Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HP dv6390ea - 10 dakikada biten şarj

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık iki sene önce HP dv6390ea model bi laptop almıştım, aldığımdan beri çabuk biten şarjdan şikayetçiyimdir. Açarım laptopu, yüksek performans modunda yarım saat falan anca gider.
Fakat bu son zamanlarda iyice sapıttı. Geçen gün okulda sunum yapacaktık grup olarak, sunum dosyalarını başka bilgisayara atalım dedik, laptopu açtıktan 3 dakika sonra %56'ya inmişti şarj. Aynı şekilde az önce laptopun fişini çekip 3 sayfalık döküman bastırdım, toplamda 5 dakika sürdü, %44'e indi alet. Hatta ve hatta, odamdan oturma odasına taşıyorum makineyi bazen, 25 saniye içinde %96'lara iniyo şarj.
Bi süre önce makineyi şarja taktığımda %100'e kadar şarj edemiyodu, bazen %60, bazen %80, bazen de %94'te falan takılıyodu. O zamanlar batarya HP'nin testini uygulamıştım, bataryayı değiştir demişti. Şimdi o olay geçti, bu başladı.
Batarya ve adaptör birbirlerini bozuyo sanırım. Çünkü alet prize takılıyken adaptöre kulağımı yaklaştırırsam cızır cızır sesler duyuyorum içinden gelen.
Sormak istediğim şu, Bimeks'ten benim laptopa uygun bi batarya baktım ama bulamadım. HP'nin sitesinden baktığımda da 6 hücrenin üstünde kapasiteye sahip bi batarya bulamadım uyumlu. Yok mudur 9 hücreli dv6390 uyumlu adam gibi bi batarya? Varsa nerden bulunur, özellikle Anadolu yakasında batarya temin edebileceğim güvenilir bi yer var mıdır? Bi de gitmişken adaptör de alabileyim :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...