-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 CthuLhu said: Absolut said: Aradaki fark o işte sen 1 kere 3 gün ayakta kalmışsın halka onu anlatıyorsun. Doktorların hayatı bir dönem uyumadan ayakta geçiyor.muayenehanesi olan kaç doktor birdönem uyumadan ayakta geçiriyor yahu hayatını?o da max 2 gün falan yaşar çile en kötü durumda öğrencilik döneminde uyumadan geçen dönemler az değil. Tüm doktorlar bu yoldan geçiyor bilmeden sallamayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 doktor var doktor var tabii. o kadar bilgi sürekli güncellenmeden akılda kalmaz, üstüne her sene yeni şeyler de ekleniyor üstelik. abuk bi meslek doktorluk. kim niye doktor olmak ister anlamış değilim şu güne kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 riglous said: @007, her meslekten 3 5 ozellik alip karsilastirmiyorum, her meslegin kendine gore kulfeti var diyorum. Onun stresi var, bilmem nesi var belki ama karsiliginda baska getirdikleri var. Zaten oyle olmasaydi insanlar doktorlugu birakip baska meslege gecerlerdi. Cok basit, istemedigin bir seyi sana kimse yaptirmiyor. Isin icinden olarak anlatman bir sey ifade etmez, ben de kendi isimin icinden yazarim. Sen dersin ama benim stresim var, ben derim ama benim uykusuz gecelerim var; sen dersin benim de uykusuz gecelerim var, ben derim hadi ordan, iki gun uyumasan ucuncu gun uyursun, ben ucuncu gun de gider yine ortaligi cekip ceviririm vs. vs. Boyle kim daha uzaga iser tartismasi yapariz. Senin kendi isin sana zor gozukuyodur, baskasinin isini yapmadigin icin. Cunku sen, kendi isinin ayrintilarini bilirsin. Obur taraftan, ilk soyledigim gibi, o kadar kotuyse ve cekilecek cile degilse o zaman yapmazsin, yeni cikan bir sey degil bu. Ben gece bekciligi yaparken biyiklarim donuyodu biliyo musun? Tamam doktorsun, stresin var ama fiziksel kondisyonun bir yere kadar gerekli. Soguktan donma tehlikesi gecirmiyosun. Milletin hayatini kurtariyosun belki ama ben de bekciyken her dakika tetikte beklemem gerekiyodu. Araba soyan mi istersin, binalara girmeye calisan mi istersin... Isini yapiyorsun diye uzerine yuruyen de var. Bir de adin ispiyoncuya cikiyo ondan sonra, gerekli mercilere iletince falan. Psikolojik baski da var yani, her dakika. Diyecegim o ki, mesleklerin zorluklarini karsilastirmak yanlis. Bir meslegin zorlugu var, osu var, busu var diye vidi vidi da yanlis. Her meslekte var aynisi. Ha karsindaki hipster'dir; yere yatir dov, sonra gel bi daha dov, ama calisan adama "senin yaptigin is de zor mu be, doktorluk bak ne kadar zor" demek gulunc. Dedigim gibi, bence herkes, devlet memurlugunun yanisira kendi isini yapabilmeli. Su son yapilan degisiklige ben de sonuna kadar karsiyim. hani demişsin ya "senin işin içinden biri olarak yazman sana bir şey katmaz." şöyle yanılmışsın, sen doktorlar hakkında yorum yaparken "genelde doğuda yapılan mecburi hizmetlerin detayları" gibi bir bilgiye sahip olmadan yazıyorsun. O bekçi örneğindeki donma tehlikesinin kat kat fazlasını doktorlar mecburi hizmette yaşıyor, üstelik terör tehlikesi altında karlar içinde. "Doktorlukta fiziksel kondisyon bir yere kadar gerekli" lafı tamamen yanlış. Bölüme göre bir bekçiden kat kat daha sağlam fiziksel kondisyon gerekiyor. Ayrıca dediğim gibi mecburi hizmette de öyle. Tabii ki her mesleğin zorlukları vardır, konu bu değil ancak tıbbın en kutsal meslek olmasının sebeplerinden biri de en zor meslek olmasıdır, bunu herkes bilir yani. "En zor"dan kasıt olayın tümü, buna eğitimi, mesleğin icra edilişi, gereksinimleri vs. dahil. Yoksa sadece fiziksel icra ediliş açısından bakma gibi bi hata yaparsan en zor meslek haltercilik falan olabilir. Ama en kutsal meslek diyemezsin bu bakış açısıyla. Genel anlamda eğitim de dahil edilirse en zor meslek tıp bunun tartışılması bile saçma. Ha doktorum diye gezen tüccar kafalı sahtekar azınlığa bakıp da bu düşüncenin aksini iddia etmek de hatadır, çünkü onlar doktor değil. Kartan said: Bence herkes doktor olmalı çünkü doktorluğun parası iyi ve hiçbir külfeti yok. gaf gibi olmuş. :) bu lafı yutmak için tıp 2. sınıf bile yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 en kutsal meslek imamlık. bir sürü doktor arkadaşım var bir çoğu üniversite yıllarından kalma. biliyorum yani ne şekil okuduklarını da; ama işi kutsal falan diye ayıracaksan imam önce gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 İmam da hasta olunca doktora gider mesela.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 doktorların iyileştiremediğine de pamuğu imamlar tıkar ama hehe o işin geyik kısmı tabii de, çiftçi daha kutsal. malum aç doktor oynamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Bakış açısına göre her mesleği kutsal sayabilirsin, her mesleğin hizmeti var. Hayatın biteceği noktada devreye girip ömür uzatmak var bi de, bu apayrı bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 -007- said: CthuLhu said: Absolut said: Aradaki fark o işte sen 1 kere 3 gün ayakta kalmışsın halka onu anlatıyorsun. Doktorların hayatı bir dönem uyumadan ayakta geçiyor.muayenehanesi olan kaç doktor birdönem uyumadan ayakta geçiriyor yahu hayatını?o da max 2 gün falan yaşar çile en kötü durumda öğrencilik döneminde uyumadan geçen dönemler az değil. Tüm doktorlar bu yoldan geçiyor bilmeden sallamayalım. lol öğrencilik zor diye mi muayenehane'de geçirmeye eyvallah diyoruz?ben de yemin ederim 1 yıldır uyumuyorum hiçbir sınav dönemi..devlette çalışırsam bi de taşeron firma kurabileyim o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Olum kim geçirdi size muayenehanede böyle unutamamışsınız. adamların tarifesi belli türk tabiplerbirliğinden, vergisi vs var bunlar kaçak değil.Biri sizi eğer hastanede bakmam diye muayenehaneye götürdüyse bu suç zaten?Bu suça göz yumup orda ne yediyseniz unutamamışsınız heralde.Şikayet etmeyen toptur bu adamları dahası var mı? Banka sahibi kendi bankasını hortumlayınca bütün bankaları mı kapatalım diyoruz.Ayrıca doktorluk mesleği üstünde en fazla baskı olan ve devlete köle gibi çalışan bi topluluk. Neyse yahu ''bene doktor ellemesin kocam beni ameliyat eder'' toplumundan da zaten bu beklenir.Okumasaydın kardeşim bekçi olsaydın diyenlerin hastalık peşine düştü mü fellik fellik doktor aradıklarında görmek lazım bakalım o zaman okumasaydın diyecekler mi? He doğru tayyip size yabancı doktor da bulur merak etmeyin.Dünyanın neresinde görülmüş okumuş adamı hor görmek. böyle kazmaları anlamak zor valla.Bekçiysen süper insansın valla ama okursanız hep şerefsizsiniz zaten para kazanmak için okuyonuz dolandırıcılar sizi.Doktorlar yatarak bara kazanıyormuşş hacılar.Benide okudum devlet banada bara versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 CthuLhu said: -007- said: CthuLhu said: Absolut said: Aradaki fark o işte sen 1 kere 3 gün ayakta kalmışsın halka onu anlatıyorsun. Doktorların hayatı bir dönem uyumadan ayakta geçiyor.muayenehanesi olan kaç doktor birdönem uyumadan ayakta geçiriyor yahu hayatını?o da max 2 gün falan yaşar çile en kötü durumda öğrencilik döneminde uyumadan geçen dönemler az değil. Tüm doktorlar bu yoldan geçiyor bilmeden sallamayalım. lol öğrencilik zor diye mi muayenehane'de geçirmeye eyvallah diyoruz?ben de yemin ederim 1 yıldır uyumuyorum hiçbir sınav dönemi..devlette çalışırsam bi de taşeron firma kurabileyim o zaman öğrencilik döneminde uyumamak=final öncesi 2 gün uyumamak değil tabii ki. Günlerce üst üste tutulan nöbetlerden ve insanların senin ağzına etmek istercesine gözlerinin içine bakmasından ve yeri geldiğinde azarlamasından hesap sormasından bahsediyoruz. Öyle sınav öncesi sabahlamaya benzemez yani. "Muayenehanede geçirmek" olayı da bakış açısına göre değişir. İyi doktor var kötü doktor var, hastanede beleş ama başı dolu standart doktor var ve kişisellik minimum. Hayat standartların ve kaliten de yüksekse paranı bastırdığın kadar sağlık hizmeti kaliteni artıtabiliyorsun. Sağlık hizmetlerinin bir standardı yok. Parayla doğru orantılı süper sağlık hizmeti de var (mesela muayenehaneye gitmek gibi) minimum standart sağlık hizmeti de var. Bunun adı tüccarlık değil mesela, kapitalizm de değil. Hayatın gerçekleri. Ha paran varsa ve kişisel özel tedavi almayı seçip muayenehaneye gidiyorsan da o verdiğin para "haketmek" açısından değer açısından azdır bile onu da söyliyim. Öyle dışardan göründüğü kadar basit değil o muayeneler, adamın sana vereceği 1 cevap bile yıllar gerektiriyor internetten hastalık araştırmaya benzemez yani.. :) Ama bir de tüccarlar var sırf para kazanmak için hastanede hizmet vermeyip muayenehanesine yönlendiren. Onlar ayrı panel konusu onlar bence doktor değil ve sayıları tahmin ettiğinizden kat kat az. İlk durumla ikincisini bilmeden aynı kefeye koymayın. Tedavinin de kalitelisi lüksü minimumu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Ya olum! adam sana bakmıyor seni muayenehanesine gelmen için zorluyor.hastasın zaten.Ya uğraşıp başka bir devlet hastanesine gideceksin ya da paşa paşa geçirteceksin kendine..hastasın uğraşacak halde değilsin şikayet vs ile + nasıl ispatlayacaksın adamın seni paralı yerine çağırdığını?hastaneye muayeneye kayıt cihazıyla mı gideceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 -007- said: Ama bir de tüccarlar var sırf para kazanmak için hastanede hizmet vermeyip muayenehanesine yönlendiren. Onlar ayrı panel konusu onlar bence doktor değil ve sayıları tahmin ettiğinizden kat kat az. İlk durumla ikincisini bilmeden aynı kefeye koymayın. Tedavinin de kalitelisi lüksü minimumu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 yok sana değildi o mesaj zaten. de senin de ilk durum dediğin şey zaten özel hastane veya sadece muayenehanede çalışan doktorlar kavramıyla halledilen bir şey.muayenehane+devlet hastanesiyle alakası yok o olayın.hiçbir zengin önce devlete gideyim demiyordur herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Özel hastaneler apayrı bi olay zaten. Bugün bir sürü küçük özel hastane var ve bunları kuranlar bildiğin ilkokul mezunu müteahitler! İçinde çalışanlar da tıp mezunu tüccarlar! Mekan tamamen para kazanma amaçlı dükkan yani. Ancak bir de büyük tanınmış özel hastaneler var, bunlar öyle değil genelde. O yüzden küçük özel hastaneler=dandik ama mesela devlette bi doktor gelip sana yardım edip bir de üstüne muayenehanesini teklif ediyosa bu kötü niyet değildir. Muayenehanesine gidersen daha yüksek standartta kişisel sağlık hizmeti alabilirsin paranla doğru orantılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 riglous said: Kartan said: Seçmeseydiniz doktorluğu kardeşim argümanı da çok tatlıymış.Seçmeseydin X mesleğini şeklinde herşeye uygulanabilir. Tadindan yenmez hem de. Istemiyosan yapmazsin. Yeterince memnuniyetsizlik olsaydi zaten birakilirdi. Bu her is icin gecerli. Insanin bir limiti vardir, yeterince zorlanirsa her isten vazgecer. O kadar stresi var vs. biliyoruz yahu, uzayda yasamiyoruz ama isi hakkaten "melek doktorlar" kivamina getirmeyin diyoruz sadece. insanın bir limiti var, ayrıca insanın her yaptığı işin bir karşılığı var. yukarda belirtmişler, eğer sana uymuyorsa doktorun dediği şey başka doktora gidersin. dünyada her uzmanlıktan 1 tane doktor yok yani. ayrıca *benim fikrime göre* doktorların 5 saat hastahane 5 saat muaynehanede çalışması ile 10 saat hastahanede çalışması aynı şey değildir. hastahane kesinlikle daha yorucudur ve bir yaştan sonra özellikle genel cerrah, kalp cerrahı ve türevi şeylerde yorgunluktan dikkatiniz dağılırsa hata yaparsınız. tamam ülkede yasalar tırt diyosunuz onu da beğendiremedik, ama herşeyden önce doktor olan bir doktor hata yüzünden hasta kaybederse ne hisseder sizce? neyse bir kere daha yaziyim, doktorun kararlarını beğenmeyen herkes 2. bir doktora gitme hakkına sahiptir, dünyada veya Türkiyede tek bir doktor yok. Madem bu kadar batıyor bazı doktorlar, gitmeyin arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 -007- said: Kartan said: Bence herkes doktor olmalı çünkü doktorluğun parası iyi ve hiçbir külfeti yok. gaf gibi olmuş. :) bu lafı yutmak için tıp 2. sınıf bile yeter. Ben burada sarkazm yapmıştım ya :) edit:şu qote işini bir becerebilsem bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 @Theghosthand, olayi keske kisisellestirmeseydin. Gecirilmekle veya okumus adami hor gormekle ne alakasi var? Zorluksa, her meslekte var, bu kadar zor mu bunu algilamak? Okumamak, bekcilik, laf atmak, akp vs. Tatsiz, bireysel ve bir o kadar da yuzeysel seyler bunlar, tanimadan etmeden... @Khelben, iyide iki yerde birden calismasina ben karsi degilim ki. Hatta ben calissin diyorum. Benim sadece yakindigim durum, doktorlarin "biz cok calisiyoruz, oyleyiz, boyleyiz" modunda takilmalari. Ha bunu yapmayan var mi? Yok. Insaat iscisine sor o da aynisini der. Memura sor, o da aynisini der. Ben de diyorum ki, herkesin isi zor. Meslek grubuna spesifik bir sey degil bu. Eger bir kisiye, isin kulfeti cok cok zor geliyorsa, o zaman o kisi yanlis meslek secmistir. Amma velakin, her isin zorlugu vardir. ---- Zor meslek valla, 7/24 calis, bir de gel riglous'a laf anlat. Cekilmez cile dogrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 riglous said: Benim sadece yakindigim durum, doktorlarin "biz cok calisiyoruz, oyleyiz, boyleyiz" modunda takilmalari. Insaat iscisine sor o da aynisini der. Memura sor, o da aynisini der. Ben de diyorum ki, herkesin isi zor. Meslek grubuna spesifik bir sey degil bu. Yok değil öyle. Her mesleğin kendine göre zor kısmı falan bariz şekilde yok, yatılan meslekler var gayet zor mor olmayan. Ha biçok mesleğin zor yönleri olsa da burda tartışılan zaten mesleklerin zor yanları değil. Tıpta diğer mesleklere kıyasla kat kat her açıdan zorluk var eğitimi, Türkiye koşullarında icra ediliş şekli bile işçilikten beter. Sadece fiziksel açıdan bile baskın çıkar yani. Ha tabii ki bu yolu seçen adam isyan etmemeli bunlarla, ancak bu gerçekleri söylemeye ve başkalarına anlatmaya da hakkı var. Evet her mesleğin zor kısmı yok, "herkesin işi zor" falan değil ve tıp en zor olanlardan bir tanesi. O doktorlar "biz çok çalışıyoruz öyleyiz böyleyiz" diyolarsa o isyanlarının haklı bi sebebi vardır yani bilmeden yargılamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Heh iste doktorlarin kendilerini fazla aci ceker gostermeleri dedigim, karsi ciktigim tam olarak buydu. Yakinmanin hakli bi sebebi yok. Eger bu is, soylendigi kadar zor olsaydi, yapilmazdi. Su gune kadar dort farkli alanda calistim, hepsinde de ayri bir sorun vardi. Ya ben malim, bi halt beceremiyorum ya da birileri bilmeden konusuyo. Peki abi, herkes yatip uyuyor, bi doktorlar calisiyor koca dunyada. mustehakmis onlara. hatta diger memurlara calisma izni verilsin, sadece doktorlara verilmesin. mazosistler ya bunlar, aci ceke ceke bu isi yapiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 mesaisi biten doktor hastaneden cikip gitmiyo mu? 24 saat calismiyo ya bu adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Yok uyumuyolarmis. Calisma sartlari da cok zormus. Valla, uyumuyolarmis. Insanlar uzerlerine saldiriyomus. Vallahi, uyumuyolarmis. Surekli ayik ve zinde olmalari gerekiyomus. Vallahide billahide uyumuyolarmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 nedir bu doktorlarla alıp veremediğin çok merak ettim. Kendi yazdığın mesajları okumuyorsun sanırım tekrar yoksa bazı kısımların ne kadar mantıksız geldiğini sende anlardın. Bi vukuatın olmuş ama doktorlarla belli yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 riglous amerika'dan falan bahsediyorsun heralde, orada bile karsiligini almak icin baya beklemen gerekiyor, ama turkiye'de doktorluk gercekten eziyet ne egitiminin ne emeginin karsiligini aliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 karsiligini almak icin cok beklememen gerek pek fazla is yok zaten, cok yetenekli/zeki/akilli/cevik/ahlakli filan olman lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar