Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WotLK casual PvE ne kadar tatmin edici?


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selam,

WotLK çıkmadan iki üç ay önce hesabımı kapatmıştım. Her ne kadar WoW oynamaya pek niyetim olmasa da başka oyun da bulamıyorum. Casual PVE yapmak için hesabı açsam mı diye düşünüyorum. Aynı şeyi BC için yapmıştım ama pek de memnun kalmamıştım. Bir özet geçeyim, ona göre yorumlarınızı bekliyorum.

Wow ilk çıktığında başladım. Başlarda baya hardcore oynadım. Sonra BC çıkana kadar bir çok kez yine başlayıp bıraktım. BC çıkmadan önce bırakıp bir yıl kadar ara verdim. BC çıktıktan en az 5-6 ay sonra raid'lerini görmek ve PVE yapmak için EU Xavius'ta bir shaman açtım. Pek vaktim olmadığı için haftada bir iki gün girebiliyordum.

Item yetersizliği yüzünden Karazhan ötesini göremedim. Anladığım kadarıyla item toplamak için (ilerki dungeon'ları görebilmek için) dört yolum vardı:
1) Haftalarca (aylarca) Karazhan'a devam etcektim
2) PVP yapcaktım
3) Yeterli item'ım olmadan beni ileri dungeon'lara sokacak guild bulacaktım
4) Daily gibi farm'larla badge toplayacaktım

Pvp zevk vermedi. 3'teki gibi bir guild bulamadım. Farm aşırı bayık, zaten vaktim de yok. Karazhan da zevkli de olsa bir yerden sonra aynı şeyleri tekrarlamak baydı. Dolayısıyla da Karazhan ötesini göremeden BC'yi bıraktım.

Şimdi WotLK'a başlasam 80'e gelsem yine aynı şey olacak mı? PVE sisteminde değişen bir şey var mı? Çok pis bir döngü çünkü. Haftada bir iki kez oynuyosun, item yok. Item olmadığı için sadece en kıytırık dungeon'a gidebiliyosun. Bayıyor yani.. BC öncesinde nerdeyse her gün oynuyordum. 40 kişilik raid'lerle MC/BWL falan hepsini bitirmiştim ve çoook zevk alıyordum. Harika muhabbetler dönüyordu. Özlüyorum valla o günleri. :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an baya casual friendly bi content var. level 80 olup bi kaç badge ve heroic itemı toplayıp naxx 10 a akabiliosun varsa guildin arkadşlarından seni gayet boostluolar item toplamak zor deil.

naxxı falna herkes puglio, onun dışında Voa var OS var bunlar sürekli puglanio ilk t7 tierinden item bolbol edinebilrisin rahat rahat guildin olmasa bile. Sonra ulduar için de bi 10 man guildle progress yapabilrisin kendi içinde. TBC gibi hiç deil yani content. rahat ve tatmin edici
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TBC de bastan dedigin dogruyduda 2.3 ve sonrasinda blizzard baya duzeltti

heroicden topladigin badgelerle TK SSC levelinda item aliyordun ki zul aman 10 kisilik olmasina ragmen TK SSC itemi dusurup direk black temple a cikariyordu seni

ben 2.1 de birakmsitim ustumde 2-3 parca akrazhan geari vardi hunterimin 2.4 de geldim bir hafta heroic filan farmladim hoop SWP kasan guilde girdim

simdi ise durum daha kolay
oyunun en iyi set parcalari puglanabilen bossdan dusuyor, ustunde full epic olmiyan kalmadi gibi filan

haftada 2 gun girip puglanan raidleri yapsan oyalanirsin,

hatta soyle diyim 5 ay oynadigim hunterda toplayamadigim itemi 2 aydir duzenli oynadigim paladinime topladim main degsitirince, DKP idiri oncelikti zartti zurttu derken guildle takilanlar acgozlu pugcilardan daha yavas gearlaniyor artik :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pug şart değil, pug sevmiyorum zaten. 2 saatlik instance'a gircem diye 1 saat pug arıyosun. Yarıda bırakıp giden oluyor, İngilizce bilmeyen adam çıkıyor o 2 saat de rezil oluyr.

BC'de bahsettiğim gibi Karazhan yaparken İngiliz ağırlıklı casual bi guild'deydim. Raid calendar mı neydi bir addon vardı. Ordan saat ayarlayıp giriyoduk 5 dakka beklemeden. Başlarsam yine öyle bir guild bulmam lazım. Haftada bir iki de yapsam takvimle yapcam yani. Girip grup aramaya vaktim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

artık oyunun yapısı her şeyi puglamaya müsait. youtube linkini /ra'e yollayıp haftanın bir gecesinde 5-6 parça t8 alabiliyorsun. pug hoş bir şey değil ama biraz şanslıysan her şeyi keser temizlersin. benim oynadığım realm'de pug gruplar için community vent server'ları bile kurulmuş. casual oyun tamamen destekleniyor yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim açımdan wow da tatmin edici bişey malesef kalmadı artık yeni content'ler bile zevk vermiyor. Pvp desen zaten saçma sapan instant kill 1 cc de patlama ihtimalleri kısacık fight'lar neblim wow gözümden düşmeye başladı. Level 60 larda yani expansion çıkmadan çok daha fazla zevk alıyordum yalan yok. Bazıları şimdi çıkıp diicekki eklenen şeyler güzel evet ama herşeyden ilk aldığın tadı alamıyorsun.

Wotlk casual pve side pvp side benim gözümde tam anlamıyla hüsran sizi bilemem tabi. Oyunun eski zorluğu kalmadı nerde o ZG'un ilk açıldığındaki atraksiyonlar nerde ulduar wipefest'ler. Tamam fight'lar daha alengilli ama oynayan insanların üstü başı da zaten fight'lardan alengilli. Sonuç olarak Wotlk benim için çoktan bitmiş bir content.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler yorumlar için.

Julifton, ben de aynı şeylerden korkuyorum zaten. Casual terimini yanlış kullanıyorum belki de. Aslında oyunu ciddiye alıyorum. Instance'ların eskiye göre daha kolay olmasını istemiyorum. Instance'lar PUG'lansın diye bir dileğim de yok. Sadece haftada bir iki gün oynayarak yeni content'i görebileyim istiyorum.

Çünkü TBC öncesindeki MC/ZG/BWL dönemi hiç aklımdan çıkmadı. O heycan bambaşkaydı. İlk boss'u ilk defa %10'un altına indirdiğindeki heycan... %1'de yediğin wipe... ilk öldürdüğündeki sevinç... Yani instance'ı PUG'la temizleyebiliyorsan ne anladım ki ben ondan. Zor olacak, uğraşman gerekecek ki zevk alabilesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlıpa direk yanıt : kesinlikle tatmin edici değil abi. wowda semi-hardcore ve tbcde hardcore raider olarak oynamış bir oyuncu olarak wotlku casual oynuyorum (okul, sosyal hayat vs.). itemlerimin büyük kısmı level 70 epikler, pvp itemlerim s3-s4 karması. hal böyle olunca zaman zaman ayrılmış olsam bile 4 yıldır gönül bağımı koparmadığım casual guildimde bile heroic party bulmakta zorlanıyorum. 25-men invitation geliyor arada sırada ama geara bakınca "hacı sen biraz daha hc kas istersen" diyorlar. guildleader yada classleader çok eski arkadaşım olmasa büyük itimalle raidden atılıp "git hc gir lan" tepkileriyle karşılaşıcam. lakin şu durumda dpsde sadece tanklarla kapışabiliyorum, pvpde en ezik oyuncunun bile karşısında gerçek bir challange yaşıyorum.

sonuç mu? wow casuallara göre bir oyun değilmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...