Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölüm dışı yüksek lisans

sir

Öne çıkan mesajlar

şimdi sayın arkadaşlar

fizik bölümü mezunu olmak üzereyim, ramak kaldı(!) ancak bir üniverstenin sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans yapmak istiyorum (örneğin psikoloji, felsefe, sosyoloji, kültürel araştırmalar, sinema-tv vb.), çünkü muhtemelen o alanda bir mesleğe yönelicem. aranızda bunu (yani bölüm dışı master) yapan, yapmak isteyen, merak edip araştıran var mıdır, bilgilerinizi paylaşırsanız bahtiyar olurum =)
Sosyal ağlarda paylaş

(örneğin psikoloji, felsefe, sosyoloji, kültürel araştırmalar, sinema-tv vb.) değil ama klasik işletme masterı çok rahat yapabilirsin. genel, yönetim, finans, pazarlama vs istediğin alanda da uzmanlaşırsın

ha o dediklerini de yapabilirsin muhtemelen ama detayını çok bilmiyorum. en sağlıklısı bazı üniversitelerin o bölümlerini incele web sitesinden. sonra ara sekreterlerini sor işte sizin bölüme farklı bölümlerden kaç kişi geliyor? sizce nasıldır vs. diye. hepsi o tarz istatistikleri tutuyor çünkü. alakasız bölümden şu kadar kişi gelio şu yaş aralığında vs.
Sosyal ağlarda paylaş

evet onları araştırıyorum bi yandan, ama işletme vesaire istemiyorum. bilimsel hazırlığı da her bölüm sunuyo mu sunmuyo mu bilmiyorum.

neyse tek tek üniverstelerin sosyal bilimler enstitülerine mail atıcam zaten sanırım yeri geldikçe =)
Sosyal ağlarda paylaş

kendi bölümümde master yaptıtkan sonra, başka bir bölüme doktoraya başvurdum, ve hatta bugün kabul aldım ! ehi ! cok heyecanlıyım sahsen bizzat kendim.

bilimsel hazırlık aslında 1 yıl sanırım. ötesine geçmek yok, çünkü master'ı 3 yılda bitirmen gerekiyor.

fakat şöyle birşey var; alacağın master dersleri eğer lisans derslerini istemiyorsa önkoşul olarak, e gerek de kalmıyor bu bilimsel hazırlığıa.
Sosyal ağlarda paylaş

bilimsel hazırlık bir çok bölümde gerek bile değil. hatta özel masterlar var. bu istediğin alanları tamamen bölüm dışından gelen kişilere sunuyorlar. daha basit ve yüzeysel şekilde geçip undergraddaki bilgileri aktarıyorlar yani onlar da mantıklı olabilir. boğaziçi ve itüde bu tarz programlar vardı. ha ama bu tarz programlar paralı olabilir emin değilim ona da bakmak lazım. bir çok devlet üniversitesi artık bu tarz spesifik master işini para kaynağı olarak görüyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...