Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CSE Logic Flip-Flop Sorusu

Sawer

Öne çıkan mesajlar

2 haftadır flip-flopları işliyoruz bende bayağa anladıma ama geçen haftaki dersi kaçırdım, o derste hoca sınıfta flip-floplarla kola makinesi örneğini yapmış.5 lira atınca 1 veriyor,3 tane 1 arka arkaya verince kola veriyor şeklinde.Eğer biri biliyorsa anlatabilirmi tam olarak nasıl olduğu çünkü şimdiye kadar hep clock bazlı yapmıştık bu sanırım farklı bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

trafik lambasını anlatabilirmisin?Derse girenlere sordumda hiçbiri adam gibi anlatamadı bende anlamadım.Biri birazcık anlatsa zaten konuyu bildiğim için anlıcam.

not:birde counter örnekleri dedğiniz 0,1,2,0 diye sayan tarzda bişiyse ben onları biliyorum ama sanki üstte söylediğim şey o şekilde yapılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Hocanin verdigi spesifik ornegi bilemeyecegim. Amma velakin input 0 1 5 olabilir.
0'sa zaten sistem duruyor.
1 ise increment ediyor.
5 ise 1'lik donduruyor.

Counter 3'e ulasirsa yapilmasi gereken is yapilip tekrar 0'laniyor sistem.
5'se yine sifirlaniyor.

usta onu bende anlıyorum bunun logic diagramı felan nasıl olabilir şeklinde sormuştum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk basa case switch koyuyosun (Case switch'i counter'lardan once gormussunuzdur zaten...);
00 -> 0 diyelim, herhangi bir sey olmuyor.
01 -> 1 diyelim, counter kismina gidiyor (bunu biliyormussun zaten) http://en.wikipedia.org/wiki/File:4-bit-jk-flip-flop_V1.1.svg bunun 2 bitli olanini dusun. 3'e ulastiginda *kola dusur* diyip sifirliyosun counter'i.
10 -> 5 diyelim, *1lik dusur* diyosun

Bu **'lar arasindaki kisimlari adam anlatmamistir tabii ki, bunu soruyosan. Ya da paralarin farkini falan nasil anladigini anlatmamistir.

Baska neyi sordugunu anlamadim ben...

oturup cizmemi istiyosan hakkaten ugrasilmaz onlarla. cizilmis case switch ara google'da. 2bit'lik counter ara. Sonra oturup birlestiriver.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...