Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bozulan Anakart ve Öneri

Radiance

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarım önceleri bazen acılıyor bazen acılmıyordu. Ekranda Sinyal yok yazıyordu. Neyse zamanla kurcalarken felan düzeldi. Aradan zaman gecti normal calısıyorken bir gün hiç calışmamaya başladı bende bayagı bir kurcaladıktan sonra işin içinden cıkamadım ve tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm

kendisi bana anakartımın bozuk oldugunu ve değişmesi gerektigini söyledi anakartım ASUS P5GD1-VM cok eski bir anakart. Sıfırını piyasada bulamadım gitti gidiyorda bir kişi satıyor 85 TL.

Şimdi önümde 2 yol var

İlk aldıgımda bilgisayarcı sana 775 LGA işlemci veriyorum ilerde her anakarta olur yeni teknoloji demişti. Ram 1GB DDR400

1. Yol İşlemci şuanki anakartları desteklediği için yeni bir anakart alabilirim ve 2GB DDR2 ram alabilirim ( fiyat olarak digerine göre cok ucuz) anakartımı ve ramlarımı iyileştirmiş olurum ilerde param olursa işlemcide değiştiririm ve Elimdeki ramleride satabilirim.

2. Yol sıfırını bulabilirsem eski anakartımdan alabilirim. Eski sistemi aynen kullanırım 1 GB DDR400 ram vardı ama 1 2 ay içerisinde zaten yeni bilgisayar almayı düşünüyorum

İlk seçenek bana daha iyi geldi. ama tek korkum işlemcimin 775 LGA olup olmadıgından %100 emin degilim.

Farklı öneriniz varmı sizce hangisi daha mantıklı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi ortada tek bakilmasi gereken kriter islemci soketi degil.
Her ne kadar socket 775 gecerli bir socket de olsa sen ilk nesil p4 ler icin ddr ram kullanan islemcilere gore olan 775 lerden kullaniyorsun. 915 g chipseti uzerine 7 nesil intel chipset cikti maalesef.

Madem yeni bilgisayar almak istiyordun ztn, yapilacak en mantikli hareket butcen ve istegin dogrultusunda yeni bi makine toplaman olur.

senin fikirlere gelirsek, 1. yol icin islemcinin ne oldugunu bilmeden bisey soylemek imkansiz. Cogu donemin yeni nesil prescott p4 islemcisi yeni anakartlar tarafindan destekleniyor ama hepsi degil. tam model soylemen daha dogru olur ama ben alacagin performansa gore cok pahali bi yol olarak gordum.

2. yol ise bi yerde biraz degisimle mantikli.ikinci el ddr lga775 lere bakarsan alir bi tanesini makineyi calisir duruma getirir, sonra kendi makineni toplarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...