pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Dün yemek sırasında dedemi takip ederken aklıma geldi bu soru. Şimdi genel kanı insanların yaşlandıkça duyma ve görme hassasiyetlerinin azaldığını söylüyor. Acaba aynı durum koku olayı için de doğru mudur? Yani yaşlandıkça koku alma zayıflar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 koku almak bi çeşit savunma duyusudur ömür boyu sağlıklı çalışır fekat yaşlandıkça algılama değişir diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 o nasıl bir açıklama öyle görmek savunma duyusu değil mi sdf hepsi sonuçta bir çeşit refleks (yani chemotaxis, phototaxis ve mechanotaxis). Sorunun cevabına gelirsek, Görmek ve duymak için kullanılan hücreler (yani foto reseptörler ve kulaktaki duyu hücreleri) içinde bulunduğu dokunun kök hücreleri tarafından yenilenmezler. Sadece fotoreseptörler aktif olarak içerlerinde bulunan fotoalgılayıcı proteinleri yenilerler ama kendileri ölünce yerine yenisi gelmez. Buna kıyasla koku alma hücreleri (olfactory nerves) öldükçe altında yatan kök hücreler tarafından yenilenir. Aradaki fark burdan meydana gelmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 tatla kokunun olduğu yer aynı değil mi beyinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 bilmem genel kültür çerçevesinde öyle bir şeyler duymuştum, yani tat reseptörlerinden ve koku reseptörlerinden gelen sinyallerin işlendiği beyin bölgelerinin kısmen kesiştiğini ama fizyoloji dersinden öyle bir şey hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 evet aynı yer. yemeği koklayıp tadını kestirebiliyoz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 bu yaptığın deneyleri hangi uluslararası makalede yayınlattın utku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 "koku salma" diye okudum ya :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Evet, yaşla birlikte reseptör sayısında ve duyarlılığında azalma nedeniyle koku duyusu zayıflar. Ayrıca Alzheimer gibi bazı hastalıkların başlangıç dönemlernde kaybedilen ilk duyulardan/özelliklerden, bu da yaşlılıkla ilişkili tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Olfactory reseptörleri çabuk yenilenir ama (aşağıdaki kaynak wikipedia ama The CELL kitabında da benzer bilgi mevcut) said: Individual olfactory receptor neurons are replaced approximately every 40 days by neural stem cells residing in the olfactory epithelium. The regeneration of olfactory receptor cells, as one of the only few instances of adult neurogenesis in the central nervous system, has raised considerable interest in dissecting the pathways for neural development and differentiation in adult organisms. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ardeth said: bu yaptığın deneyleri hangi uluslararası makalede yayınlattın utku sen beni sevmiyorsun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 yok lan çok seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ben de seni çok seviyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Yaşla rejenerasyon yeteneği de azalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 olabilir tabi onla ilgili bir bilgi mevcut değil kafamda ama makul bir öneri heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 insanlar yaşlandıkça iyice çocuk gibi olurlar. o yüzden tatlıları daha çok severler, kokusunu 100 metreden alırlar. bu da benim teorim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SiNKHoLe Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Eger bi insan tatlilarin kokusunu 100 metre öteden aliyorsa bu onun cocuk yada yasli oldugunun kanitimidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 buyur cevapla şimdi bunu utku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 hayır. bilimde teoriler her zaman geriye doğru da kanıtlanır diye bir şey yok. tüme varım, tümden gelim filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 utkunun avukatıyım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 sen cok yasa google Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ben hayvan gibi koku alıyorum.abartma anlamında değil ciddi hayvan dfg.yaşlandığımm da normal insna gibi olurm heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 HEPİMİZ UTKUYUZ ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar