Schwarzkopf Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 arkadaşlar kafama takılan bişey var alesle ilgili bu dönemki ales başvuru formunda sadece "lisansüstü egitim yapmak istiyorum" seçenegini işaretlemiştim, ama ben şimdi fikrimi degiştirdim ve akademik personel de olmak istiyorum. bi daha ki girişimde bunun için her iki seçenegi mi işaretlemem gerekicek? bu durumda yüksek lisans okurken araştırma görevlisi(asistan) olarak derslere girebilckmym? yani yüksek'i bitirmeden? henüz 3. sınıfım ve biçok konuda bilgi eksiklerim var, yardımcı olursanız çok sevinicem, bi de şimdilik 2,55 küsür ortalamam var, seneye yükselticm bazı dersleri, yani bu ortalamayla ne kadar şansım var,yoksa başvuranlar 3'ün üstünde mi olması gerekiyor? bi de lisans notu hangi puan aralıklarında veriliyo? bi de son olarak yüksek lisans yapmak istedigin üninin lisans bölümü ögrenim dili, mezun oldugun üniyle aynı mı olmak zorunda? (ege yada 9 eylül düşünüyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 iyiki açmıssın konuyu, bende hiçbişi bilmiyorum yüksek lisans hakkında. bende 3üm şu an, gerçi seneye de 3 olucam da. şimdi ben okulu bitirdim diyelim 3 civarlarında bir ortalamayla. sonra yurt içinde yüksek yapmak için ne yapmam lazım ales toefl gpa sadece bu 3 şeye mi bakıyorlar yüksek'e kabul edilmek için. Okul seçme gibi bi durumları oluyor mu ünivlerin? özel okudu diye almamazlık yapabilirler mi? veya 5 senede bitirince almamazlık gibi bir durum? Bir de referans ne kadar önemli? illa girmek istediğimiz ünivde daha önce hocalık yapmış birinden mi almamız lazım referansı? Kaç tane referans ile başvurmak lazım birde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 referans konusunun ucu acık,yuksek lisans icin ogrenci alımı ile ilgili akademisyen sana referans mektubu veren hocanın arkadası/tanıdıgı/hayranıysa sansın artıyor tabiki,onun dısında yurtdısı secenekleri de var tabi,bir arkadas denklersem ben yurtdısında yapmayı planlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 yurtdışı daha zor değil mi? bende isterim yurtdışıda onlar 3.5 ortalama 120 toefl puanı fln istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ulkeden ulkeye degisir,amerika da bir ton uni var hepsinin istedigi farklı avrupa da farklı ingiltere de daha da farklı,oncelikle sen hangi alanda yuksek yapmak istiyorsun onu bir kafanda netlestir ve o yuksek lisans programı acan universite aramaya basla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 2.5a kdr kabul eden yurtdışılar var. hatta bu fullbright burslarına bakın biraz onlarda da 2.8lere fln kadar düşüyor diye duymuştm itü de bi konferansa katılmştm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 yurtdısının zorlugu kabul olmak degil kabul olduktan sonra orada tutunabilmekte,cok iyi yabancı dil ve anlasabilecegin bir arkadasla gidildikten sonra yapılabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Yurt dışının istediği gpa okuldan okula değişir net bir şey yok o konuda araştırman lazım okul okul ama 120 toefl istemeyecekleri kesin çünkü sınav 120 puan üzerinden değerlendiriliyor :D genel olarak 90+ isteniyor, bazıları ise türkiye'de ingilizce okuduysan undergrad'ı toefl bile istemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 benim de tek sorunum ingilizce 1.5 sene icinde bunu cozmem gerek gitmem icin,yurtdısı egitim danısmanlıgı yapan sirketler var onlardan da yardım alabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Türkiye'de yüksek lisans yapmak istiyorsan ya da zorundaysan diyelim, %50 ales, %20 diploma, %15 mülakat, %15 dil ya da %50 ales, %25 diploma %25 mülakat şeklinde alıyor okullar. Tabii herşey mülakatta belli oluyor doğruyu söylemek gerekirse, tanıdığın hoca vs. varsa çok beter değilsen illaki girebiliyorsun bir yerlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 bu ales denilen sınav kolay bi sınav değilmiydi? full'e yakın çıkarmak lazım o zmn girebilmek için? dgs sınavı hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 abi kolay bi sınav da her okul öyle full e yakın istemiyo. bir de mat1, mat2 vs var misal. ona göre alıyolar. kolay derken de ezber yapan adam bişey yapamaz ales te. direkt mantık ve okuduğunu anlama üzerine. mat1 hele görsen gülersin. Anadolu lisesi vs sınavı bile buna bence 10 basar zorluk açısından. ama şunu da söyleyeyim süper bi sistem. bence öss kalksın ales gelsin. insanlar kitap okumaya fln yönelir bari mecburiyetten de olsa:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 yav arkadaşlar benim sorularımı da cvplicak biri yokmu ya, hiç mi yok yüksek lisans okuyan yada 4. sınıf, lisans mezunu falan?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Sorularının cevapları verilmiş aslında, ben daha önceki postumda da nasıl alım yaptıklarını yüzdelerle gösterdim. Şu işaretleme olayına gelirsek; en başta şunu belirteyim, 2.55 ortalamayı yükseltsen yükseltsen 3.00 olur, o ortalamayla da eğer hocalarla aran süper değilse çok düşük bir ihtimal akademisyen olmak. Doğrudan nota bakıyor devlet üniversitelerinde akademisyenlik işi. Tabii ALES puanı da lazım da, zaten herkes 80 civarında dolaşıyor. İşaretlerken de çok büyük bir önemi yok işaretleyip işaretlememiş olmanın, sonuç belgenle gidersen geçerli olacaktır başvurun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 bölümüm matematik, ki matematik bölümünde yıgılmalar 2,70- 2,80 de oluyo diye biliyorum, yani çok yüksek deil, 1/4 ü kadar bi puan getirdigini düşünürsek de 3 yada 3,5 ort yapmanın çok farkı olmadıgını düşünüyorum (düşünmek istiyorum) zaten kendi ünimde şansım daha fazla, alesten 90 üstü yapmam kesin şart. yani bu kadar ümitsiz olmak istemiyorum, umarım olur yaaa offffffff içim sıkıldı artık bu konuları düşünmekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Evet matematik bölümünde çok yüksek olmuyor ortalama. Zaten çokta etkisi yok %15 e bakar. 2.5 alt sınırı var çoğu üniversitede. Tabi yinede olabildiği kadar yüksek tut. 50 kpds istiyorlar genelde. Ales zaten belirleyici olan. 2.24 le matematik bitirdim ben. 4 yılda bitirecem diye düşük ortalama yapmasaydım keşke. 5 yıl olsaydı yüksek olsaydı sıkıntı çekmezdim. Şimdi tezsiz yaptım. Kpss girecez bakalım. Bir de ales 90 ı geçiyor zaten matematikçiler. Seneye gireceksin sanırım. Kasım da ales genelde daha kolay olur. Mutlaka 2 ales e de gir. Sınavdan önce geçmiş ales denemelerini süre tutarak çöz. Tezli matematiğe başvuran sayısı çok fazla olmaz. Bölüm bitirenler genelde tezsiz e yükleniyorlar. Şansın var. 4. sınıf birazda kolay olur. Son sınıf diye pek zorlamıyorlar. Baya yükseltebilirsin ortalamanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 çok sagol ya moralimi düzelttin baya : ) aslında ilk başta tezsiz düşünüyordum bende ama sonra kpss de fen fakül.lilere 2. öncelik tanındıgını ögrenince sogudum, zaten ögretmen maaşları ortada, akademisyen olmak çok daha zor olsa da daha mantıklı gelmeye başladı, çünkü 2. ögretim dersleri yaz okulu vs derken maaşları katlanıyo, okulumdaki asistan hocaların bile altında son model arabalar var, tmm paracı bi insan deilim ama emeginin karşılıgını almak istiyo insan :D hem mat bölümünün onca çilesini çektikten sonra lise ögrt olmak bilmyrm, şu aralar bi karar ver(eme)me dönemi yaşıyorum. bu sene ilkbahar alese girdim öylesine, 80 almışım, artık 4. sınıfta tekrar denicem, ortu 3,0 e çıkarıp ales ea dan da 80 alınca tübitak bursu şansımız da oluyomuş, bu çok güzel bişey, kafamı taşlara vurmak istiyorum, 2. sınıfta ortalamamı batırmasaydım şimdi bu kadar kafam agrımıcaktı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar