Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bükreş ve Budapeşte harçlık

Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar 1.5 ay maltaya yaz okuluna gidicem kısmetse yazın,ordan dönüşte direk Budapeşteye uçucam. hesaplarıım yaptım,internetten otellere göre (ki orda daha ucuz bulurum diye düşünüyorum ) 4 gece budapeşte,ardından trenle bükreş 4 gecede orası,ordan trenle İstanbul'a dönücem.

İnternetten otelleri ve tren fiyatlarını araştırdım,buldum hepsini düşünce bütçemden bi 200 Euro gibi bi para kaldı bana. 8 gece 9 gün için 200 Euro buralarda yeter mi ? gezip görmüşleriniz vardır,tecrübelerine dayanarak soruyorum.

temel yemek-içmek,gece dışarı çıktığımdada 1-2 bira içerim içmem.bu paranın bir kısmını macar forint'ine yada rumen leyi'ne çevirebilirim,gerekirse.

neticesinde özetle 200 Euro,bugünün kuruyla 430 YTL parayla bu kadar sürede geçinilebilir mi ? yaşayanlar,görenler paylaşırsa sevinirim.

ilginize teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
140 euro, 9 gün.
bu da asagı yukarı günlük 15-16 euroya tekabul ediyor.
simdi Budapeste'yi bilmiyorum fakat, Prag icin o para yetmez.

Sanırım yemek de dahil degil o paraya. Malesef senin bütün paran yemege gidicek gibi gözüküyo. 1-2 bira içsen günlük sadece 5 euro o tutar. (Eger bu iki birayı gece çıkıp bir barda içersen daha çok tutar tabi) Sana kalıyor 10 euro. 2 ögün yesen sadece. Ya hic bir aktiviteye dahil olmayacaksın, gece erkenden otele dönüp yatıcaksın, yada yemekten kısıcaksın. Ton balıgı ekmek olayına girersen günlük yemek masrafını 4euro'ya kadar cekersin. Ama tabi 9 gün de ton balıgı yenmez.

Özetle 140 euro'ya 9 gün yasanır mı? Yaşanır, ölmezsin. Ama zevk de almazsın pek.
Sosyal ağlarda paylaş

para kismini Bathory güzel anlatmis da, vize konusunda bana baya zorluk cikarmislardi macaristanda.

ben de trenle seyahat ediyordum ve ab vatandasi olmayanlara 2. sinif vatandas muamelesini birak direkt terörist muamelesi cekiyorlar. pasaport kontrolünde türk oldugun icin baya bi bekletiyorlar. diyecegim sudur ki, muhtemelen tren degistirceksin orada bi kac tane. trenlerin arasi cok kisa olmasin dikkat et. cünkü ben o pasaport kontrolünün essek kadar uzun sürmesinden sonra treni kaciriyordum az kalsin. ve o, o günkü son trendi. epic fail olmaya saniyeler kalmisti =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...