Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS 2009 paylaşım topici

synorin

Öne çıkan mesajlar

synorin said:

5 erkek 3 kızda 2 kızın yan yana olmama ihtimali yok
mutlaka bir eksik olmalı

eğer 5 erkek 3 kız diyosan cevap 0 şekilde otururlar.Mutlaka 2 kız yan yana gelir

5 erkek 3 kızmış muhabbet pardon ben kaçırmış.

2 kızın yanyana olmama ihtimali 5 erkek 3 kızda çok saçma olur. pek çözülebilir bi soru gibi görünmedi bana
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

ayrıca bir gen için 100 nükleotid, bir gen için 20 nükleotid yeterli olabilir. Sayı farklı diye gen yapısında sorun çıkacak diye birşey yok. Zaten çeşitliliğin temelinde yatan 2 şey yok mu,
1. Nükleotid sayıları
2. Nükleotid dizilişleri

bu ikisi farklı olduğunda çeşitlilik oluyor.

Bir gen için 20 kromozom yeterli de aynı gen aynı sayıdadır yoksa nasıl karşı karşıya gelicekler. Lokus olayını hatırla bak aynı bölgeden diyor hep orada, sayılar farklı olsaydı bazıları aşağı veya yukarı kayabilirdi.

Ayrıca mayoz bölünmeyle ilgili bölümleri kitaplarda incelediğin zaman X kromozomu taşıyan gametlerin DNA kütleleri eşittir. Sonuçta orada da farklı genler ver herbirinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Size bi kaç sorum var benim de bugün çözdüm öss 2008 i ve öyle bıraktım çözen arkadaşlar
1-Coğrafyanın dağılış özelliği ne ?
2-O tsunami muhabbetinin olayı ne
3-O mum 7.5 saniyede yanmıyor bence o soru bi garip
4-o 72 derece 36 dereceli geometri sorusunu yapan var mı ?
5-İptal olan soru hiç var mı ?

Teşekkürler türkiye
Sosyal ağlarda paylaş

NoS said:

Size bi kaç sorum var benim de bugün çözdüm öss 2008 i ve öyle bıraktım çözen arkadaşlar
1-Coğrafyanın dağılış özelliği ne ?
2-O tsunami muhabbetinin olayı ne
3-O mum 7.5 saniyede yanmıyor bence o soru bi garip
4-o 72 derece 36 dereceli geometri sorusunu yapan var mı ?
5-İptal olan soru hiç var mı ?

Teşekkürler türkiye

1- Coğrafyanın dağılış özelliği ne hiç bir fikrim yok.
2- Tsunami deprem sonucu denizde dalga oluşmasıdır zaten bi şıkta deprem var
3- O mum şöyle 7,5 saniyede yanıyor, 5 saniyede 5 cm kalıyor, sonra saniyede 2 saniye geliyor, 1 sağdan 1 saniye soldan, 2 yle yanan kısımda 1 e düşüyor hesaba katmak lazım.
4- O 72-36 sorusu ikizkenar uzunluklarını koyduktan sonra benzerlik yapınca çıkıyor.
5-yok
Sosyal ağlarda paylaş

Queen said:

SeaGle said:

ayrıca bir gen için 100 nükleotid, bir gen için 20 nükleotid yeterli olabilir. Sayı farklı diye gen yapısında sorun çıkacak diye birşey yok. Zaten çeşitliliğin temelinde yatan 2 şey yok mu,
1. Nükleotid sayıları
2. Nükleotid dizilişleri

bu ikisi farklı olduğunda çeşitlilik oluyor.

Bir gen için 20 kromozom yeterli de aynı gen aynı sayıdadır yoksa nasıl karşı karşıya gelicekler. Lokus olayını hatırla bak aynı bölgeden diyor hep orada, sayılar farklı olsaydı bazıları aşağı veya yukarı kayabilirdi.

Ayrıca mayoz bölünmeyle ilgili bölümleri kitaplarda incelediğin zaman X kromozomu taşıyan gametlerin DNA kütleleri eşittir. Sonuçta orada da farklı genler ver herbirinde.

e peki, herkesde aynı gen mi var ki? Birinde sallıyorum, AA şeklinde genotipi, diğerinin de aa şeklinde, e ikisi de ayn çeşit gen, ama özellikleri farklıi biri sarı saç biri kahverengi misal.

Aynı değil işte

Ayrıca, ağırlıklarıyla nükleotidlerin sayılarını belirleyemezsin ki, adeninle timin ağırlığı aynı olsa sallıyorum, bi bölgede 200 adenin olsa bi bölgede 150 adenin 50 timin olsa ne farkeder
Sosyal ağlarda paylaş

Dağılış ilkesi olayların dağılımını belirler, mesela yüzeysel olarak yazayım bık bık bık bölgelerinde depremler daha sık görülür çünkü levha kenarlarında bulunmaktadırlar bık bık gibi.
Amazonlarda geniş yapraklı ve sık bitkiler görülür çünkü çok yağış alır bık bık, falan gibi bişidi :D

Ayrıca kerpiç ev karedenizde bulunsa yağışlar yüzünden ev başınıza balçık olarak iner bundan dolayı kerpiç evler az yağış alan doğu illerinde yaygındır bu da bir örnek olabilr :D

şöle bi ne yazdığımı okudumda bir de bu adam öss'ye gircek dedim safzg.
Sosyal ağlarda paylaş

(1) Oba, göçebe aileler tarafından kullanılar kırsal yerleşme türüdür. (2) Oba yerleşmeleri Orta Karadeniz ve Adana bölgelerinde yaygındır. (3) Türkiye'deki oba yerleşimlerinin yarısından fazlası bu bölgelerde yer almaktadır. (4) Asıl ekonomik fonksiyonu hayvanlılık olan bu yerleşme şeklinde barınma gereksinimini genellikle çadır karşılamaktadır. (5) Sürüleri daha çok küçükbaş hayvanlardan oluşan obalarda çadırların yanı sıra ağıllarda bulunmaktadır.

Bu parçada numaralandırılmış cümlelerden hangilerinde coğrafyanın dağılış ilkeleri kullanılmıştır?

1. cümle : Obanın tanımı.
2. cümle : Obaların Türkiyedeki dağılışı.
3. cümle : Obaların Türkiyedeki dağılışı.
4. cümle : Obadaki ekonomik faaliyetler.
5. cümle : Obada barınma şekli vs.

Cevap 2-3
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

toggie said:

Pazar günü ÖSS sınavına girecek herkese başarılar. Aynı gün ben de mezuniyet töreninde mühendis olmuş ve kep atmış olucam :)

thx & gz. İnşallah sende mezuniyetten sonra istediğin yerlere gelirsin toggie. (mesela seyrantepeye gel maça falan? :D)

o allahın emri zaten. gidicem kapalı tribünün sahaya en yakın olan koltugunu alıcam. böyle üfledim mi topcunun sacı ucuscak :P
Sosyal ağlarda paylaş

ben stres taktik bilmemne ıvır zıvır detaylar ve yan faktörlere inanmıyorum arkadaşlar.

çok basit bi olay var. karşına çıkacak soruyu çözebilecek kadar biliyorsan yaparsın bilmiyorsan yapamazsın..

bi de türbelere falan gidenler falan oluyor tabi hemde az kişi değil :D
Sosyal ağlarda paylaş

inprc said:

ben stres taktik bilmemne ıvır zıvır detaylar ve yan faktörlere inanmıyorum arkadaşlar.

çok basit bi olay var. karşına çıkacak soruyu çözebilecek kadar biliyorsan yaparsın bilmiyorsan yapamazsın..

bi de türbelere falan gidenler falan oluyor tabi hemde az kişi değil :D

bunu dün tvde izledim öğrenciler türbeye koşmuş falan filan.Aha dedim beni geçemicek salaklar bunlar işte :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...