Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Selamlar javascript'de takıldığım bir nokta var. Örnek vererek açıklicam; Mesela php'de function hebele($deger=0) { echo 'yaz'; } diyerek $deger değişkenine default bi değer verebiliyoruz. Bunu javascript'de denediğimde yemedi. function getir(sayfa,div='#getir') yaptıgım zaman olmuyor =) Bu javascriptde default bi değer verebiliyor muyuz ? edik / müm : başlıkta ufak bir typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 http://en.allexperts.com/q/Javascript-1520/Default-parameter-value-function.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Öncelikle cevabın için tşk ederim mum. Ama çalıştıramadım bi türlü =) function getir(sayfa,div) { if ( div == NULL ) { var div = '#getir'; } } edit: Çalışıyormuş ama tam istediğim gibi değil. PHP'de mesela 2 değer varsayılan olarak değer atadığımızda function fonk($deger=0,$deger=1) { echo 'yaz'; } bunu fonk(); olarak kullanabiliyoruz. Benimde böyle kullanmam lazım, bu şekilde oldugunda 40-50 sayfayı değiştirmem gerekicek. getir('sayfa.php',''); yapmam gerekli ama yukarda belirttiğim sebepten ötürü yapamıyorum. edit2: Sorunun çözümünü aşağıda verdim. if (typeof div == "undefined") { div = "#getir"; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 o mesajın ikinci bölümü daha ilginç gelmişti bana. said: Also, each function has an arguments collection that contains any arguments (parameters) passed to it. This can be useful for a function that does different things based upon the number of arguments passed to it. For example, imagine a fourSidedShape function. If you pass it one parameter, it makes all sides that length. If you pass it two parameters, it makes the top and bottom the first length, and the right and left the second length. So on and so forth. Here's how you could do that: function fourSidedShape(){ if (arguments.length == 1){ topSideLength = arguments[0]; botSideLength = arguments[0]; rightSideLength = arguments[0]; leftSideLength = arguments[0]; } else if (arguments.lenth == 2){ topSideLength = arguments[0]; botSideLength = arguments[0]; rightSideLength = arguments[1]; leftSideLength = arguments[1]; } //etc. } buradaki gibi yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Ben onu anlamadım bile =) Anlamadığım için bi göz gezdirdim direk vazgeçtim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 orda diyor ki, her fonksiyonda arguments diye bir list/array olur, onu kullanabilirsin. misal getir() diye parametresiz bir fonksiyon tanimladin, ona getir("ali", "veli") diye ulasabilirsin, fonksiyonda ise arguments[0] "ali" ye, arguments[1] ise "veli" ye esit olur diyor. ben daha once boyle bir ozelligini kullanmadim javascriptin, simdi de denemeye usendim =) o adamin yalancisiyim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 pluton, senin dediğin gibi bir şey yapamazsın javascript'te.. neden yapmak istediğini de anlamadım(?) yani zaten fonksiyonu çağırdığında tanımlanan bir değeri, neden parametrik yapasın ki? müm'ün dediği doğru (ama konuyla ilgisiniz çözemedim). genelde constructor için kullanılır.. misal bir fonksiyonu hem tek parametre, hem de 2 parametre ile çağırabilmek için "arguments" dizisinde dönerek kontrol edilir falan fişmekan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Ractamainus said: pluton, senin dediğin gibi bir şey yapamazsın javascript'te.. neden yapmak istediğini de anlamadım(?) yani zaten fonksiyonu çağırdığında tanımlanan bir değeri, neden parametrik yapasın ki? müm'ün dediği doğru (ama konuyla ilgisiniz çözemedim). genelde constructor için kullanılır.. misal bir fonksiyonu hem tek parametre, hem de 2 parametre ile çağırabilmek için "arguments" dizisinde dönerek kontrol edilir falan fişmekan.. Ya aslında şunun için kullanmak istiyorum. Nitekim çözdüm ama yinede tartışma olsun bilmeyenler arasın bulsun öğrensin diye yazıyorum =) Şimdi ben sistemde envayi çeşit yerde bu fonksiyonu kullandım. getir('sayfa.php'); gibi türevleriyle. Bana başka bi yerde bu fonksiyon lazım oldu ama belirttiğim yer farklı olmalıydı. 2 parametre belirtip hepsini tek tek değiştirmek yerine böyle birşey düşündüm nitekim yukardada yaptım zaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar