Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanli Tarihi / Dune


Arlooax

Öne çıkan mesajlar

Edebiyat ve tarihle ilgili yaziyorum, Scifi kanalda Children of Dune diye bir dizi basladi. Seyredeniniz oldumu acaba? ben inatla kitaplarini filan okumamistim ama bir kac arkadas anlatmisti.

Adam resmen Osmanli Tarihinden yola cikmis. Saray ici hatun entirikalari, hukumdarlarin lakabi bile Padisah :) Hatta konu itibariyle, seyrettigim yere kadar bunlar oyle colde yasayan organize olmayan insanlarken, film de butun dunyayi yoneten bir irk haline geliyorlar felan.

Bolum ile paralel ilgili, ama oldukca ilginc geldi bana. Seyretmeyen varsa , bulabilirse seyretsin.

Ozellikle saray ici entrikalari filan, resmen kendimi Osmanli Tarih dersinde zannettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitaplari oku demekten baska bisey diyemeyecegim..:)

duneda mevcut olan ailelerden atreidesin kokeni truva savasina dayanır..harkonnen de iskandinav kokenlidir. insanlar gelecekte turuncu (veya portakal) incili yazmaya karar verirler.
mentatlar ve bene geseritler hindistan cevresine oykunurler.
ve evreni ele gecirip mahvedenler de araplari (ya da musluman dunyayi diyelim) simgeleyen fremenlerdir. acik acik da arapca konusurlar filimde "el-gaib" "usul" gibi kelimelere rastlarsin kitqaplarda...dune politik bir romandir ve her irka daha dogrusu her belli basli kulture bir dokundurma vardir.ama osmanli tarihinden yola cikmak vesaire cok iddiali olur. zaten kitaptaki fremenler savruk, cobanlarini bekleyen koyun seklindedir.

dedigim gibi once bi kitabi okumani oneririm.

bir buçuk dost.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

atreideslerin nerden geldigi kesin olarak, yanilmiyorsam 3. kitap da, aciklaniyodu agamemnondan bahsedilerek. agamemnon atreus`un oglu olan yunan kahramani(atreides atreus oglu anlamina geliyor) ve asil onemi bir truva savasi kahramani olmasi degil.

olay su ki atreus zeus`un torunun cocugu eheh.
ve ozel olarak atreus soyunu secmesinin sebebi de atreus`un yunan mitindeki lanetli soy olmasi. zeus`un oglu tantalus dan basliyor lanet. tantalus tanrilari yemege cagirip onlara kendi oglunu yediriyor, sonra tantalus`un torunu atreus da ayni seyi bir takim olaylar sonucunda thyestes`e yapiyor, sonra atreusun oglu agamemnon truva savasindan donunce haince karisi ve karisinin sevgilisinin isbirligiyle olduruluyor vs. ozetle butun soy olarak lanetleniyor adamlar. leto atreides e kadar gelmis yani lanet :>
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

antediluvian da caine in kankasıdır di mi =)
belki de clone hatta ;)

Dune serisi beni de çok etkileyen bir seridir, hatta o bahsettiğin dizinin [eğer benim seyrettiğimse] iki ayrı versiyonu var, eskisini bile yıllar önce çok hoş çekmişler konuşmalar ve müzikleriyle

[Bu mesaj BlackRose tarafından 18 Mart 2003 17:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hah baktım siteye de bu benim dediğim iki ayrı Dune'dan yeni olanının yeni bölümleri =)

yani ben Dune'u seyrettim, bu da Children of Dune, karakterlerden tanıdım çünkü, Feyd, Rabban, Baron Vladimir Harkonnen [hasta olmuştum bu adamı çok iyi seçmişler tam baron olmuş :p], Leto, Chani falan benim izlediğim birinci filmde olan karakterler [oynayan kişiler açısından söylüyorum], ahatta Shaddam'ın kızı da uyuz ingiliz aksanıyla konuşuyo böle sinir etmişti beni ;)

aslında benim izlediğim de yine bu şekilde bölüm bölüm verilen bir diziymiş sonradan DVD'de toplayıp tek parça halinde de satmışlar =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...