Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek Lisans Hakkında ????

Schwarzkopf

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar kafama takılan bişey var alesle ilgili
bu dönemki ales başvuru formunda sadece "lisansüstü egitim yapmak istiyorum" seçenegini işaretlemiştim, ama ben şimdi fikrimi degiştirdim ve akademik personel de olmak istiyorum.
bi daha ki girişimde bunun için her iki seçenegi mi işaretlemem gerekicek?
bu durumda yüksek lisans okurken araştırma görevlisi(asistan) olarak derslere girebilckmym? yani yüksek'i bitirmeden?
henüz 3. sınıfım ve biçok konuda bilgi eksiklerim var,
yardımcı olursanız çok sevinicem,
bi de şimdilik 2,55 küsür ortalamam var, seneye yükselticm bazı dersleri, yani bu ortalamayla ne kadar şansım var,yoksa başvuranlar 3'ün üstünde mi olması gerekiyor?
bi de lisans notu hangi puan aralıklarında veriliyo?
bi de son olarak yüksek lisans yapmak istedigin üninin lisans bölümü ögrenim dili, mezun oldugun üniyle aynı mı olmak zorunda?
(ege yada 9 eylül düşünüyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

iyiki açmıssın konuyu, bende hiçbişi bilmiyorum yüksek lisans hakkında.

bende 3üm şu an, gerçi seneye de 3 olucam da. şimdi ben okulu bitirdim diyelim 3 civarlarında bir ortalamayla. sonra yurt içinde yüksek yapmak için ne yapmam lazım

ales
toefl
gpa

sadece bu 3 şeye mi bakıyorlar yüksek'e kabul edilmek için. Okul seçme gibi bi durumları oluyor mu ünivlerin? özel okudu diye almamazlık yapabilirler mi? veya 5 senede bitirince almamazlık gibi bir durum?

Bir de referans ne kadar önemli? illa girmek istediğimiz ünivde daha önce hocalık yapmış birinden mi almamız lazım referansı? Kaç tane referans ile başvurmak lazım birde?
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt dışının istediği gpa okuldan okula değişir net bir şey yok o konuda araştırman lazım okul okul ama 120 toefl istemeyecekleri kesin çünkü sınav 120 puan üzerinden değerlendiriliyor :D genel olarak 90+ isteniyor, bazıları ise türkiye'de ingilizce okuduysan undergrad'ı toefl bile istemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de yüksek lisans yapmak istiyorsan ya da zorundaysan diyelim, %50 ales, %20 diploma, %15 mülakat, %15 dil ya da %50 ales, %25 diploma %25 mülakat şeklinde alıyor okullar. Tabii herşey mülakatta belli oluyor doğruyu söylemek gerekirse, tanıdığın hoca vs. varsa çok beter değilsen illaki girebiliyorsun bir yerlere.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kolay bi sınav da her okul öyle full e yakın istemiyo. bir de mat1, mat2 vs var misal. ona göre alıyolar. kolay derken de ezber yapan adam bişey yapamaz ales te. direkt mantık ve okuduğunu anlama üzerine. mat1 hele görsen gülersin. Anadolu lisesi vs sınavı bile buna bence 10 basar zorluk açısından. ama şunu da söyleyeyim süper bi sistem. bence öss kalksın ales gelsin. insanlar kitap okumaya fln yönelir bari mecburiyetten de olsa:P
Sosyal ağlarda paylaş

Sorularının cevapları verilmiş aslında, ben daha önceki postumda da nasıl alım yaptıklarını yüzdelerle gösterdim.

Şu işaretleme olayına gelirsek; en başta şunu belirteyim, 2.55 ortalamayı yükseltsen yükseltsen 3.00 olur, o ortalamayla da eğer hocalarla aran süper değilse çok düşük bir ihtimal akademisyen olmak. Doğrudan nota bakıyor devlet üniversitelerinde akademisyenlik işi. Tabii ALES puanı da lazım da, zaten herkes 80 civarında dolaşıyor. İşaretlerken de çok büyük bir önemi yok işaretleyip işaretlememiş olmanın, sonuç belgenle gidersen geçerli olacaktır başvurun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bölümüm matematik, ki matematik bölümünde yıgılmalar 2,70- 2,80 de oluyo diye biliyorum, yani çok yüksek deil, 1/4 ü kadar bi puan getirdigini düşünürsek de 3 yada 3,5 ort yapmanın çok farkı olmadıgını düşünüyorum (düşünmek istiyorum)
zaten kendi ünimde şansım daha fazla, alesten 90 üstü yapmam kesin şart. yani bu kadar ümitsiz olmak istemiyorum, umarım olur yaaa offffffff içim sıkıldı artık bu konuları düşünmekten
Sosyal ağlarda paylaş

Evet matematik bölümünde çok yüksek olmuyor ortalama. Zaten çokta etkisi yok %15 e bakar. 2.5 alt sınırı var çoğu üniversitede. Tabi yinede olabildiği kadar yüksek tut. 50 kpds istiyorlar genelde. Ales zaten belirleyici olan. 2.24 le matematik bitirdim ben. 4 yılda bitirecem diye düşük ortalama yapmasaydım keşke. 5 yıl olsaydı yüksek olsaydı sıkıntı çekmezdim. Şimdi tezsiz yaptım. Kpss girecez bakalım.

Bir de ales 90 ı geçiyor zaten matematikçiler. Seneye gireceksin sanırım. Kasım da ales genelde daha kolay olur. Mutlaka 2 ales e de gir. Sınavdan önce geçmiş ales denemelerini süre tutarak çöz.
Tezli matematiğe başvuran sayısı çok fazla olmaz. Bölüm bitirenler genelde tezsiz e yükleniyorlar. Şansın var. 4. sınıf birazda kolay olur. Son sınıf diye pek zorlamıyorlar. Baya yükseltebilirsin ortalamanı.
Sosyal ağlarda paylaş

çok sagol ya moralimi düzelttin baya : )
aslında ilk başta tezsiz düşünüyordum bende ama sonra kpss de fen fakül.lilere 2. öncelik tanındıgını ögrenince sogudum, zaten ögretmen maaşları ortada, akademisyen olmak çok daha zor olsa da daha mantıklı gelmeye başladı, çünkü 2. ögretim dersleri yaz okulu vs derken maaşları katlanıyo, okulumdaki asistan hocaların bile altında son model arabalar var, tmm paracı bi insan deilim ama emeginin karşılıgını almak istiyo insan :D hem mat bölümünün onca çilesini çektikten sonra lise ögrt olmak bilmyrm, şu aralar bi karar ver(eme)me dönemi yaşıyorum.
bu sene ilkbahar alese girdim öylesine, 80 almışım, artık 4. sınıfta tekrar denicem,
ortu 3,0 e çıkarıp ales ea dan da 80 alınca tübitak bursu şansımız da oluyomuş, bu çok güzel bişey, kafamı taşlara vurmak istiyorum, 2. sınıfta ortalamamı batırmasaydım şimdi bu kadar kafam agrımıcaktı :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...