Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba benim dişlerim ile ilgili sorunum dişlerimin beyazlığı.
Dişlerimi hergün sabah akşam fırçalıyorum yaklaşık 3-4 senedir ama hiç beyazlamıyor.Doktora gittiğimde sende "dişinin minesi sarı" dediler.Dişlerimi nasıl sağlıklı olarak beyazlatabilirim.Lütfen bana yardımcı olun..
Saygılar/Sevgiler..
Mesaj tarihi:
Yalnız değilsin dostum.Ben 17 yaşındayım,bu zamana kadar 1 kez bile diş problemim olmadı doktora gitmedim(çok şükür).Fakat dişlerim beyaz değil![signature][hline]İndim yarin bahçesine,
Parsellenmiş...
Mesaj tarihi:
benim de öyle valla. her gün fırcalıyorum ama sarı.. dişin yapısından diolar işte..[signature][hline]raz0r, 05 Mayıs 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
seni ömer abime tokatlattırırım!
Mesaj tarihi:
abi böyle çaresizmi kalacağız ben çok doktora gittim diş minen sarı diolar bi tane yöntemle beyazlatılıyo sağlıklı bir şekilde dur bulayım onu unuttum ..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
http://www.ailedental.com/beyazlatma.html
bakın buraya nasılken dişi nasıl olmuş ..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
DİŞ BEYAZLATMA

Yapılan araştırmalar sonrasında her yüz kişiden yedisinin dişlerinin renginden şikayetçi oldukları ortaya çıkmıştır. Dişleri sarartan etkenlerden uzak durmak dişlerimizin gerçek rengini korumamıza yardımcı olabilir ancak vücudun meydana getirdiği renk değişikliklerini gidermek için fırçalamak yada sigara, çay ve kahveden uzak durmak yeterli olmayabilir.

Yüzyıllar boyunca insanlar, dişlerinin daha beyaz olması için uğraşmışlar ve çeşitli yöntemler denemişlerdir. Bu yöntemlerin birçoğu başarısız ya da durumu daha da kötüye götüren denemelerden oluşsa da insanlar, daha beyaz dişler için hergün yeni bir yöntem denemekten vazgeçmemişlerdir. Günümüzde de estetik açıdan güzel görünmek önemlidir. Kadınlarla başlayan bu akım kendine özen gösteren erkeklerin de vazgeçemedikleri bir bakım olarak günümüzde yerini korumaktadır.

Diş beyazlatma tekniklerinde günümüzde 2 aşama uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi kimyasal madde ile evdede uygulama yapılabilen bir tekniktir ve bleeching olarak isimlendirilir. Diğer bir teknik ise yine kimyasallar yardımıyla beyaz ışın uygulamasının oluşturduğu office bleeching uygulamasıdır. Diş beyazlatma işlemi dişin kaynağından gelen renk değişikliğini ve sonradan oluşan lekeleri gidermek amacıyla yapılır.

Dişlerde istenmeyen lekeler birçok nedenle oluşabilir. En yaygın nedenler arasında sigara, alkol, çay, kahve, asitli boyalı içecekler gelir. Ayrıca travmalar, protez dişlerin uzun süre kullanılması, ve tetracycline türevi antibiyotiğin diş gelişimi döneminde kullanılmış olması dişlerdeki renk değişikliklerinin nedenleri arasında yeralır.

Beyazlatma işlemini neredeyse isteyen herkes uygulattırabilir. Ancak uzman hekimin uygulama yapılmadan önce genel bir ağız muayenesi yapması gerekir. Eğer dişleriniz sağlıklıysa ve diş mineleriniz güçlü ise bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.

DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Bleeching: Bleeching olarak adlandırılan kimyasal beyazlatma yöntemi, özellikle sigara, çay ve kahve kullanımı sonucu sararan dişlerin beyazlatılmasında oldukça etkili ve uygulanması kolay bir yöntemdir. Dişlerini beyazlatmaya karar veren kişilere, detaylı bir ağız muayenesinden sonra diş hekimleri tarafından diş yüzeyini kaplayacak özellikte bir kalıp hazırlanır. Bu kalıbın içerisine beyazlatıcı jel sıkılır ve 8 saat kadar hastanın ağzında kalması istenir. Bu kür bir hafta ile 10 gün arasında hekim tarafından uygun görülen süre boyunca uygulanır. Uygulama süresinin uzun olması nedeniyle hastaya uygulama aşamaları öğretilir ve evde gece uyurken yapabileceği anlatılır.

Office bleaching: Diş hekimleri tarafından muayenehanede uygulanan beyazlatma yöntemidir. Bir dişe veya bir kaç dişe uygulanabilir. Dişe sürülen beyazlatıcı maddenin üzerine beyazlatmayı hızlandırıcı ışın uygulanır. Bu yöntem genellikle diş beyazlatılması daha zor olan hastalara tavsiye edilir.

Beyazlatmada Karbamid peroksit ( % 10 - 20 ) adı verilen bir madde kullanılır.[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
Ben valla 1 - 2 gün içerisinde doktara gideceğim.En iyi hastahaneye ne kadarsa vereceğim yeter valla manken gibi çocuğum =) bi tek dişler ..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
Dişlerin mide bulandıracak kadar kötü değilse şunu söylüyorum eğer insanlar seni dişlerin için beğenicekse hiç beğenmesin daha iyi.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Ferrero, 18 Mayıs 2004 13:39 tarihinde demiş ki:
walla ben hiç fırçalamıom hem kokmuo hemde bembeyas :D

Allahım ya işte haksızlık bu ..
Çok şanslısın kıymetini bil![signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 18 Mayıs 2004 13:40 tarihinde demiş ki:
Dişlerin mide bulandıracak kadar kötü değilse şunu söylüyorum eğer insanlar seni dişlerin için beğenicekse hiç beğenmesin daha iyi.

ya o kadar kötü değil dişlerimin şeklide bir harika tüm gittiğim doktorlar dişlerinin şekli çok güzel dedi ama diş minen sarı dedi beyazlatırsam çok iyi olacak ..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
Hiç bir diş bembeyaz değildir, ne kadar fırçalarsan fırçala beyazlamaz

P.S: Smoker's veya beyazlatma tozu alırım beyazlatırım diyorsan da, bu işlem diş minenin incelmesine yol açar[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Goering, 18 Mayıs 2004 13:43 tarihinde demiş ki:
Hiç bir diş bembeyaz değildir, ne kadar fırçalarsan fırçala beyazlamaz

P.S: Smoker's veya beyazlatma tozu alırım beyazlatırım diyorsan da, bu işlem diş minenin incelmesine yol açar

valla ne diyeyim çok haklısın bilgin varmı bu diş beyazlatma konusu hakkında sağlıklı bir şekilde ?[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
said:
Silthanas, 18 Mayıs 2004 13:44 tarihinde demiş ki:
yalniz di$zaten i oyle reklamlarda oldugu gibi, bembeyaz olmaz. Cunku di$beyaz degildir, kemik rengidir =)

Doktor dogru demi$, di$in minesi sariysa yapacagin bir$ey yok, war aslinda ama tavsiye etmiyolar..

Doktorlarda bir nevi cila yapan urunler mevcut, eger di$in cok sari degilse yaptirmanin bir anlami yok, ama illallah ettim yaptiracam diyosan, gidip di$beyazlatma i$lemi, istiyorum diyeceksin..

karbonat, di$pastasi turevlerinden illaki kullanmi$sindir..Pek bir faydasi olmaz sari mineli di$te diye du$unuyorum..

peki o işlem dişlerimin sağlığı açısından zararlımı ?[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
Diş cilası var dişçiler uygular diş'in üstüne doğal boya gibi bir şey, çok beyazlatmaz ama..

Bir de Erman Toroğlunun yaptırdığı işlem var, maymun gibi olursun onla bembeyaz olur dişlerin; komik durur yani..[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Ya her şekilde cilalama tarzı birşey yapıyosan dişin zarar görür ama benim bildiğim o cilalama sonradan sararan dişlerde falan üstteki sararmış tabakayı törpülemek bir nevi. Senin kemiklerinde sarı olabilir buarada :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Goering, 18 Mayıs 2004 13:47 tarihinde demiş ki:
Diş cilası var dişçiler uygular diş'in üstüne doğal boya gibi bir şey, çok beyazlatmaz ama..

Bir de Erman Toroğlunun yaptırdığı işlem var, maymun gibi olursun onla bembeyaz olur dişlerin; komik durur yani..

ya ben ztn aşırı beyaz istemiyorum normal beyaz sarı olmamasını istiyorum..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
said:
Goering, 18 Mayıs 2004 13:51 tarihinde demiş ki:
Ya da porselen kaplama yaparlar dişin üstüne, ama dişlerinin şekli düzgünse gerek yok tabii...

ya dişlerim çok guzel şekli bir tek sarı ..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:

Her şekilde ek parça takmaları gerekiyor, ciddi bir beyazlatma için; belli olmuyor ama. (jel sürüyorlar katı onu tutması için, tabii belli olmuyor sen de hissetmiyorsun)

[signature][hline]

Mesaj tarihi:
Benim dişerimin rengi normal bejden biraz daha beyaza yakın ama dizilişleri çok komik. Dişler normal başlayıp aşağı indikçe baya bir inceliyo ve aralarındada yarım santim falan boşluk var ilkel bir çene yapısına sahip olduğum için :Pp 20 yaş dişleride rahat rahat hiç sorun yaratmadan çıktı :)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Goering, 18 Mayıs 2004 13:54 tarihinde demiş ki:
Her şekilde ek parça takmaları gerekiyor, ciddi bir beyazlatma için; belli olmuyor ama. (jel sürüyorlar katı onu tutması için, tabii belli olmuyor sen de hissetmiyorsun)

abi burdaki dişlerden bin kat daha düzgün benimki aşırı güzel bir tek sarı o jel zararlımı ben annemin arkadası var diş doktoru ona gitmiştim oda bir jel dedi ama 20 21 lı yaşlarda dişlerin dökülür dedi ?[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
Mesaj tarihi:
abi ben aşırı beyaz ıstemıyorum sadece sarı ıstemıyorum bununda saglıklı bır yontemını arıyorum..[signature][hline]Gündüz güneş için
Gece ay için
Gül bahçe için
Sen benim için
  • Yeni Oluştur...