Nosfe Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Bilgisayarımda onboard ekran kartı var, işin doğrusu şimdiye kadar onboard dışında ekran kartı kullanmadım. Artık bi ekran kartı almaya karar verdim ama nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum. Mesela anakart modeli vs. göre uyumsuzluk çıkarır mı? Bir de şöyle performans/fiyat oranı yüksek bir kart tavsiye ederseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Anakart etkiliyo agp veya pci'dan biridir.Anlamam pek ama agpdir tahminimce benimki de agp ben 512 mb ati x1650 pro aldım mutluyum şimdilik :D Ama dedğim gibi anlamam ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Peki anakart pci mı agp mi nerden anlıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 oncelikle butce ve genel olarak kartin kullanim amacini yaz istersen, buna gore daha isabetli oneri gelir. anakart ve islemcini soylemeden de bilgisayarin hakkinda genel bi fikir vermesi acisindan iyi olur. en basit tool olarak "cpuz" indir, ilk tabdan islemcini, mainboard tabindanda anakart modelini yazman yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Dartanian said: Anakart etkiliyo agp veya pci'dan biridir.Anlamam pek ama agpdir tahminimce benimki de agp ben 512 mb ati x1650 pro aldım mutluyum şimdilik :D Ama dedğim gibi anlamam ben pci express demek istedin sanirim. bildigim kadariyla pci lar ses karti modem vs. icin. merak ediyordum buna da aciklik getirirseniz iyi olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Batuhan_BJK said: Dartanian said: Anakart etkiliyo agp veya pci'dan biridir.Anlamam pek ama agpdir tahminimce benimki de agp ben 512 mb ati x1650 pro aldım mutluyum şimdilik :D Ama dedğim gibi anlamam ben pci express demek istedin sanirim. bildigim kadariyla pci lar ses karti modem vs. icin. merak ediyordum buna da aciklik getirirseniz iyi olur :) Abi valla çok anlamıyorum zaten adama dedim ekran kartı ver adamda agp mi pci mı dedi gittim eve cpuz yükledim agp olduğunu öğrendim tekrar gittim bu yani maceram :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 İlk önce anakartın marka ve serisi bir yerlerde yazıyormu onu bir edinip, google vs ile agp mi pci-e mi onu öğrenmen gerekiyor. Analiz programı kurup da bakmak mumkun ama en kısası marka/seriden gitmek. AGP ise fazla seçenek mevcut değil, pci-e ise deniz derya modunda seçeneklerin. Bu noktada bütçen önemli, bütçeni de yazarsan öneriler gelmeye başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Anakart modeli Dell OptiPlex GX620. Googledan araştırdım ama tam emin olamadım. Everest diye bi programla bakınca şöyle çıkıyor. Galiba pci-express. Butçeme gelirsek, ekran kartına mümkün olduğu kadar az para ayırmak istiyorum. Çünkü alma sebebim çok oyun oynama değil, kırk yılda bir oyun beğeniyorum onu da bilgisayar kaldırmıyor. Gerçi Startcraft 2 Diablo 3 falan da geliyor, 100 liraya kadar çıkabilirim diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Anakartin 3 nesil onceki intel mainstream chipseti 945 chipseti, pciex kullaniyor. 90 lira civarindaki her kart isini gorur kullanim amacina gore ama bu fiyattaki en iyi parca sanirim ati hd3650 dir 50-55$ civarinda bulunabilecek. biraz daha yavas bi alternatif olarak 9400gt soylenebilir ama yavas olmasinin ustune sanirim biraz daha pahalidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Yardım edenlere teşekkürler, bugün gittim bi ekran kartı aldım. Taktım çalıştırdım bir sorun yok ama onboard ekran kartını biostan falan iptal etmem gerekir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 ne aldığını söyleseydin :), bide pci olup pic express olmayan ekran kartlarıda var, yukarda yok diyen arkadaşa hitaben yazıyım. benim pentium 75 pcde 2mb pci s3 trio vardı mesela hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar