam, ordu, altyapı çöktükten sonra iran'da olsa türkiye'de olsa işgale dirense ne olur direnmese ne olur ? bir ülke darmadağın olduktan sonra yeniden inşa edilmesi dağın başında beklemekle olacaksa hadi hep beraber dağda inşaata başlayalım.

bin liraya razıyım 15 milyar alabilecekken laflarına da gülümsüyorum sadece. kaldı ki bu genel bir örnekti. ad hominem yapmışsın.

superwiz said:

kurtuluş savası sırasında senin gibi bazıları da,mandayı savunuyordu,amerikanın kanatları altına girelim v.s v.s diye,ama mustafa kemal diye biri çıktı,kendinize güvenin dedi,bitmiş bir devletten,yeni bir millet,devlet çıkardı ortaya,herşeyi silahlarla v.s mi olacak sanıyorsun,beni erzincanın,trabzonun,torosların dağlarında,hangi silah o mağaradan çıkartıpta vuracak,söylermisin,binlerce uydusu olan ülke neden bir usame bin ladeni yakalayamıyor,bırakın politikayı,usame cia ajanı muhabetini,yakalıyamıyor işte,kulp takıyor,ayrıca 9*10 bin dolar maaş muhabbeti ediyorsun,çok şükür kendi vatanımda 1000 liraya razıyım bırak 9*10 bin doları,avrupayıda gezdim gördüm,yabancı ülkede yabancı damgası yemek,bana 10bin dolardan daha vurucu gelir,ve yaşayamam orada,bana irana diyorsunuz ya ,asıl bu ülkeyi,bu toprakları binlerce yıllık medeniyeti,8-10 bin dolarlık maaşla ölçebilen beyinler ,cidden ilk fırsatta çıkında memleket dışına,sizden kurtulsun bu ülke !

not:alın ve şu linki iyi okuyunda ,dünyaya insanlık dersi vermeye kalkan,tarihi kızılderilileri soykırımla geçen bir milletçik bozmasının bireylerinin yaptıklarına bakın,
Vicdan sadece lugatta bir kelime değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan66 said:

demokrasi 2 ye ayrilir birinde iktidar istedigini yapar diyerlerini insan yerine koymaz (turkiyedeki gibi ve dunyada ) diyerinde secilen herkezin esit haki olur ve kutuplasma rekabet gibi sacmaliklar olmaz (eski roma ve eski yunanistan demokrasisi gibi)
bence dogru olan herkezin hakli oldugugunda dinlenile bilir olmasi ve bir kisinin cok guc toplayip partisinde ona bi kez el kaldirmayanin elini kirmamasi(mecaz) gibi yanlisliklar olmiyan

saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
mawiman said:

arkadaşlar konudan kasıt insanda seçim oldu ve bizden daha demokratça yaptılar halk rejimden memlun oldugunu söyledi ve bunu demokratik yolla söyledi bizim gibi sandıkları çalarak elektrikleri keserek değil... ve birbirlerini vurarak kavga çıkartarak değil... Bu bize ders olsun İranda bile şeraat düzende demokratsinin nasıl işlediği ortada.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/11915219.asp?gid=229

http://i65.photobucket.com/albums/h237/shaunmac88/FAIL2.gif
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...