Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 2 haftadır flip-flopları işliyoruz bende bayağa anladıma ama geçen haftaki dersi kaçırdım, o derste hoca sınıfta flip-floplarla kola makinesi örneğini yapmış.5 lira atınca 1 veriyor,3 tane 1 arka arkaya verince kola veriyor şeklinde.Eğer biri biliyorsa anlatabilirmi tam olarak nasıl olduğu çünkü şimdiye kadar hep clock bazlı yapmıştık bu sanırım farklı bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 counter orneklerini arastir internette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 kola makinası neymiş ya öle, trafik lambası falan olsa anlarım da.. saydıran atılan paraların çeşidi ve miktarı mı? en mantıklısı derse girenlere sor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 trafik lambasını anlatabilirmisin?Derse girenlere sordumda hiçbiri adam gibi anlatamadı bende anlamadım.Biri birazcık anlatsa zaten konuyu bildiğim için anlıcam. not:birde counter örnekleri dedğiniz 0,1,2,0 diye sayan tarzda bişiyse ben onları biliyorum ama sanki üstte söylediğim şey o şekilde yapılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Hocanin verdigi spesifik ornegi bilemeyecegim. Amma velakin input 0 1 5 olabilir. 0'sa zaten sistem duruyor. 1 ise increment ediyor. 5 ise 1'lik donduruyor. Counter 3'e ulasirsa yapilmasi gereken is yapilip tekrar 0'laniyor sistem. 5'se yine sifirlaniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 kola olmuş 1.5 tl 3 tane 50 kuruş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 riglous said: Hocanin verdigi spesifik ornegi bilemeyecegim. Amma velakin input 0 1 5 olabilir. 0'sa zaten sistem duruyor. 1 ise increment ediyor. 5 ise 1'lik donduruyor. Counter 3'e ulasirsa yapilmasi gereken is yapilip tekrar 0'laniyor sistem. 5'se yine sifirlaniyor. usta onu bende anlıyorum bunun logic diagramı felan nasıl olabilir şeklinde sormuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Ilk basa case switch koyuyosun (Case switch'i counter'lardan once gormussunuzdur zaten...); 00 -> 0 diyelim, herhangi bir sey olmuyor. 01 -> 1 diyelim, counter kismina gidiyor (bunu biliyormussun zaten) http://en.wikipedia.org/wiki/File:4-bit-jk-flip-flop_V1.1.svg bunun 2 bitli olanini dusun. 3'e ulastiginda *kola dusur* diyip sifirliyosun counter'i. 10 -> 5 diyelim, *1lik dusur* diyosun Bu **'lar arasindaki kisimlari adam anlatmamistir tabii ki, bunu soruyosan. Ya da paralarin farkini falan nasil anladigini anlatmamistir. Baska neyi sordugunu anlamadim ben... oturup cizmemi istiyosan hakkaten ugrasilmaz onlarla. cizilmis case switch ara google'da. 2bit'lik counter ara. Sonra oturup birlestiriver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 tamam kendi başıma çözdüm biz biraz farklı işlemişiz konuları ondan internetten veya senin dediğinden yapamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Merak ettim anlatsana biraz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 excition table diye birşey var.Şimdi diyelim trafik lambası var,3 araba geldiğinde yeşil ışık yanıcak.L=1,C(araba)=0 başlangıc durumu L ve L(t) durum değişkenleri C input oluyor.excition table'dan yararlanarak buluyorsun işte.Bayağa basitmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 karnaugh map değil mi o ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 k-maps JK flip floplarının table değerlerini bulduktan sonra fonksiyonlarını bulmana yarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 State machine -> state transition table gibi bişey kullanıyorsunuz sanırım, gerçi sadece ismi değişik ama aynı şey de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar