Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 seri dediğin bildiğin toplam mı? hesaplaması derken numerik mi analitik mi? analitik soruyorsun herhalde zira numerik kolay. tabi belli bir aralıkta kontrol edebilirsin
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 yakınsak bir serinin toplamını bulma gerekiomus bi arkadaş istedi de ona sordum
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 komutları gerekiormus onun
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 yakınsak olduğundan eminsen kolay abi canın verdiği komut ya da herhangi bir dilde seri sallıyorum 1/n^2 olsun (evet yakınsak sdf) sum=0 for (n=0;n<1000;n++) sum = sum + 1/n^2 mantığı ile yapabilirsin. çok uzağa gitmen gerekmez ya da istiyorsan bir epsilon değeri belirlersin, n. terimle bir önceki terimin farkı epsilonun altına düşünce toplamayı bırakacak bir while loop yazarsın o daha güzel
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 tolerans denir ona epsilon denmez adsf
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 eagle_dnz said: bi arkadaş istedi de ona sordum bırak numarayı ibo
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 ahaha yok lan vallaha benim işim olmaz matlabla falan hukukla benim işim
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 sağol yardımlar için zaten bu şekilde yapıp sonuca varamıyormus bakalım
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 yakinsak ne be? yakinsak burda inelim.
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 eagle_dnz said: zaten bu şekilde yapıp sonuca varamıyormus bakalım yazık ya.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 eagle_dnz said: sağol yardımlar için zaten bu şekilde yapıp sonuca varamıyormus bakalım seri ne? belki yavaş yakınsıyordur, ya da yakınsamıyordur (yakınsamıyorsa belli eder gerçi). eğer tüm terimleri pozitif ise, terimlerinin 1/n'den büyük olup olmadığına bakın her n için. eğer büyükse yakınsamıyordur zaten. ya da alternatif olarak 1/n^2den küçük olup olmadığına bakın küçükse de yakınsaması lazım.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 aquila said: yakinsak ne be? yakinsak burda inelim. Konvercınt (convergent)
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Ardeth said: eagle_dnz said: sağol yardımlar için zaten bu şekilde yapıp sonuca varamıyormus bakalım seri ne? belki yavaş yakınsıyordur, ya da yakınsamıyordur (yakınsamıyorsa belli eder gerçi). eğer tüm terimleri pozitif ise, terimlerinin 1/n'den büyük olup olmadığına bakın her n için. eğer büyükse yakınsamıyordur zaten. ya da alternatif olarak 1/n^2den küçük olup olmadığına bakın küçükse de yakınsaması lazım. yattı arkadaş o yüzden bilemicem valla sağol ama artık halleder okulda yarın
Razu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 eagle_dnz said: Ardeth said: eagle_dnz said: sağol yardımlar için zaten bu şekilde yapıp sonuca varamıyormus bakalım seri ne? belki yavaş yakınsıyordur, ya da yakınsamıyordur (yakınsamıyorsa belli eder gerçi). eğer tüm terimleri pozitif ise, terimlerinin 1/n'den büyük olup olmadığına bakın her n için. eğer büyükse yakınsamıyordur zaten. ya da alternatif olarak 1/n^2den küçük olup olmadığına bakın küçükse de yakınsaması lazım. yattı arkadaş o yüzden bilemicem valla sağol ama artık halleder okulda yarın RES VAR MI AGALAR????????
Hergonan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 ginaly said: eagle_dnz said: bi arkadaş istedi de ona sordum bırak numarayı ibo ahahahahahaha
Öne çıkan mesajlar