Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATI Sata Type

tiybek

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, benim hdd sata2 ama bios da ATI Sata type olarak Native Ide secenegi secili ve orayi RAID secenegine getirdigimde ise windowsu acmiyor disket takmami istiyor... Sorum su ki bu secenegi raid yapip sata raid driver yukleyip windows kursam hdd performansi daha mi iyi oluyor. Su anda orasi native ide seceneginde, Raid yapinca performansta deisme olur mu bunu merak etmistim. Simdiden cevaplariniz icin tesekkruler :P
Sosyal ağlarda paylaş

RAID 2 HDD ile yapılan bir şey, tek açmak gibi bir olay söz konusu bile değil yani :p

Tercihen birebir aynı olan iki harddiski bağladıktan sonra RAID kurarak yedekleme tipi ya da hız tipi ayarlayabiliyordun en son. Birinde tek harddisk kadar boyut verip, ikisine birebir aynı verileri yazarak data güvenliğini sağlıyor, birinde de ikisini birleştirip verilerin yarısını ona yarısını diğerine yazıp hız arttırıyor ama bu şekilde de harddisklerin biri bile patlasa bütün verilerin uçuyor.

Ben hiç yapmadım da araştırdığımda böyleydi yani, zamanla değiştiyse bilemem. Server değilim bu kadar yedekli çalışayım, hız olayının da riski yüksek gelmişti. Caviar Black ya da Raptor almak daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...