Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CIV4: BTS Modpack - Rise of Mankind


Sereglin

Öne çıkan mesajlar

Civilization 4 oyuncularina yonelik bir onerim olacak. Beyond the Sword'dan sonra tekrar gelistirilen bu mod oyuna cidden, baya baya bir farklilik katiyor.

Tabi ki bunu ozellikle Marathon veya Epic oynadiginizda hissedebilirsiniz tam olarak.

Simdi uzun uzun anlatmayacagim, link verecegim. ilgili kisiler zaten oturur,okur,bakar,yukler,oynar. Bu modun oyuna gercekten cok buyuk derinlik kattigini ve oynanabilirligini daha da arttirdigina inaniyorum.

Buyrun: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=273373
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yükledim baktım bence de güzel olmuş fakat o kadar alıştığım teknoloji sıralaması civicler fln değişince baya zorlandım.
unitelerin taş kağıt makas tan daha iyi bir sisteme oturtulması da güzel olmuş.
megapack olarak yükleyince ekstradan 20 tane mi ne yeni uygarlık geliyor . oyun a kaldıramıyor galiba öyle pek bir high-end olmasada dandik bir makinam da yok direk small haritada bile göçtü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rica ederim ne demek :P

ya Lethe, 23 ulke large map, marathon'da biz 3 kisi gayet ilerledik. armored tank zamanina kadar fln. RoM_Terra oynuyorduk, high sea level. bir ulke genelde 3-4 sehir oluyordu sonra savaslar basladi tabi malum.

hatta bu bir onceki update'den son surume gecerken bug vardi 51 ulke acabiliyordun :D zevkine acmistim turn aralarinda ders calisiyordum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kanimca mega pack gereksiz. normal pack'te zaten bir suru yeni irk oluyor. belki de mega pack kurunca sapitiyordur oyun bilemicem. large'den buyuk oynama zaten harita coook buyuk oluyor dengesizlesiyor oyun.

edit: zaten bu modu oynayacaksaniz en azindan epic speed'de oynamaniz farzdir yoksa hic bir anlami olmuyor oyunun caglari cok cabuk atlayinca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de bu modla,tabi sadece single'da calisiyor bu ozelligi, bence bu oyunun en buyuk sorununa baya baya cozum uretilmistir.

Revolution Mod'dan bahsediyorum bu RoM'un icindeki. Suana kadar oynadim cogu oyunda buyuyen ve imparatorluk haline gelen ulkeler onlenemez olmustur. illa biri bir sekilde bu derece buyuyordu oyunlarda. Ama bu Rev Mod'da baya bir engellenmis gibi oyle oyunun basit cozumu olan dogru zamanda orduyu kurup fetihlere baslayan oyuna hukmeden olayi kalkmis gibi duruyor. sonucta ne kadar teknolojide geri kalan bir ulkeye donusse de buyuyen barbar imparatorluk sonradan baris moduna gecip tech,production,nufus vs bunlarin hepsine sahip oluyordu.

Ama modla birlikte; buyuyen, bir cok farkli kulturu ve irki icine alan ulke kontrol edilmesi cok zor hale geliyor ve dolayisiyla dagiliyor, isyanlar ve ayaklanmalarla. Bu sebeple dengeli sekilde merkeziyeti korumaya dayali buyume gerceklestirmek durumunda kaliyorsunuz. yani kisacasi oyunun omru uzuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane eskileri daha stabilmiş galiba , forumlarda öyle birşey vardı en azından.
genelde millet memory den patlıyormş ama bende direk açar açmaz göçüyor bu son megapackde bir sorun var yoksa megapack kurmak daha güzel kanımca (bazı ırkların traitleri kayboluyo packi koyunca onla alakalı bi hata olabilir)

normalinde de neden göçüyor bilmiyorum ama save/load la alakalı genelde. (autosave de göçmedi ama hiç:P)

yani 2 saat oturursun gene izin çıkar koltukta kalkarken göçer "aman allahım saveim gitti!" diye yakınırsın ama sağlam oldugunu görünce sevinirsin gibi bir artısı var diyebiliriz :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya konu bütünlüğünü bozmayayım ama. buna bakarken şöyle bir şey buldum ki ben dune olayının hastasıyım ( özellikle ilk 3 kitabı 4-5 kez okudum öyle hafif bi sayko yanım vardır mevzu muaddib ise, diğerlerini de birer kez okudum sırf ilk kitabın hatrına. nese kendimi tanıttıktan sonra devam edersek) ya civ 4 iyi hoş oyun. e dune 2 de ilk strateji oyunumz ( rts olarak ). şu modu denemiş olanınız var mı ? güzelse hemen indirip başlicam.

Spice must flow


indiriyorum ben. güzelse brifing tadında bir şeyler yazarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duble post oldu ama. indirdim modu. modlar klasörüne attım beyond the sword'un içine ama ne zaman load mod desem oyun masaüstüne dönüp windows hatadan hede hödö oldu cevabı ile karşilaştim. bileniniz anlayanınız varsa her türlü yardıma açığım.

vista kullanıyorum. bişi yapmam gerektini yazmışlar da pek kavrayamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatayi tam bir yazsana. ben de laptopa kurmak istemistim bir ara ,vista var; sorun cikmisti. load ekraninda xml hatasi aliyordum. sadece gocuyor mu direkt yoksa bu cache yukleme modunda bir yere gelip kitleniyor sonra runtime error alip mi gocuo ? ya da direkt bildigin patliyor gecersiz islemle ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi masa üstüne dönüyor load diyince modu. ( bazı modlarda da load et diyince dönüyor) sonra biraz bekleyince direk hata veriyor. geçersiz işlem tarzı. dediklerim dune modu için bu ara da rise of mankind ile alakalı değil. acaba bts en son haline mi getirmeyelim. benim versiyon 3.13 sanırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
selamlar.

bir civ delisi olarak bu modu daha yeni yüklüyorum (shame on me) ve nasıl yapıcam anlayamadım bir türlü. Bütün modları teker teker mi upgrade edicez? misal 2.81 var en son (bir de RoM 2 var ama neyse) ve diyor ki yalnız 2.80 lite ve 2.80 full versiyonları patch eder. zibilyon tane de patch gelmiş nasıl yapıcaz da hepsini indiricez eğer böyle ise. Ha eğer böyle değil ise direkt full versiyonu nasıl idiriyoruz?

Şu anda 1.00 ı direkt 2.80 ile patch ledim oyuna girmeden daha şu xml bulunamadı, bu xml hede hödö diye 10 tane hata veriyor. oyunda ırk seçme ekranında ise direkt atıyor oyundan. Buradan ve yukarıda yazdığımdan teker teker patchleyeceğimizi düşünüyorum. Biriniz yardım edin. Hadi Civ kardeşliği, bi zahmet:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...